Conecteaza-te cu noi

Politica

Liber la angajări în Parlament și în instituțiile publice

Published

on

După ce a majorat salariile primarilor, Puterea dă liber angajărilor la Parlament și în instituțiile publice. Prin excepție de la prevederile de înghețare a angajărilor în sistemul bugetar, Parlamentul, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, va putea angaja personal pe posturi vacante sau temporar vacante, iar instituțiile și autoritățile publice vor putea angaja personal cu contract individual de muncă pe durată determinată, pe posturi în afara organigramei, pentru activități în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, a decis coaliția de guvernământ.

Guvernul a suspendat ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, din instituțiile și autoritățile publice și instituțiile publice locale, începând cu data de 1 iulie până la 31 decembrie 2022. Prin excepție s-a permis ocuparea posturilor vacante, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, în cazul ministerelor Dezvoltării și Educației.

Amintim că săptămâna trecută, Parlamentul, prin votul final al Camerei Deputaților, a eliminat majorarea cu 25%, de la 1 noiembrie, a indemnizațiilor parlamentarilor, dar a menținut majorarea pentru primari și viceprimari. În acest mod vor fi majorate și salariile personalului din autoritățile locale, care se calculează în funcție de limita salarizării viceprimarului.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions