Conecteaza-te cu noi

Politica

Iulian Bulai (USR-PLUS) vrea desființarea Ministerului Afacerilor Interne: „Nu se mai justifică“

Published

on

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a s-a arătat iritat de propunerea făcută de europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, care vrea comasarea Ministerului Transporturilor (condus de Drulă de la USR-PLUS) cu cel al Afacerilor Interne (condus de Bode de la PNL). În replică, propune comasarea mai multor ministere conduse de liberali.

„Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode.

Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale.

Propun așadar:

Advertisement

– comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici.

– comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educației. Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Și să avem un singur minister.

– comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Așa cum de fapt a fost și anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural.

Vrea Rares Bogdan reforme pe bune?

Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus.“, a spus Bulai.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions