Connect with us

Actual

István-János Antal, deputat UDMR de Constanța, se implică în modificarea legislației care ar soluționa piedicile la restaurarea Cazinoului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat, pe 30 iunie, că lucrările de reabilitare și restaurare necesare pentru clădirea Cazinoului nu vor putea fi demarate, așa cum toată lumea aștepta. Clădirea – monument istoric – se află la cea de-a 3-a licitație contestată.

“Există o problemă majoră în cazul Caznoului. Cea de-a treia licitație a fost contestată. Nu înțeleg ce se mai poate contesta? Mi se pare inadmisibil”, declara Făgădău la momentul respectiv.

Astăzi, deputatul UDMR de Constanța, István-János Antal, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a purtat discuții cu viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, discuții care au ca scop includerea clădirii în lista priorităților pentru care se dorește legislația privind achizițiile publice.

“Sunt foarte multe probleme, așteptăm sesiunea din septembrie atunci când grupul parlamentar UDMR va lucra la modificarea legilor de achiziție publică. (…) Vorbim și despre licitațiile referitoare la reablitarea Cazinoului, contestațiile interminabile și inexplicabile. L-am contactat pe domnul viceprimar Răsăuțeanu, i-am propus o astfel de discuție. A părut interesat de o astfel de discuție și sper să se concretizeze”, a declarat parlamentarul constănțean în cadrul întâlnirii cu presa.

Iată ce declară deputatul István-János Antal:

Clădirea a rezistat celor două războaie mondiale, a rezistat comunismului, însă autoritățile locale, județene și naționale ale guvernărilor PSD l-au făcut să arate așa cum îl știm cu toții, o ruină!

Cazionul din Constanţa a fost lăsat în paragină ani de zile, iar în tot acest timp clădirea s-a degradat considerabil, devenind un real pericol. După mai mulţi ani în care clădirea a fost trimisă de la o instituţie la alta a statului, lucrurile pareau să se aşeze pe făgaşul normal. Anul trecut, în toamnă, Făgădău anunța că banii pentru refacerea clădirii ar urma să vină de la Compania Naţională de Investiţii chiar în 2017, dar… ghinion!

Costurile pentru restaurarea Cazinoului ar urma să fie de aproximativ 10 milioane de euro, asta în cazul în care vreodată lucrările ar urma să fie demarate…

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto) Orașul Ovidiu a sărbătorit ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 20 martie 2019, cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, orașul Ovidiu a găzduit o serie de evenimente culturale dedicate acestuia.

Manifestările au fost deschise prin evenimentul desfășurat în cadrul Centrului Cultural ”Elena Roizen”, organizat de Școala Gimnazială Nr.2, ”Poet Ovidiu” unde au avut loc o serie de momente artistice ale elevilor. Ziua a debutat cu un Te Deum, după care a fost organizat un târg de preparate tradiționale dobrogene ( românești, turcești, macedonești).

A urmat apoi un program artistic, cu o piesă de teatru, dansuri și cântee, o  prezentare grafică a vieții poetului și discursul primarului George Scupra, despre legătura dintre numele poetului și identitatea orașului Ovidiu.

O altă succesiune de momente culturale a avut loc la ansamblu statuar ”Poet Ovidiu”.

Invitați speciali în cadrul evenimentului au fost reprezentanții Universității ”Ovidius” din Constanța, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae, care a lansat volumul de carte ”Ovidius în România”, scris împreună cu Marina Cap-Bun.

Tot în cadrul acestui eveniment, primarul George Scupra a explicat semnificația celor 3 statui ale ansamblui statuar ”Geneza” , ”Metamorfoza” și ”Iubirea” și împreună cu elevii Liceului Tehnologic ”Ion Podaru” au depus o coroană simbolică prelucrată manual de aceștia, pe care au descris-o ca fiind ”o coroană a exilului – motivele exilului sunt învăluite în mister și se concretizează într-o compoziție cromatică, detaliată prin patina timpului realizată din cupru pe elemente cum ar fi toga romană și cărțile scrise în exil”.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Droguri aduse în țară în …cutii de detergent!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 19.03.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S. V. H., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc fără drept în formă continuată și G. I. G., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc fără drept, în formă continuată și introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializat pe raza județului Satu Mare, droguri de mare risc.

La data de 19.03.2019, procurorii DIICOT-B.T.Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au organizat de o acțiune de amploare vizând mai multe persoane specializate în introducerea în țară de droguri de mare risc, respectiv tablete de MDMA (Ecstasy), desfășurându-se o acțiune de prindere în flagrant pe raza judeţului Satu Mare.

În urma acțiunii şi a percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Satu Mare  au fost descoperite 1.898 pastile  extasy, 94 g amfetamina,  11 g cocaină, suma de 4.800 de euro şi o armă de tir cu aer comprimat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că drogurile au fost procurate din Olanda și introduse în România, disimulate în cutii de detergenți, utilizând servicii de coletărie ale unor firme de transport persoane.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul  G.I.G. urmează să fie prezentat  Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi  „GL. BG. IONITĂ BORȘAN” Satu Mare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șofer beat mort, prins de polițiștii din Ciocârlia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: