Connect with us

Actual

La ce renunță parlamentarii de Constanța?

Maria Ionescu

Publicat

la

Încă nu sunt certe numele tuturor parlamentarilor pe care îi dă Constanța. Dar într-o proporție foarte mare sunt cunoscuți oamenii care ne vor reprezenta în Camera Deputaților și în Senat pentru următorii ani. Am fost foarte curioși să știm la ce anume vor renunța ei prin plecarea la București. Mai exact, la ce meserii pe care le realizau anterior.

PSD pierde o funcție de director

Nu ne-a fost foarte greu să aflăm aceste informații dat fiind faptul că parlamentarii PSD nu se află la primul lor mandat. Excepție fac viitorul deputat George Vișan, precum și viitorii senatori Tit-Liviu Brăiloiu și Ștefan Mihu. George Vișan a fost ani de zile director economic la Administrația Porturilor Maritime, iar apoi a devenit director economic al companiei Chimpex, care este privată, cu capital străin. Așa cum știți, la ora actuală Vișan este consilier local municipal dar în foarte scurt timp își va da demisia din această poziție.

Și la PNL se pierde o funcție de director

În privința parlamentarilor PNL, aici lucrurile sunt mult mai simple, dat fiind faptul că vorbim despre numai trei persoane. Una dintre ele este Vergil Chițac, proaspăt pensionar. Nu mai este nevoie să precizez faptul că el a fost rectorul Academiei Navale dar, înaintea alegerilor locale, când a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța, s-a pensionat. Așa că pe viitor va merge la București fără nici o durere de cap sau fără vreun gând referitor la cine știe probleme legate de fostul serviciu. De asemenea, tot de la PNL va ajunge în Camera Deputaților Bodgan Huțucă, finanțist. Înainte de campania electorală el a fost director al Administrației pentru contribubilii mijllocii la nivelul Regionalei Galați, adică tot angajat al Ministerului de Finanțe. Firește, pentru a putea candida a demisionat. Lucrurile sunt ceva mai simple în cazul lui Robert Boroianu. El este acționar la mai multe firme private. ”Din anul 1996 sunt om de afaceri. Tocmai pentru că am o bogată exoperiență, o voi pune în slujba cetățeanului. Aș vrea să ajung în Comisia de Agricultură”, ne-a spus Boroianu.

Ce va face USR?

Așa cum știți, USR a obținut o funcție de senator și una de deputat la Constanța. Viitorul deputat este avocatul Ion Cristian. El ne-a spus că va încerca să nu renunțe la activitatea profesională. ”Nu mă suspend din activitatea de avocat pentru că nu este incompatibilă. Voi încerca să continui să profesez și voi păstra unu-două dosare. Dacă nu voi putea, voi renunța pentru moment.”, ne-a spus Ion Cristian. În ceea ce privește poziția de senator USR, aceasta i-a revenit lui Ramona Dinu, cadru universitar la Universitatea Ovidius. Întrebată dacă va renunța la meseria pe care o are, ea ne-a răspuns: ” Da, voi continua și cu profesia mea de bază. Voi sta de vorbă cu persoanele de la Resurse Umane ale Universității și voi merge pe o normă minimă. Probabil orele vor fi dispuse la sfârșit de săptămână! Nu vreau să renunț la lucrul cu studenții, pentru că sunt minunați!”, ne-a spus Ramona Radu.

PMP vine cu oameni noi

În ceea ce privește ALDE, nu avem parlamentari noi. Așadar am purces să adresăm întrebări parlamentarilor PMP, respectiv lui Doru Onaca și lui Robert Turcescu. Am luat legătura cu Onaca dar el a fost destul de circumspect în a-mi da un răspuns ferm. ”Încă nu știu dacă voi fi sau parlamentar. Însă dacă voi deveni senator nu va trebui să renunț la ceea ce fac la ora actuală. Am afaceri și, pe de altă parte îmi voi continua și activitatea de secretar general al partidului.”, ne-a spus Dorel Onaca. (n.r. – potrivit ultimelor informații pe care le avem, Dorel Onaca nu a obținut funcția de senator).  Din câte se pare, o funcție de deputat a obținut și UDMR, prin persoana lui Istvan Janos Antal. Însă vom reveni cu noi detalii!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Teodosie insistă: „Pelerinajul de la Sf. Andrei se ține, am vorbit cu autoritățile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deși instanța i-a respins de două ori apelul, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, vineri seara, că pelerinajul de Sfântul Apostol Andrei, de pe 30 noiembrie, care se ține anual în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol se va ține, în cele din urmă.

”Am vorbit cu Jandarmeria, cu Poliția, au fost deja acolo. Va fi distanțare fizică, avem dezinfectant, se vor purta măști, am marcat deja locurile. Acolo încap câteva mii de oameni. Îi chem pe toți românii la sărbătoarea Sfântului Andrei. Am discutat cu autoritățile, sper ca oamenii să nu fie bruscați. Pelerinii nu vin cu gânduri rele. Sfântul Andrei nu este un sfânt local, e un sfânt al tuturor românilor. Credincioșii nu trebuie amendați.”, a spus ÎPS Teodosie la România TV, citat de stiripesurse.ro.

„IPS Teodosie invită Statul român la sărbătoarea națională religioasă Sf. Andrei. Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfântul Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța

Duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.“, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă. Sala de sport din Nisipari va purta numele reputatului tehnician

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă, de la secția de haltere a Liceului cu Program Sportiv Constanța a murit în această dimineață la numai 44 de ani. El a fost internat la spitalul din Medgidia, infectat fiind cu SARS-CoV-2. Autoritățile din Nisipari, satul unde Angheluș Beșleagă antrena cu succes copiii din zonă, spun că antrenorului i s-a făcut rău în urmă cu câteva zile și a fost transportat la spital, el având și afecțiuni pulmonare.

Angheluș Beșleagă era unul dintre cei mai apreciați antrenori din țară cu rezultate deosebite. În satul Nisipari, comuna Castelu, profesorul avea o adevărată pepinieră de halterofili, care au uimit prin rezultatele obținute în diverse competiții. Printre cei mai reprezentativi sportivi ai săi se numără și Bianca-Daniela Dumitrescu, multiplă  campioană națională și europeană.

În memoria reputatului antrenor de haltere, autoritățile din Castelu au hotărât ca sala de sport din localitatea Nisipari să poarte numele de „Angheluș Beșleagă“.

„A murit o certitudine a sportului din comuna Castelu. Pe Angheluș Beșleagă l-au recomandat rezultatele sportive la haltere, fiind campion național. A practicat din tinerețe acest sport, iar acum experiența acumulată de el în calitate de sportiv o împărtășea copiilor atât la Liceul sportiv Constanța, cât și în satul în care locuiește – Nisipari. A construit în Nisipari o sala de antrenament din fonduri proprii atrăgând copiii pasionați de acest sport, văzând în ei viitori sportivi, lucru concretizat prin rezultate excelente în concursurile sportive naționale și europene. Regretăm dispariția prematură a profesorului antrenor ANGHELUȘ BEȘLEAGĂ! În memoria a ceea ce a reprezentat la nivel județean, și în primul rând local, în prima ședință de Consiliu local vom propune domnilor consilieri ca Sala de Sport Nisipari să poarte numele “ANGHELUȘ BEȘLEAGĂ”!“, este mesajul primarului din Castelu, Nicolae Anghel.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În aceste zile, mii de polițiști de frontieră sunt la datorie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere că ne aflăm în perioada zilelor libere cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României, precum şi într-o situaţie specială în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu Sars-Cov-2, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În acest sens, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, au fost dispuse următoarele măsuri:

– asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere;

– peste 3.800 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

– suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct;

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Română menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor masuri comune.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: