Connect with us

Actual

Județul Constanța, sub cod portocaliu de vânt puternic

Published

on

Meterologii au emis astăzi un mesaj nou de vreme severă. Potrivit avertizării nowcasting, zona de litoral a județului Constanța se află sub cod portocaliu de vânt puternic. Vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 80 – 90 km/oră.

Potrivit specialiștilor Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, astăzi vremea se va răci accentuat față de ziua de ieri, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, iar cele minime între -3 și 1 grad.

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, pe parcursul zilei, vor fi precipitații, sub formă de ploaie și trecător, pe alocuri lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse 15 – 20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 55…65 km/h și peste 70 km/h pe litoral.

Potrivit prognozei specializate pentru vestul Mării Negre, vântul va sufla, în primele ore, din NE și N la coastă și din sector S în larg, apoi se va orienta din N și NV (ciclon în evoluție în bazinul vestic al Mării Negre), temporar cu viteze de 15 – 21 m/s (forța 7 – 8B), trecător 22 – 24 m/s (forța 9B) în larg. Gradul de agitație al mării: 4 – 5 la coastă și 5 – 6, trecător 7 în larg.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!