Connect with us

Actual

Județele Constanța și Tulcea, sub cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă

Publicat

la

În urmă cu puțină vreme, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare valabilă până mâine la ora 10.00 potrivit căreia vor fi intensificări ale vântului.

În regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

Notă: În centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă.

De asemenea, a fost emis un cod galben valabil până mâine, la ora 10.00. Vor fi ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

În Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

A fost emis și un cod portocaliu valabil în județele Constanța și Tulcea. Potrivit acestuia, până diseară la ora 21.00, va viscoli și va fi vizibilitate redusă.

În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident MORTAL de muncă în Eforie Sud. Un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut de la înălțime

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 mai, în jurul orei 13.30, în Eforie Sud s-a produs un tragic eveniment de muncă.

Un bărbat – Cristinel A., angajat ca dulgher la societatea Raf Expres Construct SRL, șantier Eforie Sud – a căzut de la înălțime și și-a pierdut viața.

Potrivit Biroului de presă al ITM Constanța, ”în timp ce lucrătorul A. Cristinel era urcat pe acoperișul imobilului situat în localitatea Eforie Sud, strada Dezrobirii nr. 69, în scopul dezafectării acoperișului, a căzut de la circa 7 metri. La fața locului s-a prezentat un echipaj medical de la SMURD, care a constatat decesul lucrătorului.”

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

Foto: Ilustrativ/ITM Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ministrul Energiei: Odată cu începerea exploatărilor în Marea Neagră, România va produce mai multe gaze decât va consuma

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că, odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma.

„Odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, statul român, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma. Avem timp până la sfârşitul anului 2026, 2027 să ne pregătim în aşa fel încât să consumăm cât mai mult şi vom deveni şi un furnizor de securitate energetică regională”, a susţinut Virgil Popescu, la dezbaterea în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore.

El a menţionat că proiectul a fost iniţiat împreună cu liderii coaliţiei de guvernare.

„Este un proiect de lege care vrea să deblocheze investiţiile din Marea Neagră. Să nu uităm că legea care a fost aprobată în Parlament în anul 2018 practic a blocat investiţiile din Marea Neagră. (…) Acest proiect de lege vine să deblocheze, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost şi asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului roman ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a României”, a explicat Virgil Popescu potrivit jurnaliștilor de la economica.net

Popescu: Veniturile prin legea offshore ar trebui să se ducă în investiţii care să stimuleze consumul de gaz

Veniturile suplimentare care se vor încasa ca urmare a aplicării legii offshore ar trebui să se ducă în investiţii care să stimuleze consumul de gaz, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la dezbaterile asupra acestui act normativ din comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

„Vorbim despre veniturile suplimentare care se vor încasa din legea offshore, probabil începând cu sfârşitul anului 2026. Da, avem nevoie de reţele de gaze, avem nevoie să consumăm cât mai mult gaz în România şi să pregătim consumul şi investiţiile care necesită consum de gaz în România ca să absorbim cât mai mult gaz din rezervele noastre, ca să nu se ducă gazul în alte părţi. De aceea, cred că veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră şi din perimetrele onshore de adâncime trebuie să se ducă către investiţii care să stimuleze consumul de gaz. Lucrurile sunt foarte evidente”, a explicat Popescu.

El a adăugat că această soluţie pentru investirea veniturilor este mai bună decât cea propusă de USR, care a avansat ideea ca aceşti bani să se ducă în pilonul II de pensii.

„USR doreşte ca aceşti bani să fie investiţi în fondurile de pensii. Asta nu înseamnă să ceea ce propune coaliţia nu este bun. Eu cred că este mult mai bun decât ceea ce propuneţi dumneavoastră, iar taxele şi impozitele se duc către bugetul de stat, nu putem să le direcţionăm direct către companii care administrează privat sau public anumite fonduri”, a afirmat ministrul Energiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic la Constanța. Vremea se răcește accentuat

Publicat

la data de

Scris de

Atenționarea de cod galben de vânt puternic la Constanța emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea este valabilă mâine, în intervalul orar 6.00-21.00. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 55-70 km/h.

De asemenea, vremea se va răci accentuat și va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și în prima parte a zilei, vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 de grade, iar cea minimă va fi de 9-10 grade.

Astăzi, vremea va fi caldă și va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza și noaptea. Vor fi averse, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, în intensificare în timpul nopții, când vor fi rafale de 40 – 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15-16 grade.

”Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552271.”, au postat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Foto: Primăria municipiului Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: