Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Județul Constanța, pe primul lor la echipamente Smart achiziționate în unități de învățământ prin PNRR

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și unitățile de învățământ din subordine, alături de UAT-uri, de Universitatea Ovidius Constanța s-au implicat în atragerea de fonduri europene în județ, pentru educație.

Pentru proiectele finanțate din PNRR, Componenta 15: EDUCAȚIE, Inspectoratul Școlar Județean Constanța intervenit activ prin consiliere, consultanță, centralizare a informațiilor, avizare și promovare.

Din informațiile pe care le deținem, eforturile depuse de instituția noastră și de unitățile de învățământ au așezat Constanța pe primul loc:
– județul Constanța este lider în țară, la numărul de SmartLab-uri (solicitanți putând fi unitățile de învățământ secundar superior, de stat sau particulare acreditate, precum și palatele și cluburile copiilor cu personalitate juridică);
– județul Constanța este lider în țară, la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole (solicitanți putând fi unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol).

Nu deținem date cu privire la ierarhia la nivel național pentru apelurile în care solicitanți au fost alții decât unitățile de învățământ, însă:
– pentru dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, toate proiectele depuse au fost câștigate de cele 63 de UAT (din cele 70 din județ);
– pentru servicii de educație timpurie complementară sunt semnate contractele, iar pentru școli verzi – toate proiectele depuse au trecut de etapa de evaluare a eligibilității;
– proiectul pentru campus pentru învățământ dual a primit cel mai mare punctaj, pe regiunea de dezvoltare Sud-Est, contractul este semnat și proiectul este demarat.

Advertisement
palaz

proiect ISJ

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions