Connect with us

Justitie

Italia REFUZĂ EXTRĂDAREA lui Strutinsky. Omul de afaceri din Constanța FACE PUȘCĂRIE în peninsulă!

Published

on

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție, nu a putut fi extrădat din Italia, unde s-a predat autorităților judiciare în urmă cu mai bine de 4 luni.

În acest context,  el va executa pedeapsa într-un penitenciar italian, a declarat pentru G4media.ro Marius Mocanu, avocatul lui Sorin Strutinsky.

Decizia este recentă şi nu ne-au fost comunicate încă motivele pentru care a fost refuzată extrădarea. Execută acolo pedeapsa de 10 ani şi 4 luni de închisoare. În mod cert, condiţiile de detenţie sunt mai bune acolo”, a declarat avocatul.

Sorin Strutinsky s-a predat în 16 februarie autorităților din Bologna şi, până la decizia de încarcerare în penitenciar, a fost în arest la domiciliu.

Precizăm că în luna iulie a anului trecut, Sorin Strutinsky, apropiat și fost partener de afaceri a lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor. Imediat după aceea, a fugit din România și s-a bănuit că se află în Israel.

În luna mai, avocatul Marius Mocanu declara pentru ziarul Ordinea:

”S-a predat autorităților din Bologna, Italia, în cursul zilei de 23 martie a.c.. Tribunalul a dispus arestarea sa la domiciliu. La sfârșitul acestei luni se va desfășura cel de-al treilea termen în vederea extrădării sale.”.

Tot el a menționat că, în prima fază statul român nu a depus la timp documentația de extrădare.

”Va fi o primă fază a procesului. Există o cale de atac și s-ar putea să fie folosită de Sorin Strutinsky. Acolo este reprezentat de către un avocat din Italia.”, a spus avocatul Mocanu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!