Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Legile Justiției, atacate la CCR de USR și Forța Dreptei

Published

on

Parlamentarii USR şi ai partidului Forţa Dreptei au contestat la Curtea Constituţională a României cele trei legi ale Justiţiei adoptate de către Parlament, a anunţat fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion. „Aceste legi, pe lângă faptul că oligarhizează întregul sistem judiciar punând control pe ce înseamnă înfăptuirea actului de justiţie în România”, a argumentat el.

„Noile legi ale justiției ne aruncă înapoi în epoca Năstase. USR a cerut PSD-PNL să aștepte avizul Comisiei de la Veneția. Au refuzat. Atacăm legile la CCR și încercăm să oprim oligarhizarea sistemului de justiție.“, spun cei de la USR.
Fostul ministru al Justiției, deputatul de Constanța Stelian Ion spune că „cei din PSD-PNL vor să toace banii europeni, miliardele din PNRR, fără să fie deranjați în niciun fel de justiția din România. În caz contrar, se va întâmpla la fel ca în legea avertizorilor de integritate. USR i-a atenționat că riscăm să pierdem banii europeni dacă merg înainte cu legea. Au crezut că pot păcăli Uniunea Europeană. Nu au reușit. Legea trebuie acum întoarsă în Parlament și adoptate amendamentele USR.“
„Legile promovate de ministrul Predoiu şi votate de coaliţia de guvernare ne aruncă înapoi cu foarte mulți ani, în perioada de preaderare. Atunci, Adrian Năstase și acoliții săi – Cătălin Voicu, Rodica Stănoiu – creaseră o caracatiță care sufocase întreaga justiție. La fel și acum: sub pretextul îmbunătățirii legilor justiției, puterea actuală duce, de fapt, înapoi justiția din România.
Legile lui Predoiu pun control pe ce înseamnă înfăptuirea actului de justiție. Puterea actuală vrea să toace banii -miliardele primite din PNRR sau bugetul țării – în mod discreționar, fără să fie deranjată în niciun fel de justiție.
PSD-PNL-UDMR au forțat la maximum procedura și nu au așteptat avizul Comisiei de la Veneția pe legile justiției.
Președintele Iohannis, dl Predoiu și dl Ciucă au făcut însă altceva: au numit o persoană cu strânse legături cu PNL la Comisia de la Veneția, ca membru supleant, să facă lobby pentru legile lui Predoiu. Iulia Scântei, fost senator PNL, este acum și la CCR, și la Comisia de la Veneția.“, a mai spus Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions