Connect with us

Politica

La ce primării din județul Constanța ajung bani de la Consiliul Județean pentru aerierate și programe de dezvoltare și infrastructură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierii județeni din cadrul administrației județene constănțene au aprobat, la ultima ședință, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017.

Astfel, aleșii județeni au aprobat trimiterea către 38 de primării a sumei de 6.050.000 lei pentru plata arieratelor, dar și pentru derularea de proiecte de infrastructură și dezvoltare locală.

Cei mai mulți bani, 400.000 de lei, ajung în orașul Hârșova pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală, iar cea mai mică sumă va fi trimisă de la Consiliul Județean Constanța în comuna Târgușor. Este vorba despre suma de 20.000 de lei, bani ce urmează să fie investiți în cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală.

Iată lista completă cu sumele alocate de administrația județeană pentru unitățile administrativ teritoriale din Constanța.

Comments

comments

Politica

Țărăniștii luptă și ei cu statul paralel! Explicațiile halucinante a lui Pavelescu după alianța cu PSD

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deși nu mai contează de foarte mult timp pe scena politică, fostul partid a lui Corneliu Coposu – PNȚCD – refuză să moară. Ba, mai mult, potrivit liderilor partidului, câți or mai rămas după decăderea de la începutul anului 2000, se pare că sunt șanse ca acest fost mare partid să reînvie. Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, spune că acest lucru este posibil după ce a fost semnat un protocol cu PSD, în urma căruia țărăniștii au reușit să îl impună pe poziția a patra în lista de candidați ai PSD la alegerile europarlamentare pe preotul Cristian Terheș.

„Este o poziție supereligibilă. Astfel, pentru prima dată de la aderarea României la UE, PNȚCD va avea un reprezentant în Parlamentul European. Cristian Terheș vine dintr-o familie țărănistă de deținuți politici de la Sălaj. A făcut parte din PNȚCD din adolescență și a fost atașat de acest partid de foarte multă vreme. Nu a fost o chestie de conjunctură. Este un argument foarte important de a le cere țărăniștilor, inclusiv celor de la Constanța, de a vota în 26 mai, lista de candidați a PSD“, a spus Pavelescu într-o conferință de presă susținută la Constanța.

Deși spun că vor să reînvie, cartea pe care o joacă PNȚCD, un partid eminamente de dreapta, alăturându-se celor de la PSD, un partid de stânga și care nu se află în cea mai bună situație, este un extrem de riscantă. Mai mult, Pavelescu a afirmat la malul mării că va merge alături de PSD până în pânzele albe, adică la toate scrutinele care vor urma: prezidențiale (2019), locale și parlamentare (2020). Liderul PNȚCD a afirmat că formațiunea sa este legată de cea a lui Dragnea de un singur scop: LUPTA ÎMOTRIVA STATULUI PARALEL!

„Protocolul cu PSD a stârnit vii discuții. A devenit țărănist pentru o zi și Băsescu, și Cioloș și nu mai vorbesc de liberali. Cu toții s-au descoperit a fi apărătorii PNȚCD, că acest partid face un lucru foarte grav că ne asociem cu „ciuma roșie“ și că închinăm memoria lui Corneliu Coposu, care se răsucește în mormânt. Dacă îmi aduc bine aminte, toți cei care ne-au criticat au făcut alianțe cu PSD. Ne leagă de PSD lupta împotriva statului paralel. Principiile PNȚCD ne obligă pe noi ca țărăniști să luptăm împotriva oricărui abuz, cu atât mai mult a unui stat subteran, care s-a constituit ca o structură ocultă, care a confiscat instituțiile statului și întreaga societate. Cum puteam noi să acceptăm noi un stat controlat de serviciile secrete în mod subteran, care au preluat instrucția penală și care au fabricat mii de dosare la comandă politică. Cum ar fi putut PNȚCD să achieseze și să cauționeze această mafie de stat condusă de președintele României în funcție (Klaus Iohannis, n.r.), moștenitorul fostului președinte Traian Băsescu. De ce? Pentru că președintele României în funcție este coordonatorul, șeful sistemului de securitate națională, potrivit Constituției. Tot ceea ce ține de serviciile secrete stă în responsabilitatea legală a președintelui. Șeful statului nu poate să zică faptul că nu știa că serviciile secrete fac poliție politică în România și au transformat țara în câmp tactic“, a spus președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidat la alegerile prezidențiale, declarații INCREDIBILE: “Îi GRAȚIEZ pe Mazăre și Dragnea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mădălina Baroncea, candidat independent la prezidențiale 2019, spune că îi va grația pe Radu Mazăre și pe Liviu Dragnea dacă va ajunge președinte, acesta din urmă având condamnare cu suspendare.

“Sunt Madalina Baroncea, am 45 de ani, si sunt specialist in marketing. Pana in prezent sunt singurul independent si singura femeie care si-a anuntat candidatura la alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei in 2019. Spre deosebire de Iohannis, voi utiliza prerogativa gratierii individuale foarte des pentru a repara hotararile strambe ale justitiei din Romania, atat in cazul oamenilor simplii, de notorietate fiind condamnarile la ani grei de inchisoare pentru un prejudiciu de cativa lei, cat si in cazul politicienilor, victime ale unor procese politice. Astfel, in prima zi de mandat ca Presedinte al Romaniei, ii voi gratia pe Radu Mazare, un caz in plina dezbatere in acest moment, si Liviu Dragnea. Gratierea lui Liviu Dragnea pentru condamnarea in dosarul Referendumului este absolut necesara pentru ca acesta sa poata ocupa, asa cum este firesc, functia de Prim Ministru al Romaniei, in calitatea sa de sef al principalului partid din coalitia aflata la guvernare. Radu Mazare trebuie gratiat si el cat mai rapid avand in vedere ca a fost condamnat la ani grei de inchisoare desi prejudiciul este zero, conform expertizei cerute de instanta de fond. De asemenea, voi demara o campaniei larga de gratieri pentru oameni simplii, care sunt condamnati la ani grei de inchisoare pentru prejudicii inexistente sau in valoare de cativa lei. Nu in ultimul rand, vreau sa precizez ca voi propune coalitiei de guvernare reducerea cu 50% a salariilor tuturor judecatorilor si procurorilor, pe termen nedefinit, avand in vedere gravele erori judiciare cu care se confrunta Romania”, a fost mesajul transmis de Mădălina Baroncea.

Cine este Mădălina Baroncea

Mădălina Baroncea este economist, are 45 de ani și transmite că s-a decis să candideze independent la Președinția României.

In 2019 voi candida ca independent pentru functia de Presedinte al Romaniei.

Nu am fost om politic si nu am detinut functii, nu am avere, sunt doar un om obisnuit, astfelincat ca Presedinte voi urmari doar interesele romanilor si Romaniei.

Vin la Presedintie cu Poiectul de Tara “Romania Noastra”, primul dupa 30 de ani de haos in care tara a fost condusa fara nici un fel de strategie, si cu urmatorul mesaj central: “Impreuna facem Romania Mare din nou – Unire si Economie! In 10 ani ajungem Italia din urma!”“, scrie Mădălina Baroncea pe blogul său.

Iată lista promisiunilor celei care vrea să îi ia fotoliul lui Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele PMP, Eugen Tomac, vine la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, se va afla mâine, 23 mai, în vizită în județul Constanța, pentru a se întâlni cu electoratul de la malul mării. Cu această ocazie, liderul PMP va susține și o conferință de presă în cadrul căreia va aborda teme electorale privind alegerile europarlamentare din 26 mai. Amintim că PMP a ales să vorbească, în această campanie electorală, despre lucrurile care îi unesc pe români. Cei de la PMP spun că mesajul lor, „Uniți în Europa”, este o viziune pe termen lung, în favoarea României și a Europei în care ne vedem viitorul.

„Uniunea Europeană reprezintă pentru România împlinirea unei promisiuni pentru prosperitate, democrație și libertate. „Uniți în Europa” cuprinde, în trei cuvinte, trei direcții majore de acțiune: proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene; suținerea cu demnitate și curaj a interesele celor 3,5 milioane de români plecați la muncă în țări din Uniunea Europeană; și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin Unirea cu R. Moldova. Românii din cele două state merită un destin comun în spațiul european. Soarta a fost crudă cu românii de peste Prut, iar perspectiva europeană poate reprezenta o revanșă a istoriei, deschizându-le calea către libertate, democrație și dezvoltare. Mesajul nostru este foarte clar, la fel de convingător și, mai ales, realist. Integrarea în UE ne-a oferit șansa dezvoltării. Dacă astăzi am atins un nivel de prosperitate fără precedent este pentru că suntem parte a familiei europene. Iar astăzi, când Europa are nevoie de noi, trebuie să ne aplecăm asupra ceea ce ne-a adus de la bun început împreună: puterea prin unitate“, spun cei de la PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: