Connect with us

Administratie

Jardinierele amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța, reparate cu peste… 400.000 de lei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța anunță achiziția de lucrări de reparații la jardienierele amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța. Prețul plătit pentru aceste lucrări este mai mare de 400.000 de lei. Achiziția va fi una directă, pentru lucrări de zidărie și zidire, dar și de vopsitorie.

Lucrările de reparații jardiniere amplasate pe domeniul public al Municipiului Constanța nu necesită o tehnologie de execuție deosebită, dar se vor respecta normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum și prevederile referitoare la protecția mediului și a muncii.

Conform anunțului existent pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, achiziția administrației municipale constă în:

– delimitarea și semnalizarea perimetrului de lucru;
– reparațiile jardinierelor vizate se va realiza fără afectarea rețelelor de utilități precum și a altor dotări de pe domeniul public sau privat precum și altor bunuri private;
– vor fi dezafectate inclusiv fundațiile acestora, situație în care se va intervenii sub nivelul solului;
– terenul va fi adus la starea inițială unde se realizează lucrările de demolare;
– se va interveni asupra lor manual sau mecanic, în funcție de gradul de deteriorare;
– se vor îndepărta cu atenție părțile deteriorate de la trepte, capacele mozaicate, placajul din piatră naturală tip Techirghiol, tencuiala și cărămida aparentă, pe porțiunile unde se vor efectua reparații;
– se va cofra și se va turna beton B 150 în fundații și elevații;
– se va înlocui travertinul deteriorat;
– se vor tencuii și se vor finisa cu terasit;
– capacele mozaicate, placajul din piatră naturală și cărămida aparentă vor fi curățate de mortar, vor fi stivuite cu grijă, manipulate manual;
– fisurile din punctele izolate vor fi acoperite cu mortar pe bază de aracet sau chit special;
– pentru finisarea suprafețelor, dacă este cazul se va realiza o curățare atentă și se va aplica un tinci înaintea operațiunii de vopsire;
– după refacere se va aplica lavabil de exterior, rezistent la condițiile meteo nefavorabile ( ploi, îngheț/dezgheț, etc);
– după refacerea zonelor deteriorate se va executa o igienizare a suprafețelor;
– toate lucrările se vor executa conform normativelor în vigoare și în baza ordinelor de lucru emise de beneficiar.

Pentru executarea lucrărilor de reparații jardiniere, executantul va dispune de echipe mobile, având în dotare scule, utilaje și unelte specifice.

Molozul rezultat în urma săpăturilor, se va transporta și depozita la rampa de deșeuri inerte aflată la Poarta 9, cu respectarea obligațiilor executantului de a obține documentația necesară (autorizație tramă stradală, Aviz Acces Poarta 9).

Valoarea estimată fără TVA: 397.445,11 lei fără TVA

Condiții achiziție: Modalitatea de achiziționare a serviciilor se va realiza pe bază de contract, conform caiet de sarcini anexat.

Condiții de participare:
– cu respectarea prezentului anunț și a caietului de sarcini nr. 207527/28.10.2019;
– prezentarea certificatului constatator eliberat de O.N.R.C. care să probeze existența unei legături între obiectul achiziției și obiectul de activitate al operatorului economic.

Oferta va fi întocmită în conformitate cu cerințele caietului de sarcini atașat, astfel încât specificațiile tehnice din oferta depusă să permită identificarea cu ușurință a corespondenței cu toate cerințele și specificațiile din caietul de sarcini atașat.

Data limită primire oferte: 20.11.2019, ora 23:59.

În vederea efectuării vizitelor în teren, ofertanții se vor adresa Direcției Gestionare Servicii Publice, Serviciul Amenajări Urbane 0241488176.

Comments

comments

Administratie

Constanța înverzește…iarna!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța ne anunță că, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi, plantează în aceasta perioadă aproximativ 400 de arbori în mai multe zone din oraș. Vorbim despre castani, arțari, mesteceni, vișini, corcoduși, meri ornamentali sau arbori lalea care vor înfrumuseța și vor îmbogăți spațiul verde, notează sursa citată.

„Echipele au acționat astăzi pe străzile Primăverii, Baba Novac, I.L.Caragiale, București și Oborului. Plantările vor continua în mai multe zone din oraș atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Sunt și acțiuni care vizează înlocuirea arborilor recent plantați și care au fost vandalizați sau plantări efectuate în urma cererilor venite de la asociațiile de proprietari. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol“, spune Primăria într-un comunicat.

Sursa citată mai arată că până în luna aprilie a anului viitor vor fi plantați toți cei 400 de arbori prin grija serviciului de specialitate Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

„Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren.“, se mai arată în comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie aproape 10 milioane de lei pentru realizarea Planului Urbanistic General

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța a lansat licitația publică deschisă prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SICAP) pentru serviciul de proiectare privind elaborarea, avizarea și aprobarea noului Plan Urbanistic General. Documentația de atribuire a fost verificată de Agenția Națională a Achizițiilor Publice și a fost publicată în SICAP sub numărul: CN 1017514 din data de 11.12.2019, se arată într-un comunicat al Primăriei. Valoarea contractului este: 7.840.336,13 lei, fără TVA, adică 9.329.999,99, cu TVA. Ofertele se pot depune până pe 28 februarie 2020, ora 15:00. Amintim că actualul Plan Urbanistic General datează încă din 1999. De atunci, PUG-ul se prelungește prin votul consilierilor locali.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Cireașa de pe tortul sfârșitului de an: Făgădău cumpără telefoane mobile și tablete pentru angajații Primăriei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru că tot suntem în perioada Sărbătorilor, când Moșu’ vine încărcat cu sacul, Primăria Constanța iese la cumpărat de telefoane, tablete și baterii externe. Conform unui anunț postat pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, administrația a pregătit un buget de 35.659,95 de lei, fără TVA, peste 42.000 de lei cu TVA, pentru achiziționarea a 13 telefoane mobile, 12 tablete și 12 baterii externe

„Condiții participare Cu respectarea prezentului anunț, a detaliilor tehnice și a caracteristicilor produselor:

13 bucăți telefoane mobile:

– android 9;

– 4 GB RAM;

– 128 GB memorie internă

– cameră foto rezoluție minim 18 Mp;

– interfață Bluethooth;

– conexiune date mobile;

– GPS;

– dual sim;

– frecvență rețea 4G;

– procesor octa-core;

– culoare negru;

– capacitate baterie minim 4000 mAh.

12 bucăți tablete:

– diagonală ecran de minim 10″;

– procesor octa-core;

– recptor de poziționare integrat, minim GPS;

– minim 4 GB RAM;

– memorie internă minim 32 GB;

– conectivitate Wi-Fi și 4 G (posibilitate de a folosi cartele pentru a avea internet pe teren);

– baterie cu capacitate cât mai mare.

12 bucăți baterii, externe:

– compatibile cu tabletele ofertate (din punct de vedere al utilizării în teren pt. folosirea suplimentară în caz de necesitate);

– minim 20.000 mAh;

– să se poată încărca la o intesitate de minim 2A (doi amperi).

– perioada de valabilitate a ofertei 60 zile.

Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termen limită primire oferte 16-12-2019 ora 23:59“, se arată în anunțul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: