Connect with us

Actual

IPS Teodosie o dă cotită: „Nu spun nici da, nici nu vaccinării. Eu deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergii“

Tatian Iorga

Publicat

la

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, astăzi, cu privire la vaccinare că nu spune nici da, nici nu, pentru că cei competenți să dea o recomandare sunt medicii.

„Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-va toți, nici nu va vaccinați. Orice pacient ia o recomandare de la medic. Fiecare e liber să facă cum vrea, pentru că noi nu suntem specialiști…În orice caz, este o boală reală, ea există. Am citit că acest ar fi și creat prin laboratoare…Zilele acestea am citit mai multe studii. Niciun medic nu spune că vaccinul nu ajută 100%. Eu deocamdată nu mă vaccinez, pentru că am alergii. Eu nu am nevoie. Cine se teme, să se vaccineze, nu îl opresc. Dar eu nu mă vaccinez și am transmis și preoților lucrul acesta, dar nu le-am spus să se vaccineze sau nu. Fiecare să ia sfat de la medic“, a declarat IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a spus că cel mai mult vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul

„Noi transmitem un adevăr revelat absolut, pe când medicamentele sunt relative. Este mare diferență între ceea ce propovăduim noi și ceea ce suntem puși acum să facem. Patriarhia ne-a dat o recomandare și este normal să ne dea, pentru că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul și sunt convins de asta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, pentru că asta e menirea mea, și nu am luat niciun virus. Trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori, dar având în fiecare zi Sfânta Liturghie și Sfânta Împărtășanie nu m-am îmbolnăvit. Sfânta Împărtășanie combate toți virușii pentru că să știți că în potir nu s-a găsit niciun virus. De aceea nu admitem împărtășania cu mai multe lingurițe. Pentru că este o blasfemie dacă faci așa ceva.“, a mai spus IPS Teodosie.

Comments

comments

Actual

(VIDEO) Trei tineri din Constanța au fost reținuți pentru trafic de droguri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T.Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Constanța.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate au descins la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 20 de ani.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul B.C.C.O. au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 30 de ani, în timp ce vindea 83 de grame de cannabis. După realizarea flagrantului, a fost efectuată o altă percheziție domiciliară.

Polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 200 de grame de cannabis, 2 cântare electronice, 3 grindere, 2 telefoane mobile, precum și 190 de lire sterline, 250 de euro și 200 de dolari.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei trei bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr arestat pentru furt dintr-o locuință din Eforie Nord. Vezi ce a sustras

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, un tânăr care a furat mai multe bunuri dintr-o locuință din Eforie Nord a fost arestat.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani,  pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul săvârșirii  infracţiunii de furt calificat.

În urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele: în noaptea de 23/24.02.2021, prin pătrunderea prin ușa găsită descuiată, inculpatul T.A.-N. a sustras un TV Smart marca Philips, cu telecomanda şi ambalajul aferente, un laptop marca Toshiba, cu încărcătorul aferent, un joc Playstation 4 marca Sony, cu 2 console aferente şi încărcător, precum şi cabluri de legătură HDMI, 7 casete cu CD-uri pentru jocul Playstation 4, o geacă roşie din fâş, de damă, precum şi o geacă din fâș neagră din apartamentul aparținând persoanei vătămate C.I., prejudiciul creat fiind de 6.000 lei.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Poliția Stațiunii Eforie, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul T.A.-N.

”Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.”, precizează Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O nouă tranșă de vaccin de la AstraZeneca a ajuns în România. 15.800 vor fi trimise în centrale din județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

148.800 doze de vaccin AstraZeneca sosesc în țară. Astăzi, 25 februarie a.c., sosește în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 148.800 de doze.

În perioada 26-28 februarie a.c., dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 44.900 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.300 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 20.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.800 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 13.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 15.000 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: