Connect with us

Administratie

Jardinierele amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța, reparate cu peste… 400.000 de lei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța anunță achiziția de lucrări de reparații la jardienierele amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța. Prețul plătit pentru aceste lucrări este mai mare de 400.000 de lei. Achiziția va fi una directă, pentru lucrări de zidărie și zidire, dar și de vopsitorie.

Lucrările de reparații jardiniere amplasate pe domeniul public al Municipiului Constanța nu necesită o tehnologie de execuție deosebită, dar se vor respecta normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum și prevederile referitoare la protecția mediului și a muncii.

Conform anunțului existent pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, achiziția administrației municipale constă în:

– delimitarea și semnalizarea perimetrului de lucru;
– reparațiile jardinierelor vizate se va realiza fără afectarea rețelelor de utilități precum și a altor dotări de pe domeniul public sau privat precum și altor bunuri private;
– vor fi dezafectate inclusiv fundațiile acestora, situație în care se va intervenii sub nivelul solului;
– terenul va fi adus la starea inițială unde se realizează lucrările de demolare;
– se va interveni asupra lor manual sau mecanic, în funcție de gradul de deteriorare;
– se vor îndepărta cu atenție părțile deteriorate de la trepte, capacele mozaicate, placajul din piatră naturală tip Techirghiol, tencuiala și cărămida aparentă, pe porțiunile unde se vor efectua reparații;
– se va cofra și se va turna beton B 150 în fundații și elevații;
– se va înlocui travertinul deteriorat;
– se vor tencuii și se vor finisa cu terasit;
– capacele mozaicate, placajul din piatră naturală și cărămida aparentă vor fi curățate de mortar, vor fi stivuite cu grijă, manipulate manual;
– fisurile din punctele izolate vor fi acoperite cu mortar pe bază de aracet sau chit special;
– pentru finisarea suprafețelor, dacă este cazul se va realiza o curățare atentă și se va aplica un tinci înaintea operațiunii de vopsire;
– după refacere se va aplica lavabil de exterior, rezistent la condițiile meteo nefavorabile ( ploi, îngheț/dezgheț, etc);
– după refacerea zonelor deteriorate se va executa o igienizare a suprafețelor;
– toate lucrările se vor executa conform normativelor în vigoare și în baza ordinelor de lucru emise de beneficiar.

Pentru executarea lucrărilor de reparații jardiniere, executantul va dispune de echipe mobile, având în dotare scule, utilaje și unelte specifice.

Molozul rezultat în urma săpăturilor, se va transporta și depozita la rampa de deșeuri inerte aflată la Poarta 9, cu respectarea obligațiilor executantului de a obține documentația necesară (autorizație tramă stradală, Aviz Acces Poarta 9).

Valoarea estimată fără TVA: 397.445,11 lei fără TVA

Condiții achiziție: Modalitatea de achiziționare a serviciilor se va realiza pe bază de contract, conform caiet de sarcini anexat.

Condiții de participare:
– cu respectarea prezentului anunț și a caietului de sarcini nr. 207527/28.10.2019;
– prezentarea certificatului constatator eliberat de O.N.R.C. care să probeze existența unei legături între obiectul achiziției și obiectul de activitate al operatorului economic.

Oferta va fi întocmită în conformitate cu cerințele caietului de sarcini atașat, astfel încât specificațiile tehnice din oferta depusă să permită identificarea cu ușurință a corespondenței cu toate cerințele și specificațiile din caietul de sarcini atașat.

Data limită primire oferte: 20.11.2019, ora 23:59.

În vederea efectuării vizitelor în teren, ofertanții se vor adresa Direcției Gestionare Servicii Publice, Serviciul Amenajări Urbane 0241488176.

Comments

comments

Administratie

Se închid bazinele din incinta miniparcului acvatic din orașului Techirghiol. Cum motivează primarul Soceanu decizia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pandemia de coronavirus suspendă activitatea la bazinele din incinta miniparcului acvatic din orașul Techirghiol. Anunțul a fost făcut de Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol. Potrivit informațiilor publice, bazinele vor fi închise pe toată perioada sezonului estival 2020.

Iată mesajul primarului:

“Avand in vedere situatia creata de pandemia de COVID 19, pentru SIGURANTA dumneavoastra Consiliul Local Techirghiol a luat decizia suspendarii activitatii pentru bazinele din incinta Miniparcului acvatic din orasul Techirghiol pentru sezonul estival 2020.
Decizia Consiliului Local are la baza actele normative emise autoritatile statului, si are in vedere doar PROTEJAREA populatiei in fata acestui virus.”

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consilier local din Ovidiu, declarat INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 10 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010 și a sesizat organele de urmărire penală în alte două cazuri.

Printre ei se află și un consilier local din orașul Ovidiu. Este vorba despre Dan Pîndichi.

Conform datelor transmise de Biroul de presă al Agenției Naționale de Integritate, în perioada 04 iulie 2017 – 05 iulie 2019 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BREBENEL MIHAI ȘTEFAN și POPESCU SILVIU GHEORGHE nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Țuțuianu vrea să reabiliteze Teatrul de Vară din Mamaia după o critică devastatoare a lui Dan Negru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, Festivalul de la Mamaia se va ține în Teatrul de Vară din stațiune, care urmează să fie reabilitat.

„Suntem în procedură de licitație în ceea ce privește reabilitarea Teatrului de Vară. Și aici îi mulțumesc lui Claudiu Palaz (vicepreședintele CJC, n.r.) pentru că s-a zbătut ca acest proiect să prindă contur și să reușească să inițieze proiectul prin care acest teatru de vară va fi reabilitat“, a spus Țuțuianu.

Șeful CJC i-a recunoscut meritele lui Claudiu Palaz pentru derularea unor proiecte privind reabilitarea mai multor obiective.

„Sunt câteva proiecte pentru care Claudiu (Palaz, n.r.) a muncit foarte mult, vorbim de noul sediu al IML, de modernizare a Policlinicii 2“, a spus Țuțuianu.

Șeful CJ Constanța a declarat faptul că Teatrul de Vară din Mamaia va fi reabilitat din fondurile Consiliului Județean Constanța, iar valoarea lucrărilor se ridică la 4 milioane de lei.

Reacția șefului CJ Constanța vine după ce prezentatorul TV Dan Negru a arătat, într-o filmare pe Facebook, ce s-a ales de Teatrul de Vară unde au debutat mari artiști ai României.

 

Mamaia. Teatrul de Vară . Dezastru ! L-am prins live, că altfel de de necrezut. Și dacă tot e Marcel Pavel omul zilei, pe scena asta i-am prezentat acu' vreo 20'de ani debutul la Festivalul Mamaia când își lansa "Frumoasa mea". Asta e ce a mai rămas 🤬🤬🤬( si ca sa nu-mi blocheze din nou contul, v-o spun codat : #..ă…n…gur…ă )

Publicată de Dan Negru pe Sâmbătă, 20 iunie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: