Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

ÎPS Teodosie îl atacă pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, în Săptămâna Luminată: “Este la a doua soție, care este împotriva religiei”

Published

on

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, i-a atacat familia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spunând despre soția acestuia că ”este la a doua” și că aceasta este ”împotriva religiei”, vorbind și despre o ”atmosferă de familie controversată”.

! Despre Vasile Bănescu, Teodosie a spus că este ”vrednic de compătimire”, că ”nu se roagă”, ”are nevoie de rugăciune” și că este ”un accident în mintea lui”. Atacurile lui Teodosie au loc în Săptămâna Luminată, foarte importantă în cultura creștin-ortodoxă.

Declarațiile lui Teodosie, redate în jurnalul de prânz al știrilor Digi 24 de vineri, vin după ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române l-a contrazis și criticat pe Arhiepiscopul Tomisului pentru ieșirile acestuia la adresa catolicilor și a scenariului în care aceștia ar putea sărbători Paștele împreună cu ortodocșii:

”Acolo este Paştele adevărat unde vine Sfânta Lumină. Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Alţii? N-au. Toţi se adună la lumina ortodocşilor şi strigă adevărata lumină a ortodocşilor. Dar nu îndrăznesc să vină, că e greu la ortodocşi, că sunt posturi mari, aspre, metanii, rânduieli de slujbă mai lungi. Le place să proclame într-un cuvânt. Dar e greu să ţii rânduiala, căci cere jertfă multă”, a declarat ÎPS Teodosie în 10 aprilie, întrebat fiind cum comentează posibilitatea ca Paștele să fie celebrat în același timp de ortodocși și catolici, după o astfel de propunere înaintată în spațiul public de Adrian Papahagi și Teodor Baconschi.

Vasile Bănescu a reacționat, joi, pe pagina sa de Facebook, cu noi explicații despre propunerea de celebrare a Paștelui odată cu catolicii, având trimiteri critice la ÎPS Teodosie, conform infosudest.ro. Vasile Bănescu afirmă că autenticii intelectuali creștini, laicii implicați onest în viața comunității religioase au datoria creștinească de a reacționa.

„Zvârcolirile cele mai înfricoșătoare au fost înregistrate, previzibil, în anticul oraș Tomis”, a transmis purtătorul de cuvânt al BOR, cu referire la Arhiepiscopul Tomisului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions