Conecteaza-te cu noi

Politica

Legea privind pensiile speciale, votată de Senat. USR a criticat dur proiectul

Published

on

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile speciale. „Nu faceți decât să salvați pensiile speciale”, afirmă senatorul USR Irineu Darău.

„Cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere, legea a fost adoptată”, a anunțat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Este vorba de proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (Legea 4/2023).

Legea a fost criticată de reprezentanții USR.

Advertisement

Deputata USR Oana Țoiu a semnalat, printr-un mesaj pe Facebook, că parlamentarii au introdus ”excepții” la interdicția cumulului pensiei cu salariul pentru angajații BNR, ANRE, ANCOM, Academia Română: ”Au obținut astăzi cu câteva telefoane excepție specială pentru speciali”, a scris deputata de la Uniți Salvăm România.

„Au introdus acum excepții pentru speciali de la interdicția cumului pensiei cu salariul și este la votul final în plenul Camerei Deputaților în câteva minute.
Ce înseamnă asta?
Că dacă o doamnă îngrjitoare de la grădiniță de exemplu va vrea să continue să îngrijească copiii mici și la pensie va trebui să aleagă între pensia de aproximativ 1300 de RON și salariul de 1900 de RON net și va putea primi doar una din cele două surse de venit DAR Ciucă va putea păstra pensia specială și salariul, Academia Română nu va avea nici o problemă și tocmai au băgat acum excepții și pentru BNR, ANRE, ANCOM, locurile unde salarii de 11.000 de euro lunar se cumulează cu pensii adesea speciale. Și ei au obținut astăzi cu câteva telefoane excepție specială pentru speciali.
Avem nevoie de reguli, dar de unele corecte unde nu există unii cărora li se aplică și o clasă de speciali în afara regulilor chiar prin lege.
Noi, USR, am propus o regulă corectă care s-ar aplica cu un principiu fără excepții la excepții și ar păstra dreptul la muncă și la pensie pentru cei care au contribuit toată viața și acum au nevoie sau au decis să continue să muncească: interdicția pensiei specialie cu salariul la stat.
Și ne-am mai gândit la o categorie de oameni, asistenții maternali (care au în grijă copii părăsiți de părinți care nu sunt încă adoptaț) și asistenții personali (ai persoanelor cu dizabilități) pentru că acolo nu e un loc de muncă normal cu weekenduri sau vacanțe ci o dependență continuă a celor pe care îi îngrijesc și e nedrept și absurd să fie înlocuiți de alții, sunt părinții sau ca părinții celor în grijă. Noi la ei ne-am gândit, la cei mai departe de putere și mai apropae de cei în nevoie, pentru ei am reușit să trecem un amendament la Senat să fie protejați, pe când PSD și PNL s-au gândit la oamenii lor, cei numiți politic în aceste roluri.“, a spus Oana Țoiu.

Deputații au votat, luni, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions