Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

István-János Antal, deputat UDMR de Constanța, se implică în modificarea legislației care ar soluționa piedicile la restaurarea Cazinoului

Published

on

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat, pe 30 iunie, că lucrările de reabilitare și restaurare necesare pentru clădirea Cazinoului nu vor putea fi demarate, așa cum toată lumea aștepta. Clădirea – monument istoric – se află la cea de-a 3-a licitație contestată.

“Există o problemă majoră în cazul Caznoului. Cea de-a treia licitație a fost contestată. Nu înțeleg ce se mai poate contesta? Mi se pare inadmisibil”, declara Făgădău la momentul respectiv.

Astăzi, deputatul UDMR de Constanța, István-János Antal, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a purtat discuții cu viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, discuții care au ca scop includerea clădirii în lista priorităților pentru care se dorește legislația privind achizițiile publice.

“Sunt foarte multe probleme, așteptăm sesiunea din septembrie atunci când grupul parlamentar UDMR va lucra la modificarea legilor de achiziție publică. (…) Vorbim și despre licitațiile referitoare la reablitarea Cazinoului, contestațiile interminabile și inexplicabile. L-am contactat pe domnul viceprimar Răsăuțeanu, i-am propus o astfel de discuție. A părut interesat de o astfel de discuție și sper să se concretizeze”, a declarat parlamentarul constănțean în cadrul întâlnirii cu presa.

Iată ce declară deputatul István-János Antal:

Clădirea a rezistat celor două războaie mondiale, a rezistat comunismului, însă autoritățile locale, județene și naționale ale guvernărilor PSD l-au făcut să arate așa cum îl știm cu toții, o ruină!

Cazionul din Constanţa a fost lăsat în paragină ani de zile, iar în tot acest timp clădirea s-a degradat considerabil, devenind un real pericol. După mai mulţi ani în care clădirea a fost trimisă de la o instituţie la alta a statului, lucrurile pareau să se aşeze pe făgaşul normal. Anul trecut, în toamnă, Făgădău anunța că banii pentru refacerea clădirii ar urma să vină de la Compania Naţională de Investiţii chiar în 2017, dar… ghinion!

Costurile pentru restaurarea Cazinoului ar urma să fie de aproximativ 10 milioane de euro, asta în cazul în care vreodată lucrările ar urma să fie demarate…

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions