Connect with us

Actual

ISJ Constanța a înființat două clase pentru copiii refugiați din Ucraina

Publicat

la

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin Comisia de coordonare a activității de repartizare a preșcolarilor/elevilor la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și în instituțiile în care vor beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere, organizează astăzi, 31 martie 2022, ora 15.00, la Școala Gimnazială nr.11 Dr. Constantin Angelescu Constanța, o intâlnire de informare.

La acțiune sunt așteptați să participe părinți/reprezentanți legali ai minorilor care doresc să fie prezenți la activități instructiv-educative sau extrașcolare, voluntari și cadre didactice dintre persoanele refugiate care pot susține ore în format fizic, vorbitori de limbă rusă sau ucraineană (pentru traducere), precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care sprijină efortul de integrare al refugiaților.

Având în vedere numărul solicitărilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat două clase pentru acești copii, după cum urmează: una pentru preșcolari cu vârste în 3-6 ani și una pentru învățământ primar. Elevii de nivel liceal sunt repartizați către licee cu învățământ bilingv, română-engleză.

Clasele vor fi la Școala Gimnazială nr. 11 ”Constantin Angelescu” din municipiul Constanța.

În acest context, în funcție de solicitările primite, precum și de voluntarii din rândul refugiaților, profesori care să-și ofere sprijinul pentru activitățile de instruire, Inspectoratul Școlar Județean Constanța este pregătit și pentru organizarea altor clase.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: