Connect with us

Politica

Liberalii, adunați la malul mării să critice PSD!

Tatian Iorga

Publicat

la

Pavilionul Expoziţional din Mamaia s-a umplut astăzi de o mare de galbenă, venită din toate judeţele din sud – estul României, pentru a susține candidații PNL pentru alegerile europarlamentare. La întâlnire au participat președintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, lideri naționali și locali ai PNL, primari, parlamentari și candidați la alegerile europarlamentare, printre care jurnalistul Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Dan Motreanu, Cristian Bușoi și Vlad Nistor. Deși multă lume aștepta ca din discursurile liberalilor să aflăm ceea ce își propune PNL în viitoarea legislatură a Parlamentului European sau, eventual, un proiect de țară, în schimb am asistat la o adevărată ofensivă împotriva principalului adversar politic, PSD. Printre primii care au „luat la încins“ PSD a fost președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă. Evident, în calitate de gazdă a evenimentului, Huțucă a dat discursului o ușoară tentă locală.

„Din păcate, acest oraș, simbol al României, a fost deformat, umilit și sărăcit, în ultimii 30 de ani. Înainte de ‘89, aproape toți românii îi invidiau pe constănțeni. Orașul era o poartă către lumea liberă. Cu toate acestea, după ‘89, deși orașul și județul, implicit, aveau un potențial de dezvoltare uriaș, o boală a lovit aceste locuri, dar și întreaga Românie. O boală care a întârziat dezvoltarea, o boală care continuă să-i țină pe români dependenți de stat, de instituții nereformate și de o clică politică incompetentă. Vorbind de ciuma roșie, ea și-a dat în petec mai mult ca niciodată. Am asistat la atacurile socialiștilor la justiție, la coordonatele de politică externă și la stabilitatea economică. Toate acestea arată ticăloșia pesedistă. Dovadă a incompetenței PSD sta faptul că avem o slabă absorbție a fondurilor europene, că au promis opt spitale regionale, dar nu au realizat niciunul. Dovada incompentenței PSD stă faptul că Guvernul Dăncilă este singurul din UE care nu a semnat un contrat pentru o autostradă și că avem cea mai mare inflație din UE. Pesediștilor le e frică să iasă din casă, să meargă pe stradă. Nu mai e nicio îndoială, PSD și ALDE sunt incompatibile cu democrația și statul de drept și cu interesul României“, a spus Huțucă.

Municipiul Constanța, „zero fonduri europene“!

Un altfel de atac la adresa PSD a venit din partea primarului orașului Ovidiu, George Scupra. Acesta a făcut o comparație, în date, între ceea ce au realizat primarii PNL din județul Constanța în comparație cu aleșii PSD, în speță primarul Constanței, Decebal Făgădău, în materie de atragere de fonduri UE.

„La nivelul României, primarii liberali își fac treaba și aduc dezvoltare în localitățile pe care le conduc. Am făcut o analiză la nivelul județului Constanța în ceea ce înseamnă accesare de fonduri europene de către aleșii PNL din județ. Concret, din 2016 și până azi, primarii PNL au atras fonduri UE în total de 104,5 milioane de euro. Nu știu dacă este mult sau puțin, dar împărțind pe cap de locuitor, asta înseamnă că media fondurilor europene atrase de către primarii PNL din județul Constanța este de 630 de euro pe cap de locuitor. Analizând și municipiul Constanța, condus de un membru PSD, rezultatul este extrem de simplu, pentru că este zero la toate capitolele în ultimii trei ani…Am văzut și sloganul lor: „Constanța merită mai mult!“ Da, este adevărat, Constanța merită mult mai mult decât zero fonduri europene“

PNL, comparat cu o formație rock!

Singurul care a fost mai blând cu PSD și conducătorii ei a fost europarlamentarul Siegfried Mureșan, care candidează pentru un nou mandat în PE. Deși a început luându-l drept țintă pe Liviu Dragnea (președintele PSD), europarlamentarul PNL, fost membru al PMP și persoană de încredere a lui Traian Băsescu, a schimbat registrul din mers și a punctat ce vrea să facă PNL în viitorul PE.

„Toată Uniunea Europeană așteaptă să scăpăm Europa de Liviu Dragnea, fiindcă s-a săturat de acesta. PNL e singurul care poate obține ceva pentru România de la UE. Va trebui să mergem printre oameni și să le spunem ce vom face pentru ei. Vom obţine fonduri pentru a da drumul unui program numit Prima fermă prin care fiecare tânăr care vrea să îşi deschidă o fermă să primească 100.000 de euro nerambursabili de la Uniunea Europeană. Vom simplifica procedurile pentru accesarea de fonduri europene, vom tăia birocraţia la accesarea de fonduri europene. Vom obţine bani pentru regularizarea Dunării, vom obţine bani pentru anveloparea a 500.000 de mii de apartamente de bloc. Vom face lucruri concrete pentru oameni în următorii cinci ani în PE. Trebuie să le mai spunem oamenilor: vreți spitale, școli și drumuri ca în Europa? Atunci trebuie să votăm politicieni europeni. Cine să bage România în Schengen, Carmen Dan (PSD, n.r.) sau Vasile Blaga? PNL este ca o formație rock. Am fost în toate colțurile țării, cu președintele Ludovic Orban, capul de listă Rareș Bogdan și candidații noștri. Am fost la Timișoara, Cluj și Brașov. Azi dăm semnalul la Constanța că și regiunea de sud-est poate câștiga alegerile pentru PE”,  a spus Mureşan.

Referendumul lui Iohannis, strecurat printre declarații

Liberalii au revenit la ținta favorită, PSD, prin deputatul de Sibiu Raluca Turcan. Ea a spus că în 26 mai sunt de dat două voturi vitale pentru țară, „unul la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupților, iar al doilea pentru forța României în Europa“.

„Unii se întreabă de ce referendum, pentru că România este sub asediu, democrația este în pericol, iar agenda guvernamentală a fost confiscată de un grup cu comportament infracțional organizat, iar președintele Iohannis ne cheamă la referendum să dăm la o parte acest grup infracțional. Dacă unul de la ei (PSD, n.r.) plătește? Nu! Modifică legea, calcă totul în picioare și spune că negrul este alb, iar în tot acest timp economia este praf. Votul la referendum este unul de moțiune de cenzură împotriva“, a subliniat Turcan.

Promisiuni că pensiile speciale vor dispărea!

Artileria grea a fost lăsată la final. Jurnalistul Rareș Bogdan, cel care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare și-a început discursul spunând că se va ocupa personal să îngenuncheze un baron din sud-estul României (Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea), despre care a spus că care are gardul la proprietate mai lung decât podul lui Anghel Saligny de la Cernavodă. Rareș Bogdan a continuat să afirme că o „gașcă de infractori se crede stăpână pe România“.

„Le vom arăta asta în 26 mai. Timpul PSD a expirat. Timpul lui Liviu Dragnea și a găștii din jurul său a expirat. România trebuie eliberată din mâinile lor. Nu v-ați săturat că de doi ani și patru luni vorbim numai de pușcăriași, de deținuți și de infractori mai mult decât de bătrânii acestei țări, de copii bolnavi și de cetățenii cinstiți. Nu v-ați săturat să vorbiți de condițiile din închisori mai mult decât de condițiile din spitale și din școli? Votul din 26 mai nu e doar pentru a trimite la Bruxelles niște europarlamentari, ci pentru a hotărî dacă România stă în Europa sau se îndreaptă spre Rusia, Turcia sau China. Voi cere, cu riscul de a supăra pe mulți, ca, în primele 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL să anuleze pensiile speciale. În afara militarilor și magistraților, toți cei 150.000 trebuie să dispară de la pensii speciale, pentru că nu există cetățean de rang unul sau doi, așa cum este obligatoriu ca toți parlamentarii să renunțe la imunitate“.

Rareș Bogdan: „Mazăre, Constantinescu și Strutinsky, trei infractori, care au ajuns să terorizeze un oraș și un județ“

Pentru că era la malul mării, jurnalistul Rareș Bogdan nu a scăpat prilejul de a-i ataca atât garda veche a PSD Constanța, cât și pe cea nouă.

„Unii cetățeni au avut șansa să fie conduși de profesioniști, de oameni care s-au dedicat comunităților, iar alții au fost conduși de grupări infracționale organizate, cum a fost gruparea care a terorizat Constanța: Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky. Trei infractori care au ajuns să terorizeze un oraș și un județ. Sigur, pentru PSD a contat prea mult faptul că au plecat unii și și-au făcut o sucursală a PSD în Madagascar? Nu, au adus alți infractori. Și au înlocuit un baron cu altul și mai periculos. Trebuie să dispară din Constanța astfel de indivizi, pentru că acest oraș are cel mai mare potențial după București, dar a fost abandonat. Este inadmisibil să lași Portul Constanța și investițiile pe mâna unor găști de infractori“, a afirmat Rareș Bogdan.

Orban, ca în Caragiale! Nu critică, dar…

În finalul evenimentului, liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că a venit la Constanța să înceapă bătălia cu un inamic (PSD, n.r.) care și-a bătut joc de România și a adus țara sub nivelul mării. Liderul a promis în fața audienței că nu va spune nici un cuvânt despre inamicii României (PSD, n.r.). Dar, cu toate astea, Orban a afirmat că s-a săturat să fie condus de repetenți, codași și cei care se clasează pe ultimul loc.

„M-am săturat să mă conducă agramaţii, m-am săturat să mă conducă cei care au făcut şcoala pe puncte, m-am săturat să mă conducă hoţii, m-am săturat să mă conducă cei care nu au nici un pic de inimă, de dragoste, de compasiune pentru semenii lor. M-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de aceşti derbedei politici, care au sucit minţile săracilor, minţile celor care nu înţeleg încă adevărul despre România şi care ţin România pe loc de 30 de ani. E timpul ca oamenii buni să conducă România”, a conchis Orban.

După un final în care PNL nu s-a zgârcit la recuzită, baloane, steaguri și confeti, marea galbenă a PNL și-a continuat periplul prin județul Constanța în alte două localități, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

Comments

comments

Politica

(foto) Elena Udrea, apariție cu o ținută de… 10.000 de euro

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, este cunoscută pentru aparițiile spectaculoase în haine accesorizate cu bijuterii dintre cele mai scumpe, pe care și le-a achiziționat de-a lungul anilor. Perioada grea prin care trece se pare că nu a afectat-o și din punct de vedere financiar. Recent s-a afișat în Capitală cu o ținută care ar costa aproximativ 10.000 de euro, conform calculelor jurnaliștilor de la CanCan.

Elena Udrea a ieșit din casă într-o ținută de aproximativ 10.000 de euro. Mai exact, a optat pentru o rochie neagră Gucci care costă aproximativ 1.000 de euro, o pereche de pantofi roșii din piele de căprioară, de aproximativ 2.000 de euro, o pereche de ochelari de soare de 400 de euro și, așa cum îi stă bine unei doamne de calibru, o geantă Chanel Classic HandBag care are un preț de pornire de 5.000 de euro, informează CanCan.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Miron Mitrea reloaded. Fostul șef de la Transporturi îi va face campanie Vioricăi Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Miron Mitrea, fost ministru PSD al Transporturilor, revine pe cai mari, implicându-se în campania liderului PSD Viorica Dăncilă pentru prezidențiale. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, Mitrea a acceptat, în urma unei discuții cu liderul PSD, să facă parte din echipa sa de campanie. El lucrează îndeaproape cu secretarul general al PSD Mihai Fifor, care este și coordonatorul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din acest an, alegeri la care Dăncilă va reprezenta PSD.

Contactat telefonic, fostul ministru PSD a confirmat pentru G4Media.ro că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și i-a dat sfaturi legate de campanie.

„Ne știm de 20 de ani, am o experiență semnificativă și nu pot să refuz când colegii îmi cer sfatul”, a susținut el pentru sursa citată.

Amintim că Miron Mitrea a coordonat mai multe campanii electorale ale PSD. El a scris cartea „Campanii electorale 1996-2014“.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„Maneologu“ și „Paleontologu“, vezi reacția candidatului PMP față de caricaturile USR-iste

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Se spune că cei care au un suficient simț al umorului încât să se poată auto-ironiza sunt inteligenți. De dezvoltat simț al umorului are parte și candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu. Trucajele caricaturale cu înfățișarea sa și care au apărut în spațiul public nu îl în furie, ba din contră. Cele mai multe dintre acestea sunt venite din partea celor de la USR și pe care Paleologu le gustă. Într-unul din tucajele foto, Paleologu „își face“ selfie alături de candidatul USR-PLUS, Dan Barna.

„Circulă tot felul de glume cu mine. Cele mai multe sînt reușite și mă amuză foarte mult. Iată una care m-a făcut să rîd. Și m-a făcut să rîd, mai cu seamă pentru că n-am făcut niciodată un selfie: paleotelefonul nu are această opțiune. Dan Barna tot n-a semnat pentru mine: mai are doar trei zile la dispoziție pentru acest gest de fair play, deoarece joi îmi voi depune oficial candidatura“, se arată în comentariul făcut de Theodor Paleologu.

Într-un alt trucaj, postat de USR-istul Andrei Caramitru, figura actorului David Schwimmer apare pe un afiș electoral al lui Teodor Paleologu și pe care scrie: PALEONTOLOGU. Gluma este cât se poate de subtilă în condițiile în care David Schwimmer este actorul care a jucat în serialul „Friends“ și l-a întruchipat pe „Dr. Ross Geller“, un personaj fictiv care este doctor în paleontologie (știința care se ocupă cu studiul dezvoltării vieții pe Pământ, potrivit wikipedia). Referitor la aceast trucaj caricatural, Theodor Paleologu a scris: „preiau de la Andrei Caramitru această glumă inspirată probabil de serialul Ted și Barney“, o combinație de cuvinte între Teo de la Theodor și Barney de la Barna.

Într-un alt montaj foto intitulat „Theodor Maneologu“, care a apărut pe una din paginile celor de la USR, îl înfățișează pe Theodor Paleologu drept un manelist. Postarea este aspru criticată de internauți, care spun că gluma este total neinspirată în condițiile în care Paleologu este unul dintre cei mai mari intelectuali pe care îi are România la ora actuală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: