Connect with us

Societate

Jandarmul tulcean Sorin Andrici va participa la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile din Italia

Published

on

Sorin Andrici

Jandarmul tulcean Sorin Andrici va alerga în  perioada 12-18 martie, la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile, competiție sportivă ce se va desfășura în Italia și care va aduce la start concurenți din peste 16 țări.

Jandarmul, în vârstă de 48 de ani, va fi singurul român ce va reprezenta România la masculin, fiind  la a doua sa competiție de 6 zile din carieră. Anul trecut el a participat la prima sa competiție de alergare de 6 zile –  Ultramaraton Transylvania 6 Days – cea mai lungă competiție de ultramaraton care s-a organizat în România,  unde a reușit să alerge  576 km.

Duminică, 12 martie, el se va afla la start, reprezentând România și fiind hotărât să alerge cât mai mulți kilometri timp de 6 zile pe o buclă, având distanța  de 1077,64 metri.

”Voi reprezenta România, iar obiectivul meu principal este să dau tot ce este mai bun pentru mine, pentru prietenii care mă vor susține și bineînțeles pentru țara mea, ROMÂNIA! Va fi o concurență foarte mare, voi alerga alături de alți participanți din multe țări, însă acest lucru mă va motiva cu siguranță!  M-am antrenat zilnic din greu timp 6 luni pentru că sunt conștient că acest ultramaraton necesită foarte mult curaj și implicarea corpului pentru o lungă perioadă de timp datorită intensității, climatului și duratei de timp!  M-am antrenat atât ziua, cât și noaptea, în condiții de ploaie, ninsoare și frig pentru că o astfel de competiție îți pune la încercare atât psihicul, cât și fizicul la maxim. Fiind legitimat la Clubul de Triatlon Aqua Vita Delta Tulcea, condus de antrenorul  Ivanov Mihai, plec cu o bază solidă de antrenament – 1100 de km alergați în anul 2023,  fiind motivat și susținut de colegi, prieteni și familie. Chiar dacă vor fi, cu siguranță, momente grele și neprevăzute, sunt convins că psihicul va învinge, pentru că sunt călit și antrenat în cei 27 de ani de jandarmerie! Sunt mândru să reprezint România,  Jandarmeria Tulcea și bineînțeles Jandarmeria Română la această competiție sportivă importantă din Italia și plec cu speranța că la sfârșitul celor 6 zile de alergare voi spune:  misiune îndeplinită cu succes!”, a precizat Sorin Andrici.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!