Connect with us

Administratie

Județul Constanța va avea un nou spital, în orașul Ovidiu

Publicat

la

Județul Constanța va avea un nou spital, în orașul Ovidiu. OCH 2 va fi dedicat oncologiei, radioterapiei, cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace.

Informația a fost postată pe pagina de Facebook a Primăriei orașului Ovidiu.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat din sud-estul României, se pregătește pentru o nouă extindere. Deschis în 2014, spitalul a avut o evoluție deosebită pe parcursul acestor ani, s-a dezvoltat continuu investind anual în echipamente de înaltă performanță, a deschis o altă unitate medicală în acest timp – Policlinica OCH, în Constanța, pe strada Flămânda nr.19 iar în anul 2021 a mărit capacitatea de internare cu 30%. Pentru că nevoile pacienților sunt multiple, iar OCH își dorește să fie mereu cu un pas înainte, acum este rândul ca al doilea spital să fie construit.

”La începutul anului 2022, am început construcția unei noi clădiri. Proiectul include demisol, parter și patru etaje superioare. Spitalul este conceput și proiectat de către specialiști cu vastă experiență în domeniu pentru ca împreună cu structura medicală deja existentă să devină un centru medical de excelență pe mai multe specialități, un loc unde să se poată practica medicina la cele mai înalte standarde occidentale. Noua clădire este proiectată în special pentru a avea în componența sa un centru pentru diagnosticul si tratamentul complet al bolilor cardiovasculare si al bolilor din sfera oncologiei si hematologiei. Această decizie am luat-o analizând cu atenție nevoile pacienților noștri, în cei 7 ani de activitate pe care îi avem deja. Ne dorim să punem la dispoziția celor suferinzi dotările și specialiștii necesari pentru ca pacientii nostri să nu trebuiască să caute să-și rezolve problemele de sănătate prin străinătate. Le aducem noi tot ce au nevoie aici.”, a precizat dr. Ciufu Nicolae, medic primar chirurgie generală și director medical al OCH.

Care va fi structura noului spital OCH 2

Spitalul OCH 2 va fi împărțit în demisol, unde se va afla un centru de radioterapie cu doua buncăre, un CT de plan tratament si un PET-CT, iar la parter se va afla un nou departament de imagistică. Acesta va fi dotat cu RMN de 3 Tesla prevăzut cu accesorii pentru RM-ul de cord și un Computer Tomograf foarte performant cu 256 Slice ce poate realiza și CT-uri pentru inimă. Pentru acest tip de investigație este necesar un echipament special și nu poate fi efectuat de orice tip de aparat computer tomograf. De asemenea, în cadrul acestui departament se va afla un aparat nou de radiografie digitală și aparate de ecografie ultramoderne dedicate ecografiilor cardiace transparietale si transesofagiene.

La etajul 1 se va regăsi un nou ambulatoriu, unde se vor realiza consultații pentru specializările deja existente în OCH, dar și pentru specialitățile nou introduse – cardiologie intervențională și chirurgie cardiacă, medicină maritimă și sportivă, oftalmologie ș.a. Aici este proiectată și internarea de zi pentru specialități medicale și chirurgicale.

La etajele 2 și 3 se vor afla secțiile de internare continuă pentru specialități medicale și chirurgicale. Vor fi puse la dispoziția pacienților 68 de paturi pentru internare, fiecare salon fiind echipat la cele mai înalte standarde, cu echipamente și mobilier de cea mai bună calitate, create pentru siguranța și confortul pacientului.

La ultimul etaj vor fi două săli de operații. Acestea vor fi dotate cu tehnologie chirurgicală de ultimă generație, precum aparatura specifică pentru cardiologia intervențională și chirurgia cardiacă, putând astfel să fie realizate intervenții cu grad ridicat de dificultate și complexitate. În aceste săli vor opera chirurgi și cardiologi intervenționiști din țară și din străinătate. Aici va funcționa și secția de Terapie Intensivă cu 10 paturi din care două paturi izolatorii, utile atunci când situația o impune, proiectată și dotată la cel mai ridicat nivel de exigență din domeniu, ceea ce va permite clasificarea secției cu gradul maxim de competență. În structura spitalului, vor funcționa și toate structurile medicale de suport, precum unitatea de transfuzii sanguine sau nucleul de sterilizare propriu.

În cadrul noului spital vor fi create peste 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistenți medicali, infirmieri și personal auxiliar.

OCH 2 se va afla în imediata vecinătate a spitalului existent deja Ovidius Clinical Hospital, cele două clădiri comunicând direct printr-o pasarelă de acces.

Adresa spitalului este: Ovidiu, Constanța, pe DN 2A, km 202+880.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: