Connect with us

Actual

Jandarmii constănţeni se alătură campaniei ”Ora Pământului”

Maria Ionescu

Publicat

la

Ca şi în anii precedenţi, sâmbătă 30 martie a.c., între orele 20.30-21.30,  jandarmii constănţeni se vor alătura iniţiatorilor campaniei ”Ora Pământului“, prin reducerea consumului de energie electrică atât la sediile unităţilor, dar şi în locuinţele proprii.

Conducerile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa au adresat un apel tuturor jandarmilor constănţeni de a participa mâine 30 martie, la acţiunea ”Ora Pământului”, prin oprirea aparatelor consumatoare de energie electrică, a căror deconectare nu afectează activităţile specifice aflate în derulare.

Această acţiune simbolică derulată la nivel internaţional îşi propune promovarea unui mesaj de responsabilizare socială privind protejarea mediului înconjurător, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra fenomenului încălzirii globale.

Jandarmii constănţeni au mai  participat la acţiuni şi campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător (prevenirea tăierilor ilegale de arbori, combaterea braconajului, plantare de arbori, acţiuni de ecologizare şi refacere a ecosistemului) iar la nivelul instituţiei se promovează un consum raţional al energiei, atât pentru reducerea cheltuielilor administrative cât şi pentru protejarea mediului înconjurător.

Totodată,  jandarmii constănţeni vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului organizat cu acest prilej de către O.N.G.-urile constănţene, în Parcul Arheologic de lângă Primăria Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Un tânăr din Murfatlar și-a dat foc în propria sa mașină

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul după amiezii de ieri, un tânăr de 26 de ani şi-a dat foc în propria sa mașină, lângă Murfatlar. Înainte de asta, el a postat un mesaj pe Facebook în care îşi anunţa gestul extrem, din cauza neînţelegerilor cu tatăl său. La câteva minute, autoturismul băiatului ardea ca o torţă, sub un pod.

Incendiul a fost anunţat de un martor, iar medicii l-au găsit pe tânăr în stare foarte gravă. Are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

Înainte de a-și dfa foc, tânărul postase un mesaj pe Facebook în care vorbea despre certurile cu tatăl său.

”De 10 ani, el tot aceleaşi jigniri şi critici le are la adresa mea. Niciodată nu m-a apreciat sau mi-a zis nişte vorbe care să mă îndrume. De fiecare dată, numai critici şi înjurături. 00.40 Am încercat mai multe metode ca să scap de el, să plec pe mare, dar nu am reuşit. Nu este de mine. Acum, până să reuşesc să intru în armată, deja, mi-a adus moralul.m-a distrus mental. Nici nu ştiu ce să mai fac!”

La final, cu lacrimi în ochi, băiatul îşi cere iertare mamei sale pentru ce avea de gând să facă.

Îmi cer scuze mamă pentru ceea ce am făcut! Dar, nu mai pot! Nu pot să mai rezist! Îmi pare rău!

După câteva minute, un alt mesaj, de data aceasta pe un grup dedicat şoferilor din Constanţa, anunţa că o maşină era în flăcări, sub podul de la Mulfatlar, de pe Drumul Naţional 3. Era chiar autoturismul lui Adrian.

Am sunat la 112. Lângă maşină erau aşezate frumos un portofel, un telefon şi o pereche de ochelari. M-am dus să văd victima. Era arsă complet, conştientă, dar de-abia putea pronunţa cuvântul apă”.

https://a1.ro/news/social/un-tanar-de-26-de-ani-din-constanta-sia-dat-foc-in-propria-masina-id898465.html

Sursa: Antena1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie CET. Vezi unde nu este apă caldă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa S.A. (CET Palas) a comunicat în data de 21.08.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctul termic nr. 24. În consecinţă, în lipsa agentului termic primar nu se poate asigura distribuția apei calde de consum în perimetrul străzilor: str. Timișana, str. Ion Vodă, str. Petru Vulcan, str. Ion Adam.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585.300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas).

Informaţia este comunicată de RADET care cere scuze consumatorilor săi pentru acest disconfort!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în localitatea Lumina între 3 autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în accidentul rutier, produs pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, unul dintre conducătorii auto, un bărbat, de 27 de ani,  a fost transportat la spital, cu răni ușoare.

În aceste momente, polițiștii rutieri efectuează cercetarea la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: