Connect with us

Societate

ÎPS Teodosie, revoltat de intenția Alianței PNL-UDMR-PLUS-USR privind educația sexuală în școli: “Rușinea ajunge la loc de cinste”

Published

on

Reprezentanții PNL-UDMR-PLUS-USR au decis să întoarcă la Comisia de specialitate legea privind educația sexuală în unitățile de învățământ. În acest context, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se arată profund revoltat și îngrijorat de intențiile guvernanților.

„Este foarte ciudat modul cum se reprezintă lucrurile acestea. Aceste terburi trebuie discutate în familie. Eu, ca duhovnic, recomand preoților și când spovedesc copiii să aibă grijă să nu le sporească curiozități. Noi răspundem de cerșterea lor. Copiii au nevoie de decență. Răul se poate învăța de oriunde. Nu așa se face. Totusi… curiozitatea stă în natura omului. Sigur că mai controlat. Aceste moduri de inducere a unor idei sunt foarte păguboase. Avem un cuvânt al Scripturii, copiii trebuei să crească cu credința. Trebuie să avem mare grijă de copii pentru că ei sunt viitorul nostru. Chiar m-a revoltat și m-a îngrijorat. Rușinea ajunge la loc de cinste”, a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

INFO! Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care Parlamentul a înlocuit termenul de „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a condiționat participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Anterior, legea a fost contestată de președinte și la Curtea Constituțională, însă judecătorii CCR au declarat legea constituțională.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!