Conecteaza-te cu noi

Societate

ITM Constanța, controale la zeci de angajatori din județ

Published

on

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța s-au demarat controale la angajatorii din toate domeniile de activitate, în care s-a urmărit modul de respectare a prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor încadrate în muncă.

Aceste controale sunt controale de tip tematic și se realizează suplimentar tematicii propuse.

Până în prezent, chiar și  zilele în care nu au fost îndeplinite criteriile de muncă la temperaturi extreme s-au efectuat controale preventive la un număr de 46 de angajatori din domeniile: alimentație publică, HORECA -36 de controale, la aceste locuri de muncă fiind aproximativ 1.200 lucrători și în domeniul construcții un numar de 10 controale, fiind verificați un număr de 590 lucrători.

Pe parcursul acestor controale s-a verificat dacă angajatorii au luat măsuri minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă ale lucrătorilor și anume:
– reducerea intensității și ritmului activităților fizice
-asigurarea ventilatiei la locurile de muncă
-alternarea efortului dinamic al lucrătorilor cu cel static
-alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus, în locuri umbrite

Alte aspecte urmărite, în timpul controalelor, s-au referit la obligațiile angajatorilor pentru menținerea stării de sănătate a lucrătorilor:
– asigurarea de către angajator a 2-4 litri apă minerală/persoană /schimb
– asigurarea de către angajator de echipament individual de protecție adecvat sezonului cald
– asigurarea de dușuri

În n cazul în care angajatorii nu pot să  asigure aceste condiții, angajatorii, împreună cu reprezentanții lucrătorilor trebuie să respecte măsuri de tipul: reducerea programului de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru.

“Nerespectarea prevederilor Ordonantei 99/2000 poate fi sancționată cu amenda de la 1500 – 2500 lei.”, a precizat Marian Becheanu, inspector  șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions