Connect with us

Actual

La un pas de moțiunea de cenzură! PNL reacționează!

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum se știe, astăzi a avut loc o dezbatere publică organizată de către ministrul Justiției, Florin Iordache, pentru a lua pulsul opiniei publice vizavi de proiectele legate de legea grațierii și modificarea Codului de procedură Penală. Deocamdată nu se știe cu exactitate ce anume se va întâmpla, cu toate că ministrul a precizat cu numai câteva minute mai devreme că va fi o lege organică, ce se va vota în Parlament. Dar încă nu este cert acest lucru. Deocamdată, am primit un comunicat de presă semnat de către liberalul Robert Boroianu,  care precizează: ”Scopul PSD şi ALDE este unul clar! Actuala putere se foloseşte de situația din penitenciare ca pretext pentru a-și scăpa protejații politici de pedepse sau dosare, nu pentru a rezolva situația deținuților. Ca urmare, PNL a luat decizia de a depune moțiunea de cenzură imediat ce Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale.  O astfel de măsură, extrem de gravă, nu poate fi sancționată altfel de Opoziție (din care face parte și partidul pe care-l reprezint în Parlament) decât prin instrumentele parlamentare necesare demiterii Guvernului. Argumentele credem că sunt mai mult decât evidente pentru oricine este de bună credință: prin acest demers, Guvernul Grindeanu își abandonează obiectivele din programul de guvernare, făcându-și o prioritate din săvârșirea unui abuz în interesul penal propriu al clienților politici și al politicienilor. Cu alte cuvinte, Guvernul din buzunarul domnului Dragnea a fost autorizat de Parlament, prin vot, să-și îndeplinească doar programul de guvernare și măsurile prevăzute în acel program. Nu este prevăzut nimic în acel program votat în Parlament, nici despre grațiere, nici despre modificarea legilor în domeniu penal, în sensul sabotării luptei anticorupție și a integrității funcțiilor publice. De aceea, PNL va propune constituirea unei comisii parlamentare speciale care să analizeze în mod serios și așezat situația penitenciarelor, cu scopul de a propune alte soluții concrete de îmbunătățire a condițiilor de detenție. Mai mult decât atât, noi, liberalii, credem că această inițiativă vine și în întâmpinarea deciziei CEDO care urmează a fi dată în perioada următoare. Partidul Național Liberal consideră că actuala putere vrea să confişte votul popular  din 11 decembrie pentru a-şi pune în aplicare propriile interese în detrimentul românilor! Dacă actualul Guvern nu guvernează doar pentru unele interese, de grup, trebuie să se delimiteze clar de astfel de practici și să arate că are o prioritate firească, și anume prioritatea intereselor cetăţenilor.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mai multe asociaţii din Constanţa riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Întrucât R.A.D.E.T. se confruntă cu probleme financiare generate de neîncasarea serviciilor prestate unor asociații de proprietari, îi anunțăm pe membrii respectivelor asociații că riscă să rămână fără căldură și fără apă caldă de consum în zilele următoare dacă nu își vor achita debitele restante.

În cazul în care nu este posibilă achitarea debitului în totalitate, R.A.D.E.T. acceptă și plăți parțiale, dar condiționate de eșalonarea diferenței de plată.

“Invităm membrii asociației care și-au achitat la zi plățile către asociația din care fac parte să verifice de ce conducerea asociației nu și-a achitat facturile către R.A.D.E.T.”, precizează Biroul de presă al RADET Constanţa.

Pentru întocmirea de plângeri în cazul  delapidării fondurilor asociației, R.A.D.E.T. vă consiliază dacă ne adresați solicitarea prin email la adresa office@radet-constanta.ro

Asociații care vor rămâne fără căldură și fără apă caldă de consum din cauza neplății consumurilor de energie termică

Denumire consumator Adresă Componență
Asociatia de Proprietari nr 530 Aleea Egretei Nr.6 bl. AV 5 sc. A, bl. AV 6 sc. A
Asociatia de Proprietari nr 672 Aleea Egretei Nr.5 bl. C 3 sc. A
Asociatia de Locatari Nr 34 Aleea Iasomiei Nr.2 bl. L 10 sc. A ,bl. L 10 sc. B, bl. L 10 sc. C, bl. L 10 sc. D
Asociatia de Proprietari  C1 Aleea Egretei Nr.1 bl. C 1 sc. A
Asociatia de Proprietari BLOC  22 A Aleea Umbrei Nr.5

 

bl. 22 A sc. A, bl. 22 A sc. B. bl. 22 A sc. C
Asociatia de Proprietari NR. 656 Aleea Pelicanului Nr.27 bl. G 8 sc. A
Asociatia de Proprietari BLOC L 11 Aleea  Iasomiei Nr.1

 

bl. L 11 sc. A  ,bl. L 11 sc. B,bl. L 11 sc. C,bl. L 11 sc. D
Asociatia de Proprietari “26 ABC CONSTANTA” Str. Dionisie cel Mic Nr.54

 

bl. 26 sc. A,bl. 26 sc. B,bl. 26 sc. C
Asociatia de Proprietari bl. C1 Bld. 1 Mai Nr.43

 

bl. C 1 sc. A

 

Asociatia de Proprietari bl. FD 11 Str. Curcubeului Nr.1

 

bl. FD 11 sc. A

 

Asociatia de Proprietari Bloc E8,F8,E9,F9 Aleea Topolog Nr.1

 

bl. E 9 sc. A, bl. F 9 sc. A, bl. F 9 sc. B, bl. F 9 sc. C
Asociatia de Proprietari bl. IFCO Aleea Pelicanului Nr.10 bl. IFCO sc. A
Asociatia de Proprietari  FT 12 Str. Soveja Nr. 74

 

bl. FT 12

 

Foto: Facebook Primăria Constanţa

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A patra zi de carantină la Constanţa. Mii de persoane au fost verificate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 3.527 de persoane și 2.229 de autovehicule.

Totodată, au fost aplicate 126 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 22.000 de lei.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de astăzi, 24 noiembrie, s-au instituit restricții de viteză pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Călărași, cu limitare de viteză  de 40 de km/h. S-a luat această măsură întrucât, în urma unei revizii tehnice, grinda de rezistență a dispozitivului de acoperire a rostului de dilatație a suferit degradări majore. Restricțiile sunt semnalizate corespunzător. Lucrările vor dura aproximativ o săptămână.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: