Connect with us

Actual

(Video): La sfârșitul lunii, se vor sărbători Zilele orașului Ovidiu! Vezi ce manifestări vor fi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, la sediul Primăriei orașului Ovidiu s-a desfășurat o conferință de presă susținută de către primarul George Scupra pentru a detalia evenimentele ce vor marca Anul Centenar prin lansarea unei cărți și a unui film, ambele dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul dedicat Anului Centenar va avea loc pe data de 22 iunie, la Centrul Cultural din Ovidiu, la ora 19.00. Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a declarat că volumul, intitulat „Ovidiu 100“ este realizat de primăria și consiliul local Ovidiu sub logo-ul „România 100“ – Centenarul Marii Uniri, dar și bimilenara ovidiană – 2.000 de ani de la moartea poetului latin Publius Ovidius Naso.

În intervalul 29 – 30 iunie și 1 iulie, va fi o forfotă continuă dat fiind faptul că se vor sărbători ”Zilele orașului Ovidiu”. Cu acest prilej, vor avea loc mai multe concerte, Festivalul cântecului popular, Festivalul de muzică folk, Un secol de muzică românească, Crosul orașului, lupte tătărești, gala concursului ”Elevii au talent”. De asemenea,  va avea loc lansarea unui film și a unei cărți, ”Ovidiu 100”.

Dar să le luăm pe fiecare în parte. Festivalul cântecului popular ”Elena Roizen”, ediția a XI-a va avea loc la Centrul Cultural, vineri, 29 iunie, începând cu ora 15.00. Aici va susține un recital Constantin Enceanu.

Va fi singurul eveniment care nu se va desfășura în aer liber. Tocmai de aceea, și dat fiind faptul că ziua de naștere a Elenei Roizen era pe data de 1 februarie, începând de anul viitor acest festival se va desfășura iarna.  ”Anul viitor, acest festival se va desfășura pe data de 1 februarie, de ziua artistei”, a precizat primarul George Scupra.

Tot vineri, însă de la ora 20.00, la Debarcaderul Ovidiu va avea loc Festivalul de muzică folk, susținut de către Mircea Vintilă, Emeric Imre și Walter Ghicolescu. Ulterior acestuia, se va face un foc de tabără, care va atrage mii de oameni în jurul lui.

Sâmbătă seara, tot de la ora 20.00, în parcul de pe faleză se va desfășura un concert impresionant. Sub numele de ”Un secol de muzică românească”, pe scenă vor urca Gabriel Cotabiță, alături de prietenii săi: Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Horia Moculescu, Mihai Constantinescu, Silvia Dumitrescu și mulți alții.

”Toate evenimentele au loc pe scena de pe apă. Acest spectacol susținut de Gabriel Cotabiță și prietenii va dura două ore și jumătate – trei ore.”, a precizat primarul George Scupra.

Ziua de duminică începe devreme, cu Crosul orașului Ovidiu. Acesta se va desfășura pe trei categorii, respectiv 10-14 ani, 14-18 ani și peste 18 ani. Startul se va da pe șoseaua națională, în zona blocurilor CD. Se presupune că și în acest an vor participa sute de tineri (n.r. – anul trecut au fost în jur de 700 de participanți). De asemenea, pe stadion vor avea loc lupte tătărești.

Va avea loc și gala finală a concursului ”Elevii au talent!”. La aceasta vor participa 25 de copii sau de trupe.

”Va fi un program pentru toate gusturile.”, a precizat primarul Scupra.

Ultimul eveniment al zilei îl va constitui concertul pe care îl vor susține Grasu XXL, Maximilian, Nadir și Irina Rimes. Acesta va începe la ora 20.00 și se va desfășura în parcul de pe faleză. La final, va avea loc un show de lasere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: