Conecteaza-te cu noi

Societate

Lansări de carte sub egida Departamentului „Apărarea prin Cultură” a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Published

on

Astăzi, 19 noiembrie, la Sala de conferințe de la Curtea Brâncovenească din municipiul Constanța au fost lansate două cărți, respectiv   ”Glorie și dramă. Marina Regală Română (1940 – 1945), autori C-dor dr. Jipa Rotaru și C-dor dr. Ioan Damaschin, și ”Frunze-n vânt”, autor C-dor ing. Iorgu Paraschiv.

În primul roman menționat, sunt redate, prin text și imagini, acțiunile de luptă ale Marinei Române, eroismul și sacrificiile marinarilor români, în luptele duse pe Marea Neagră și pe Fluviul Dunărea, în cel de-al Doilea Război Mondial. În capitolul final al lucrării este redată drama Marinei Regale a României.

În dimineața de 5 septembrie 1944, în condițiile în care România declarase la 23 august, în mod unilateral, Armistițiul cu URSS, trupele sovietice, având un comportament de cotropitori, au confiscat toate navele militare și civile românești, de la mare și fluviu, pe care le-au relocat apoi în porturile sovietice, luând în prizonierat o parte dein echipaje.

Lucrarea reprezintă totodată un omagiu adus celor care au depus Jurământ de Credință să apere Țara și Drapelul, chiar cu prețul vieții, multor eroi marinari fiindu-le mormânt marea și fluvial.

Advertisement

Cea de-a doua lucrare lansată a fost „Frunze-n vânt”, autor C-dor ing. Iorgu Paraschiv, poeme și eseuri despre natură, inclusiv despre natura umană.

Activitatea s-a desfășurat sub egida Departamentului „Apărarea prin Cultură” a Sindicatului Cadrelor Militare Disponobilizate care își propune să promoveze evenimente culturale cum ar fi: lansări de carte de creație literară ori științifică, vernisaje de expoziții de pictură, navomodelism, aeromodelism, etc, – având protagoniști membri ai SCMD.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions