Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Lege adoptată în Parlament. Orice act sexual cu un minor sub 16 ani, considerat viol

Published

on

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, un proiect de lege prin care orice act sexual cu o persoană sub 16 ani este considerat viol. Propunerea legislativă stabileşte că vârsta consimţământului sexual este ridicată de la 14 la 16 ani, iar infracţiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel şi cea de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, una dintre iniţiatoarele proiectului, a afirmat că orice zi fără această lege „a constituit o portiţă de scăpare pentru agresorii sexuali”, iar „de acum, se va asigura un mediu mai sigur pentru copii, iar infractorii condamnaţi de viol nu vor mai beneficia de amânarea sau suspendarea pedepsei”.

„Actul sexual cu un copil e viol. Punct.

Astăzi, propunerea legislativă care va asigura această realitate a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional.

Prin această lege, vârsta consimțământului sexual se ridică de la 14 la 16 ani! Infracțiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel și cea de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor.

E proiectul la care am lucrat împreună cu fosta senatoare Laura-Iuliana Scântei și colegele mele, Claudia Mihaela Banu, Raluca Ioan, Laura Vicol, Laura Mihaela Moagher. Și este șansa României de a nu mai fi țara din Europa cu cel mai mare număr de victime ale infracțiunilor sexuale, 80% dintre acestea fiind femei și copii.

A avea această lege este o obligație morală față de toți copiii abuzați sexual cărora, după traume incomensurabile, li se spune că au consimțit.”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu, unul dintre inițiatorii legii.

Sursa: news.ro

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions