Connect with us

Societate

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: “Nu acceptaţi să vă vaccinaţi”

Publicat

la

ÎPS Teodosie se pronunță total împotriva certificatului de vaccinare: Este un măr al discordiei. După vaccin unii au murit iar alții s-au îmbolnăvit din nou. Cum s-au imunizat? Sper că nu vor să ajungă și la Biserică. Libertatea e dată de Dumnezeu. De altfel, ÎPS Teodosie a îndemnat credincioşii să nu se vaccineze la emisiunea Dialog duhovnicesc de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Întrebat de realizatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu, cum să reacţioneze credincioşii dacă va fi obligatoriu Certificatul verde, Teodosie a transmis credincioşilor să se adreseze în masă Justiţiei.

„Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus ierarhul Tomisului.

Tot săptămâna aceasta, marți, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a participat la o dezbatere publică online cu tema „Certificatul „verde”, între necesitate și constrângere”, organizată de senatoarea Rodica Boanca și la care au participat medici, avocați și reprezentanți ai societății civile. Înaltul ierarh a pledat pentru libertatea de alegere în cazul vaccinării cu serurile experimentale Covid și s-a pronunțat total împotriva condiționării accesului la spații publice de certificatul de vaccinare/vindecare, întrucât aceasta ar împiedica libertatea practicării vieții religioase.

ActiveNews a transcris intervenția ierarhului, pentru importanța ei:

„Este un măr al discordiei acest certificat. Dacă se ajunge oamenii să fie discriminați pe acest criteriu. De pildă, eu de ce sunt aici? Sper să nu se impună și la biserică certificatul „verde”! Pentru că orice om are dreptul să vină la biserică. Acest certificat „verde” nu certifică sănătatea sau imunitatea cuiva. Mi s-a părut greșit când erau invitați oameni la vaccin cu afirmația că vin să se „imunizeze”, când după vaccin unii au murit iar alții s-au îmbolnăvit din nou. Păi cum se „imunizează”? Acest termen este forțat, este un termen care n-ar trebui să se folosească, pentru că nu-i realist.

Am scăpat de dictatura comunistă, avem acum o dictatură medicală și știu că actul medical trebuie să fie liber consimțit. Fiecare om are particularitățile lui. Dacă medicii și marii specialiști au îndoială cu privire la acest vaccin… Eu nu mă exprim ca un specialist în legătură cu vaccinul. Mă refer ca principiu: suntem într-o țară democratică liberă, suntem într-o țară în care Constituția primează? Această obligativitate este împotriva spiritului Constituției și împotriva Libertății în general. Pentru că cel mai mare dar pe care îl au oamenii de la Dumnezeu este Libertatea.

Or, nu poți să silești pe cineva. Iată, există și în această societate a noastră există, uneori, libertatea de a muri, nu numai de a fi sănătos. Noi nu suntem de acord cu sinuciderea, cu eutanasia, ca slujitori ai Bisericii. Dar, iată, există în societatea noastră și această libertate.

Păi libertatea de a te vaccina sau a nu te vaccina cum să nu fie? De ce să fie obligatoriu certificatul „verde”? Am citit în presă că este o hotărâre europeană care arată că acest vaccin va înceta pentru că a fost experimental. De ce să folosim experimentul, care se folosea pe necuvântătoare, să-l folosim pe oameni? Omul care dorește să se vaccineze nu-l oprește nimeni. Dar să fie obligatoriu este nefiresc.

Atât vreau să spun: să fie libertatea, care e darul lui Dumnezeu, lăsată pe seama fiecărui om în parte. Europa arată că nu se poate impune vaccinul. Noi suntem mai presus decât Consiliul Europei? Este o grabă, o forțare nefirească. De aceea credincioșii mă întreabă și spun: de ce? Și în numele lor vorbesc, nu în numele meu. Și în numele meu, ca unul care sunt păstor, dar și în numele credincioșilor, că eu nu pot să fiu separat vreodată de credincioși.

De aceea, consultându-mă cu medici foarte buni am aflat că chiar medicii au niște cuvinte foarte critice la această obligativitate a vaccinului care nu imunizează! Au arătat medicii public că uneori cei care se vaccinează, considerați „imuni”, îmbolnăvindu-se îi îmbolnăvesc pe alții. De ce să nu vorbim lucruri reale? De ce să vorbim numai cu probabilități, cu îndoieli, ca oamenii să nu mai poată să discearnă?

De aceea mulți văd acest certificat, când văd că se moare de la vaccin, mă întreabă: aceasta este o pecete, ca la Apocalipsă? Ce-i aceasta? Deci aduce multă îndoială, multă panică acest vaccin, fiind impus. Cum să impui un vaccin? Era un vaccin la copii care se făcea și era necesar copilului trebuia să fie pregătit, dar nu murea nimeni de la acest vaccin. Au fost niște excepții, când unii au rămas surdo-muți sau cu diferite afecțiuni, nu erau erau făcute bine, dar unul la un milion! Dar aici sunt atâtea cazuri și cunosc că pe mine mă anunță: iată, a pățit, cum facem? Cum să ne rugăm pentru cel care a fost vaccinat și a murit?

Statul nu are dreptul să constrângă sau să discrimineze oameni! De aceea, iată, la aceasta am vrut să mă refer.

Vă mulțumesc și să respectăm Constituția, să respectăm spiritul libertății creștine, să respectăm demnitatea umană și să discutăm corect, concret, prin dialog, prin specialiști, nu printr-o formă politică sau administrativă să se impună vaccinul. Nu-i treaba nespecialiștilor, nu aparține politicienilor sau oamenilor de administrație această specialitate de a se vaccina ci, dimpotrivă, această vaccinare aparține medicilor și, dacă este un experiment, întâi să vedem ce aduce acest experiment și nu să obligăm oamenii!”

Cum a sfidat Arhiepiscopul Tomisului pandemia

ÎPS Teodosie a refuzat de fiecare dată să dea curs reglementărilor legale privind măsurile sanitare. În ciuda faptul că incidenţa era mare în Dobrogea, înaltul prelat a organizat pelerinaje, notează adevarul.ro. Când a fost întrebat dacă nu îi va avea pe conştiinţă pe cei care se vor infecta cu această ocazie, el a răspuns:

„Dacă este momentul să plece din viaţa aceasta, pleacă la Dumnezeu“.

Şi în privinţa campaniei de vaccinare a refuzat să se exprime în mod clar, considerând că preoţii nu sunt medici ca să recomande vaccinul şi că acest lucru ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor acestora. Întrebat dacă se va vaccina, arhiepiscopul Tomisului a răspuns negativ, invocând alergii.

„Vaccinul nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care, datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a spus el.

Comments

comments

Societate

Spitalul Județean Constanța, premiat pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu AVC

Publicat

la data de

Scris de

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

”De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!”, a precizat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef de secție.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke  în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele.  Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

”Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.”, a menționat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unității medicale.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(VIDEO) A murit celebrul compozitor grec Vangelis

Publicat

la data de

Scris de

Vangelis Papathanassiou, cunoscut publicului internațional ca „Vangelis”, a murit marți la vârsta de 79 de ani, transmite ekathimerini.com, citat de digi24.ro.

Compozitorul a devenit cunoscut cel mai bine după câștigarea premiului Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră în 1981 cu filmul „Carele de foc” („Chariots of Fire”) și pentru compunerea muzicii la filmul „Blade Runner”, regizat de Ridley Scott.

El a mai compus muzică pentru filme ca „Revolta de pe Bounty” („The Bounty”) și „1492: Cucerirea paradisului” („1492: Conquest of Paradise”).

Vangelis a murit marţi seara, potrivit agenţiei de presă elene ANA, care a citat un anunţ al biroului avocaţilor artistului, fără a preciza cauza decesului, conform Agerpres.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Grup de Luptă al NATO în România. Franța va disloca un detașament de apărare antiaeriană la Capu Midia

Publicat

la data de

Scris de

Grupul de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence – BGFP) din România se constituie, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a conflictului militar declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance („Spearhead”) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), va forma BGFP pe teritoriul național, integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale BGFP vor fi dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

Totodată, Franțaa va disloca un detașament de apărare antiaeriană în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia.

BGFP va conduce la creșterea cooperării militare a României cu Franța și, implicit, la creșterea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de reacție în contextul crizei din regiunea Mării Negre.

Foto: Facebook MApN

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: