Conecteaza-te cu noi

Actual

ISJ Constanța a înființat două clase pentru copiii refugiați din Ucraina

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin Comisia de coordonare a activității de repartizare a preșcolarilor/elevilor la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și în instituțiile în care vor beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere, organizează astăzi, 31 martie 2022, ora 15.00, la Școala Gimnazială nr.11 Dr. Constantin Angelescu Constanța, o intâlnire de informare.

La acțiune sunt așteptați să participe părinți/reprezentanți legali ai minorilor care doresc să fie prezenți la activități instructiv-educative sau extrașcolare, voluntari și cadre didactice dintre persoanele refugiate care pot susține ore în format fizic, vorbitori de limbă rusă sau ucraineană (pentru traducere), precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care sprijină efortul de integrare al refugiaților.

Având în vedere numărul solicitărilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat două clase pentru acești copii, după cum urmează: una pentru preșcolari cu vârste în 3-6 ani și una pentru învățământ primar. Elevii de nivel liceal sunt repartizați către licee cu învățământ bilingv, română-engleză.

Clasele vor fi la Școala Gimnazială nr. 11 ”Constantin Angelescu” din municipiul Constanța.

Advertisement

În acest context, în funcție de solicitările primite, precum și de voluntarii din rândul refugiaților, profesori care să-și ofere sprijinul pentru activitățile de instruire, Inspectoratul Școlar Județean Constanța este pregătit și pentru organizarea altor clase.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions