Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Liber la block în online. MAI va putea închide site-urile de internet care vând referate, lucrări de diplomă sau de doctorat

Published

on

licenta

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va putea dispune blocarea paginilor de internet prin care se pun la dispoziția elevilor sau studenților, contra cost, inclusiv prin rețele de socializare sau alte servicii de comunicare electronică, lucrări științifice, referate, lucrări pentru examene sau de finalizare a studiilor universitare de licență, masterat și/sau de doctorat, conform unui proiect legislativ adoptat de către deputați.

Aleșii au amendat astfel o ordonanță de urgență, care va fi transmisă acum senatorilor pentru dezbatere și vot final.

Vânzarea sau cumpărarea lucrărilor științifice, referatelor, lucrărilor de absolvire, de licență, de diplomă, de disertație sau de doctorat sunt interzise și amendate cu amendă între 100.000 lei și 200.000 lei, conform reglementărilor în vigoare.

Acum, deputații au amendat legea în vigoare stabilind că dacă faptele de mai sus au loc prin mijloace electronice, agenții constatatori ai Ministerului Afacerilor Interne pot dispune și sancțiunea complementară a întreruperii, de îndată, a transmiterii într-o rețea de comunicații electronice a conținutului care face obiectul tranzacțiilor și contravențiilor menționate.

”Nepunerea în executare a sancțiunii complementare de către contravenient (…) dă dreptul Ministerului Afacerilor Interne să solicite motivat Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, după caz: a) să solicite Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București să blocheze funcționalitatea unui domeniu «.ro» prin intermediul căruia conținutul care face obiectul constatării contravenției (…) este disponibil online; b) să solicite furnizorilor de servicii de găzduire să întrerupă, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului care face obiectul constatării contravenției (…), prin eliminarea acestuia la sursă; c) în situația în care eliminarea la sursă a conținutului care face obiectul constatării contravenției (…) nu este fezabilă, să solicite furnizorilor de rețele de comunicații electronice destinate publicului blocarea accesului utilizatorilor din România la conținutul respectiv”, se arată în document, conform jurnaliștilor de la profit.ro

Măsurile vor putea fi atacate în contencios de furnizori, dar nepunerea lor în aplicare va fi sancționată cu amendă în cuantum de la 5.000 la 50.000 de lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions