Conecteaza-te cu noi

Actual

La București au loc proteste ale angajaților din poliție și penitenciare

Published

on

Reprezentanți ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual precum și ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitencioarelor demarează astăzi, începând cu ora 10.00, proteste în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului României.

În urma hotărârilor organelor de conducere ale SNPPC, s-a luat decizia ca, începând cu data de 17 ianuarie 2022 să declanșeze proteste pe termen determinat, până la finalul lunii februarie, în fața Ministerului  Finanțelor și a Guvernului României.

În cursul acestei săptămâni vor picheta exclusiv Ministerul Finanțelor, între orele 10.00 – 12.00.

Revendicările sindicaliștilor vizează:
– Neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017;
– Diminuarea unor pensii de serviciu ale polițiștilor;
– Neaplicarea sporului de neuropsihic (risc și suprasolicitare neuropsihică) de 20% tuturor beneficiarilor din prezent structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc. ;
– Neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS;
– neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere;
– neactualizarea calculului indemnizatiei lunare de chirie.

Advertisement

Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

Angajații din poliție si penitenciare muncesc în anul 2022, dar sunt plătiți cu salariul din 2009.  Poliția și Penitenciarele cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.  

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, ordinea, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajații din poliție și din penitenciare nu sunt plătiți în mod corespunzător și nu sunt instruiți să aplice legi eficiente în combaterea criminalității. Pe termen mediu și lung, cetățeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce și ce mai mult.

Sursa: SNPPC, FSANP

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions