Connect with us

Politica

Leonard Tănase, noul președinte al Organizației Județene a ALDE Constanța

Publicat

la

La doar o zi de când senatorul Ion Popa s-a alăturat liberalilor, ALDE Constanța pleacă pe un nou drum cu un alt lider.

Leonard Tănase a fost votat, ieri, pentru a fi noul președinte interimar al Organizației Județene a ALDE Constanța. 

Vă recomandăm și:

ALDE rămâne fără președinte la Organizația Județeană Constanța. Senatorul Ion Popa s-a întors în PNL!

Leonard Tănase este consilier local din partea ALDE în Consiliul Local Mangalia. În această localitate, ALDE a obținut la alegerile locale din anul 2016 trei posturi de consilier local. Este vorba de Leonard Tănase (președintele filialei), Nicolae Moroianu și Dragoș Bociog. Formațiunea nu a avut candidat propriu pentru postul de primar la alegerile trecute, însă l-a susținut pe independentul Zanfir Iorguș. La alegerile locale din 2020, ALDE Mangalia participă în cadrul alianței electorale ”Uniți pentru Mangalia” alături de PSD și de Zanfir Iorguș. Candidatul Alianței este Nicolae Moroianu, un apreciat manager și antreprenor din turismul mangaliot. 

Revenind la Leonard Tănase, trebuie să mai spunem că anul trecut acesta a fost propus de formațiunea sa politică pentru a fi cooptat în cadrul Consiliului Județean Constanța și pentru a ocupa funcția de vicepreședinte, în locul lui Daniel Learciu, care a fost exclus din partid. În cele din urmă, întregul demers a fost blocat de Learciu, care a obținut o hotărâre judecătorească de suspendare a ordinului Prefectului privind revocarea sa din calitatea de ales județean. 

 

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: