Connect with us

Actual

(Video): La sfârșitul lunii, se vor sărbători Zilele orașului Ovidiu! Vezi ce manifestări vor fi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi, la sediul Primăriei orașului Ovidiu s-a desfășurat o conferință de presă susținută de către primarul George Scupra pentru a detalia evenimentele ce vor marca Anul Centenar prin lansarea unei cărți și a unui film, ambele dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul dedicat Anului Centenar va avea loc pe data de 22 iunie, la Centrul Cultural din Ovidiu, la ora 19.00. Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a declarat că volumul, intitulat „Ovidiu 100“ este realizat de primăria și consiliul local Ovidiu sub logo-ul „România 100“ – Centenarul Marii Uniri, dar și bimilenara ovidiană – 2.000 de ani de la moartea poetului latin Publius Ovidius Naso.

În intervalul 29 – 30 iunie și 1 iulie, va fi o forfotă continuă dat fiind faptul că se vor sărbători ”Zilele orașului Ovidiu”. Cu acest prilej, vor avea loc mai multe concerte, Festivalul cântecului popular, Festivalul de muzică folk, Un secol de muzică românească, Crosul orașului, lupte tătărești, gala concursului ”Elevii au talent”. De asemenea,  va avea loc lansarea unui film și a unei cărți, ”Ovidiu 100”.

Dar să le luăm pe fiecare în parte. Festivalul cântecului popular ”Elena Roizen”, ediția a XI-a va avea loc la Centrul Cultural, vineri, 29 iunie, începând cu ora 15.00. Aici va susține un recital Constantin Enceanu.

Va fi singurul eveniment care nu se va desfășura în aer liber. Tocmai de aceea, și dat fiind faptul că ziua de naștere a Elenei Roizen era pe data de 1 februarie, începând de anul viitor acest festival se va desfășura iarna.  ”Anul viitor, acest festival se va desfășura pe data de 1 februarie, de ziua artistei”, a precizat primarul George Scupra.

Tot vineri, însă de la ora 20.00, la Debarcaderul Ovidiu va avea loc Festivalul de muzică folk, susținut de către Mircea Vintilă, Emeric Imre și Walter Ghicolescu. Ulterior acestuia, se va face un foc de tabără, care va atrage mii de oameni în jurul lui.

Sâmbătă seara, tot de la ora 20.00, în parcul de pe faleză se va desfășura un concert impresionant. Sub numele de ”Un secol de muzică românească”, pe scenă vor urca Gabriel Cotabiță, alături de prietenii săi: Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Horia Moculescu, Mihai Constantinescu, Silvia Dumitrescu și mulți alții.

”Toate evenimentele au loc pe scena de pe apă. Acest spectacol susținut de Gabriel Cotabiță și prietenii va dura două ore și jumătate – trei ore.”, a precizat primarul George Scupra.

Ziua de duminică începe devreme, cu Crosul orașului Ovidiu. Acesta se va desfășura pe trei categorii, respectiv 10-14 ani, 14-18 ani și peste 18 ani. Startul se va da pe șoseaua națională, în zona blocurilor CD. Se presupune că și în acest an vor participa sute de tineri (n.r. – anul trecut au fost în jur de 700 de participanți). De asemenea, pe stadion vor avea loc lupte tătărești.

Va avea loc și gala finală a concursului ”Elevii au talent!”. La aceasta vor participa 25 de copii sau de trupe.

”Va fi un program pentru toate gusturile.”, a precizat primarul Scupra.

Ultimul eveniment al zilei îl va constitui concertul pe care îl vor susține Grasu XXL, Maximilian, Nadir și Irina Rimes. Acesta va începe la ora 20.00 și se va desfășura în parcul de pe faleză. La final, va avea loc un show de lasere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constănțeancă arestată la Suceava! Ceruse ajutor polițiștilor pentru a se mărita cu iubitul ei..

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute a avut loc o arestare ieșită din comun. Potrivit presei din Suceava, o tânără în vârstă de 24 de ani, din Constanța, a fost reținută și încarcerată în Penitenciarul Botoșani, după ce s-a dus la Poliția municipiului Suceava și le-a cerut oamenilor legii să îl contacteze pe iubitul ei pentru a o cere de soție.

Surse judiciare au precizat că polițiștii au verificat-o pe Beatrice – Mihaela T.  în bazele de date și au constatat că era urmărită național, având un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani pentru furturi.

Se pare că femeia nu știa despre mandat, întrucât acesta a fost emis în data de 19 octombrie, iar ea nu a avut avocat la proces.

Surse demne de încredere au precizat că tânăra a fost escortă pentru mai multă vreme și s-a îndrăgostit de bărbatul din Suceava.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ministrul Fifor vrea creșe și grădinițe pentru copiii militarilor români

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a propus premierului Viorica Dăncilă ca MApN să dezvolte un program la nivel național prin care să fie înființate creșe și grădinițe pentru copiii personalului militar și civil al Armatei României.

Iată ce spune despre acest proiect ministrul Fifor: ”Propunerea a fost primită cu mare interes și urmează să prezentăm, într-un timp foarte scurt, o concepție a programului.

Într-o primă etapă, creșele și grădinițele vor fi înființate în garnizoanele principale din țară, urmând să extindem programul în cât mai multe localități în care există unități militare.

Înființarea acestor unități de învățământ preșcolar se va face în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu respectarea tuturor standardelor și procedurilor cerute de lege.

Guvernul României și-a asumat, prin Programul de Guvernare 2018-2020, în domeniul educației, un ambițios obiectiv de dezvoltare a sistemului de educație timpurie, prin înființarea a 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school, iar programul propus de MApN va completa aceste eforturi, adresându-se familiilor personalului ministerului nostru.

În cea mai mare parte, cei aproape 80.000 de militari și civili care își servesc țara în rândurile Armatei României sunt tineri care au nevoie pentru copiii lor de soluții cât mai bine adaptate nevoilor și programului de lucru deloc obișnuit.

Vorbim de oameni admirabili, care își îndeplinesc cu loialitate și eficiență misiunile, indiferent cât de complexe și de îndelungate ar fi acestea. Vorbim de misiuni în teatrele de operații, de programe de instruire în țară și în afara teritoriului național, de sarcini curente de mare complexitate îndeplinite în unitățile de bază, ceea ce face ca perioadele în care personalul armatei este nevoit să plece de acasă să depășească uneori chiar și peste șase luni într-un an calendaristic.

În aceste condiții, în care greul revine familiei rămase acasă, suntem datori să găsim cele mai bune soluții pentru creșterea calității vieții lor.

Sistemul de învățământ militar cuprinde deja cinci colegii naționale militare (dintre care unul, cel de la Constanța, reînființat în 2018, după 20 de ani), trei școli de formare a maiștrilor militari și subofițerilor, șase universități militare, diverse instituții de formare și pregătire post-universitară, dar numai două unități de învățământ preșcolar.
Este mult prea puțin și este nevoie să rezolvăm această problemă. Și asta cât mai rapid.

Am spus-o în repetate rânduri, de la preluarea mandatului de ministru al apărării naționale: alocarea a două procente din PIB pentru Apărare înseamnă nu doar consolidarea capacității de apărare a țării, prin investiții în tehnică de luptă modernă, ci și uriașe oportunități în domeniul creșterii calității vieții personalului Armatei României, atât cel activ, cât și în rezervă sau retragere.

Suntem în plin proces de extindere și modernizare a vastei rețele medicale militare, în toate cele 11 spitale militare, șase centre medicale de diagnostic și tratament și cele două centre de recuperare medicală fiind în derulare sau în planificare investiții majore.

Învățământul militar aproape și-a dublat, în medie, numărul de studenți și cursanți și cunoaște, de asemenea, o perioadă fastă în ceea ce privește investițiile pentru dezvoltare și modernizare.

Ideea programului „Creșe și grădinițe pentru copiii militarilor români” s-a conturat în urma discuțiilor purtate în repetate rânduri cu tinerii noștri militari și care merită o soluție corectă și cât mai rapidă.”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea se răcește în toată țara! Meteorologii au emis o informare de ultimă oră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 15 noiembrie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia vremea se va răci în toată țara. Perioada menționată este cuprinsă între 16 noiembrie ora 5.00 și 18 noiembrie ora 12.00. Potrivit acesteia, vremea va fi deosebit de rece, cu ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte și zonele joase de relief.

În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.
În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

În București, mâine vremea va deveni rece, cerul va fi noros și temporar vor cădea precipitații slabe, sub formă de ploaie, dar trecător, posibil și lapoviță sau fulguială. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, rafale de 45…50 km/h. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât în intervalul precedent, respectiv o maximă de 4…5 grade și minima de – 2…0 grade.

Poimâine vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatură maximă de 2…3 grade și minima în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi noros și trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: