Connect with us

Politica

Iubitorii clubului Farul trebuie sa stie! Cum s-a ajuns in situatia actuala?

Maria Ionescu

Publicat

la

În urma cu câteva zile, la şedinţa Consiliului Local Municipal a fost respins proiectul care viza trecerea unor baze sportive, printre care şi stadionul Farul, către Primăria Constanţa. Pentru a va face o imagine cât mai corectă asupra cauzelor care au stat la respingerea acestui proiect, vom intra în detaliile prăbuşirii acestui club.

Ameninţarea falimentului a fost literă de lege

Clubul sportiv Farul a trecut de mai multe ori de ameninţarea falimentului. Prima dată s-a dispus începerea procedurii falimentului pe data de 11.03.2013. După mai bine de un an de amânări, pe 27.10.2014, Tribunalul Constanţa a dispus extinderea perioadei de executare a planului de reorganizare cu încă un an, în timp ce pe data de 12.10.2015 a admis cererea celor cinci jucători creditori şi a dispus din nou începerea procedurii de faliment a FC Farul. În istoria sa, clubul Farul, înfiinţat în anul 1949, a jucat de două ori în Cupa UEFA Intertoto, a câştigat de cinci ori Liga a 2-a şi a fost finalistă în Cupa României în sezonul 2004-2005, când a pierdut în faţa lui Dinamo. Dar, din motive stipulate concret în Planul de reorganizare elaborat în anul 2010, s-a ajuns în situaţia actuala. Ce se preciza în acest plan elaborat pe vremea când clubul se afla în stare de insolvenţă temporară? “Starea de insolventa temporara s-a instalat ca urmare a managementului defectuos al conducerii clubului, care a dus la retrogradarea echipei în Liga a 2-a a Campionatului de fotbal al României. Managementul defectuos s-a materializat printr-o politică păguboasă de transferuri care în loc să întărească echipa au dus la retrogradarea acesteia.” În anul 2010, s-a formulat către Tribunalul Constanta cererea introductivă prin care s-a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei. Totalul creanţelor clubului a fost de peste 3 milioane de lei. Pe acea vreme, Farul avea 50 de angajaţi! Măsurile pentru implementarea planului de reorganizare au vizat reducerea cheltuielilor întrucât veniturile au scăzut simţitor. Lucrurile s-au derulat destul de încet, iar Clubul a sperat mereu că îşi va putea reveni. Cu toate acestea, după mai multe termene a venit şi cel final, care preciza: “Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a CS FC Farul Constanţa ca neîntemeiată. Admite excepţia lipsei de interes. Respinge recursul declarat de CS FC Farul Constanţa împotriva Hotărârii pronunţate la data de 24.08.2016 în dosarul nr.29/CD/2016 de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF ca lipsit de interes. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 31.08.2016, în şedinţa  nepublică, la sediul FRF din Bucureşti, str. Vasile Şerbănică nr. 12, sector 2”, se arată în comunicatul FRF.

S-a înfiinţat SSC Farul

Suporterii constănţeni au anticipat acest deznodământ pentru clubul lui Giani Nedelcu şi în această vară au creat, alături de mai multe legende ale Farului, o echipă nouă pe care au înscris-o în campionatul Ligii a IV-a Constanţa. SSC Farul Constanţa e denumirea noului club. La începutul lunii octombrie, SSC Farul solicita următoarele:  “Subscrisa, Asociația Suporter Spirit Club Farul Constanța, cu sediul în Constanța, având în vedere dispozițiile instanței de judecată cu privire la situația clubului de fotbal CS FC Farul din dosarul nr. 6194/118/2010, prin care falimentul societății a rămas definitiv și irevocabil, vă solicităm ca la prima întrunire a Adunării Creditorilor / Comitetului Creditorilor să supuneți votului acesteia(uia) și cedarea dreptului de folosință pentru siglă, culori, palmares şi numele FC (Fotbal Club) Farul Constanța către subscrisa, cu titlu gratuit şi perpetuu.” Cu aceasta echipa au venit la şedinţa CLM din data de 31 octombrie şi şi-au manifestat speranţa că stadionul Farul va fi preluat de către Primăria Constanţa. Înainte de momentul votării acestui proiect de hotărâre i s-a dat cuvântul lui Lică Marcel, preşedinte al FC Farul, fost arbitru internaţional, care a avut parte de mulţi susţinători. ”Fiţi de acord cu acest proces de preluare a stadionului Farul. Fotbalul constănţean este în colaps, iar suporterii au înfiinţat o nouă echipă. Vom promova în liga a treia şi întrebăm unde ne vom desfăşura activitatea? Cerem doar redarea fotbalului constănţenilor. Clubul Farul trebuie preluat de către Primărie. La următoarea şedinţă vom veni cu un proiect de finanţare”. Dar proiectul a fost respins la vot.

PNL îşi justifică votul negativ

Astăzi, preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Vergil Chiţac, s-a întâlnit cu suporterii echipei FC Farul. Acesta i-a asigurat de sprijinul acordat sportului constănţean, prin vocea consilierilor locali municipali, şi a subliniat faptul că proiectul de hotărâre privind preluarea Stadionului Farul va fi votat doar în condiţii de legalitate absolută. În acest moment, proiectul propus de administraţia PSD nu are obiect, deoarece stadionul nu a fost predat către proprietarul său de drept – Ministerul Tineretului şi Sportului. „Planul de reorganizare al clubului sportiv FC Farul este semnat de către Administrator Special – Ştefan Mihu, actual candidat la alegerile parlamentare din partea PSD, pe locul 3 la Senat. În acelaşi plan de reorganizare se specifică foarte clar, chiar sub semnătura aceluiaşi Ştefan Mihu, următoarele: „Starea de insolvenţă temporară s-a instalat ca urmare a managementului defectuos al conducerii clubului (…). Neimplicarea autorităţilor locale în sprijinirea activităţii fotbalistice a constituit de asemenea un element important în desfăşurarea negativă a activităţii clubului.”(…)” Pe principiul hoţului care strigă hoţul, administraţia PSD acuză, astăzi, opoziţia de lipsă de grijă pentru sport, în vreme ce, timp de 16 ani, conducerea social-democrată care a condus județul şi municipiul a orchestrat, cu bună ştiinţă, colapsul fotbalului constănţean.” Cam aceasta este povestea clubului Farul. Sper ca o înţelegeţi cu toţii!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate: „Nu înseamnă un risc suplimentar“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat că în toate localităţile carantinate alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi că autorităţile vor lua toate măsurile să se asigure că nu există risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 la vot.

„Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Întrebat care este procedura pentru un alegător care locuieşte într-un oraş aflat în carantină, cum va demonstra că merge strict la secţia de votare, premierul a răspuns: „Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

Orban a dat asigurări că românii pot veni la urne în ciuda pandemiei de coronavirus și a spus că a veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar. Sursa: romaniatv.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța, indignat de o postare a lui Andrei Caramitru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democrații din Constanța au reacționat, astăzi, în urma unui derapaj al lui Andrei Caramitru. Fiul marelui actor Ion Caramitru afirmă, într-o postare pe Facebook, că votanții PSD sunt ”leneși și proști”, oameni fără educație, fără bani și fără prieteni. El susține că doar acești oameni votează cu ”demenți populiști”.

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu demenți populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei. Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne. Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(3) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.“, scrie Caramitru pe Facebook.

În replică, conducerea Organizației Județene Constanța a PSD spune că este inadmisibil un astfel de limbaj, care jignește o parte din electorat.

„INADMISIBIL! Și nimeni din conducerea USR sau PNL – partenerii de GUVERNARE – sau chiar președintele TUTUROR ROMÂNILOR Klaus Iohannis, nu se indignează! O parte a poporului român, deloc insignifiantă numeric, este jignită în mod incalificabil și suburban și nimeni din alianța de guvernare nu se delimitează și nu condamnă un asemenea derapaj!? RUȘINE!“, scrie PSD Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Fermierii sunt în continuare amăgiți și păcăliți!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că agricultura României este distrusă de măsurile actualului guvern – și mai ales de lipsa lor.

„Cine și de ce are interesul să distrugă agricultura românească? Guvernul și această triadă aflată, mai nou, la guvernare, PNL-USR-PMP, NU susțin deloc inițiativele fermierilor. Și mai mult, nu au votat în Parlament nici inițiativa privind suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Mai rău, nici NU acordă anul acesta despăgubirile pentru culturile de primăvară, respectiv floarea soarelui și porumb, grav afectate de secetă. Cred că nu conștientizează ce înseamnă ca un fermier să nu aibă încasări, nu un an, ci doi, pentru că atât ține un ciclu agricol calamitat“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai arată că deși Guvernul a promis, înainte de alegerile locale, NU a acordat integral nici măcar despăgubirile pentru culturile de toamnă, nu a amânat ratele fermierilor afectați de secetă și nu a declarat calamitate.

„Am solicitat, personal, aceste lucruri, încă din primăvară, de nenumărate ori. Am făcut apel public la celelalte partide, degeaba. Am adus calcule care demonstrează că acest sprijin era absolut necesar pentru agricultorii constănțeni, dar și pentru restul țării, iar altfel riscăm să colapsăm. Fermierii constănțeni au protestat, au ieșit cu utilajele pe străzi, din disperare, spunând clar că întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor, a leasing-urilor, în plata salariilor, a arendei, deoarece efectiv nu au recoltat nimic. Guvernul NU a ținut cont de nimic! Dar noi, cei de la PRO România vom continua să ne luptăm pentru drepturile agricultorilor“, a adăugat Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: