Connect with us

Politica

Liberalii, adunați la malul mării să critice PSD!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Pavilionul Expoziţional din Mamaia s-a umplut astăzi de o mare de galbenă, venită din toate judeţele din sud – estul României, pentru a susține candidații PNL pentru alegerile europarlamentare. La întâlnire au participat președintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, lideri naționali și locali ai PNL, primari, parlamentari și candidați la alegerile europarlamentare, printre care jurnalistul Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Dan Motreanu, Cristian Bușoi și Vlad Nistor. Deși multă lume aștepta ca din discursurile liberalilor să aflăm ceea ce își propune PNL în viitoarea legislatură a Parlamentului European sau, eventual, un proiect de țară, în schimb am asistat la o adevărată ofensivă împotriva principalului adversar politic, PSD. Printre primii care au „luat la încins“ PSD a fost președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă. Evident, în calitate de gazdă a evenimentului, Huțucă a dat discursului o ușoară tentă locală.

„Din păcate, acest oraș, simbol al României, a fost deformat, umilit și sărăcit, în ultimii 30 de ani. Înainte de ‘89, aproape toți românii îi invidiau pe constănțeni. Orașul era o poartă către lumea liberă. Cu toate acestea, după ‘89, deși orașul și județul, implicit, aveau un potențial de dezvoltare uriaș, o boală a lovit aceste locuri, dar și întreaga Românie. O boală care a întârziat dezvoltarea, o boală care continuă să-i țină pe români dependenți de stat, de instituții nereformate și de o clică politică incompetentă. Vorbind de ciuma roșie, ea și-a dat în petec mai mult ca niciodată. Am asistat la atacurile socialiștilor la justiție, la coordonatele de politică externă și la stabilitatea economică. Toate acestea arată ticăloșia pesedistă. Dovadă a incompetenței PSD sta faptul că avem o slabă absorbție a fondurilor europene, că au promis opt spitale regionale, dar nu au realizat niciunul. Dovada incompentenței PSD stă faptul că Guvernul Dăncilă este singurul din UE care nu a semnat un contrat pentru o autostradă și că avem cea mai mare inflație din UE. Pesediștilor le e frică să iasă din casă, să meargă pe stradă. Nu mai e nicio îndoială, PSD și ALDE sunt incompatibile cu democrația și statul de drept și cu interesul României“, a spus Huțucă.

Municipiul Constanța, „zero fonduri europene“!

Un altfel de atac la adresa PSD a venit din partea primarului orașului Ovidiu, George Scupra. Acesta a făcut o comparație, în date, între ceea ce au realizat primarii PNL din județul Constanța în comparație cu aleșii PSD, în speță primarul Constanței, Decebal Făgădău, în materie de atragere de fonduri UE.

„La nivelul României, primarii liberali își fac treaba și aduc dezvoltare în localitățile pe care le conduc. Am făcut o analiză la nivelul județului Constanța în ceea ce înseamnă accesare de fonduri europene de către aleșii PNL din județ. Concret, din 2016 și până azi, primarii PNL au atras fonduri UE în total de 104,5 milioane de euro. Nu știu dacă este mult sau puțin, dar împărțind pe cap de locuitor, asta înseamnă că media fondurilor europene atrase de către primarii PNL din județul Constanța este de 630 de euro pe cap de locuitor. Analizând și municipiul Constanța, condus de un membru PSD, rezultatul este extrem de simplu, pentru că este zero la toate capitolele în ultimii trei ani…Am văzut și sloganul lor: „Constanța merită mai mult!“ Da, este adevărat, Constanța merită mult mai mult decât zero fonduri europene“

PNL, comparat cu o formație rock!

Singurul care a fost mai blând cu PSD și conducătorii ei a fost europarlamentarul Siegfried Mureșan, care candidează pentru un nou mandat în PE. Deși a început luându-l drept țintă pe Liviu Dragnea (președintele PSD), europarlamentarul PNL, fost membru al PMP și persoană de încredere a lui Traian Băsescu, a schimbat registrul din mers și a punctat ce vrea să facă PNL în viitorul PE.

„Toată Uniunea Europeană așteaptă să scăpăm Europa de Liviu Dragnea, fiindcă s-a săturat de acesta. PNL e singurul care poate obține ceva pentru România de la UE. Va trebui să mergem printre oameni și să le spunem ce vom face pentru ei. Vom obţine fonduri pentru a da drumul unui program numit Prima fermă prin care fiecare tânăr care vrea să îşi deschidă o fermă să primească 100.000 de euro nerambursabili de la Uniunea Europeană. Vom simplifica procedurile pentru accesarea de fonduri europene, vom tăia birocraţia la accesarea de fonduri europene. Vom obţine bani pentru regularizarea Dunării, vom obţine bani pentru anveloparea a 500.000 de mii de apartamente de bloc. Vom face lucruri concrete pentru oameni în următorii cinci ani în PE. Trebuie să le mai spunem oamenilor: vreți spitale, școli și drumuri ca în Europa? Atunci trebuie să votăm politicieni europeni. Cine să bage România în Schengen, Carmen Dan (PSD, n.r.) sau Vasile Blaga? PNL este ca o formație rock. Am fost în toate colțurile țării, cu președintele Ludovic Orban, capul de listă Rareș Bogdan și candidații noștri. Am fost la Timișoara, Cluj și Brașov. Azi dăm semnalul la Constanța că și regiunea de sud-est poate câștiga alegerile pentru PE”,  a spus Mureşan.

Referendumul lui Iohannis, strecurat printre declarații

Liberalii au revenit la ținta favorită, PSD, prin deputatul de Sibiu Raluca Turcan. Ea a spus că în 26 mai sunt de dat două voturi vitale pentru țară, „unul la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupților, iar al doilea pentru forța României în Europa“.

„Unii se întreabă de ce referendum, pentru că România este sub asediu, democrația este în pericol, iar agenda guvernamentală a fost confiscată de un grup cu comportament infracțional organizat, iar președintele Iohannis ne cheamă la referendum să dăm la o parte acest grup infracțional. Dacă unul de la ei (PSD, n.r.) plătește? Nu! Modifică legea, calcă totul în picioare și spune că negrul este alb, iar în tot acest timp economia este praf. Votul la referendum este unul de moțiune de cenzură împotriva“, a subliniat Turcan.

Promisiuni că pensiile speciale vor dispărea!

Artileria grea a fost lăsată la final. Jurnalistul Rareș Bogdan, cel care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare și-a început discursul spunând că se va ocupa personal să îngenuncheze un baron din sud-estul României (Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea), despre care a spus că care are gardul la proprietate mai lung decât podul lui Anghel Saligny de la Cernavodă. Rareș Bogdan a continuat să afirme că o „gașcă de infractori se crede stăpână pe România“.

„Le vom arăta asta în 26 mai. Timpul PSD a expirat. Timpul lui Liviu Dragnea și a găștii din jurul său a expirat. România trebuie eliberată din mâinile lor. Nu v-ați săturat că de doi ani și patru luni vorbim numai de pușcăriași, de deținuți și de infractori mai mult decât de bătrânii acestei țări, de copii bolnavi și de cetățenii cinstiți. Nu v-ați săturat să vorbiți de condițiile din închisori mai mult decât de condițiile din spitale și din școli? Votul din 26 mai nu e doar pentru a trimite la Bruxelles niște europarlamentari, ci pentru a hotărî dacă România stă în Europa sau se îndreaptă spre Rusia, Turcia sau China. Voi cere, cu riscul de a supăra pe mulți, ca, în primele 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL să anuleze pensiile speciale. În afara militarilor și magistraților, toți cei 150.000 trebuie să dispară de la pensii speciale, pentru că nu există cetățean de rang unul sau doi, așa cum este obligatoriu ca toți parlamentarii să renunțe la imunitate“.

Rareș Bogdan: „Mazăre, Constantinescu și Strutinsky, trei infractori, care au ajuns să terorizeze un oraș și un județ“

Pentru că era la malul mării, jurnalistul Rareș Bogdan nu a scăpat prilejul de a-i ataca atât garda veche a PSD Constanța, cât și pe cea nouă.

„Unii cetățeni au avut șansa să fie conduși de profesioniști, de oameni care s-au dedicat comunităților, iar alții au fost conduși de grupări infracționale organizate, cum a fost gruparea care a terorizat Constanța: Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky. Trei infractori care au ajuns să terorizeze un oraș și un județ. Sigur, pentru PSD a contat prea mult faptul că au plecat unii și și-au făcut o sucursală a PSD în Madagascar? Nu, au adus alți infractori. Și au înlocuit un baron cu altul și mai periculos. Trebuie să dispară din Constanța astfel de indivizi, pentru că acest oraș are cel mai mare potențial după București, dar a fost abandonat. Este inadmisibil să lași Portul Constanța și investițiile pe mâna unor găști de infractori“, a afirmat Rareș Bogdan.

Orban, ca în Caragiale! Nu critică, dar…

În finalul evenimentului, liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că a venit la Constanța să înceapă bătălia cu un inamic (PSD, n.r.) care și-a bătut joc de România și a adus țara sub nivelul mării. Liderul a promis în fața audienței că nu va spune nici un cuvânt despre inamicii României (PSD, n.r.). Dar, cu toate astea, Orban a afirmat că s-a săturat să fie condus de repetenți, codași și cei care se clasează pe ultimul loc.

„M-am săturat să mă conducă agramaţii, m-am săturat să mă conducă cei care au făcut şcoala pe puncte, m-am săturat să mă conducă hoţii, m-am săturat să mă conducă cei care nu au nici un pic de inimă, de dragoste, de compasiune pentru semenii lor. M-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de aceşti derbedei politici, care au sucit minţile săracilor, minţile celor care nu înţeleg încă adevărul despre România şi care ţin România pe loc de 30 de ani. E timpul ca oamenii buni să conducă România”, a conchis Orban.

După un final în care PNL nu s-a zgârcit la recuzită, baloane, steaguri și confeti, marea galbenă a PNL și-a continuat periplul prin județul Constanța în alte două localități, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

Comments

comments

Politica

OFICIAL! Renate Weber, noul Avocat al Poporului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Plenul reunit al Parlamentului a validat-o, astăzi, pe Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului. Renate Weber, propusă de PSD – ALDE, a obţinut 208 voturi „pentru“ şi 134 împotrivă. Contracandidaţii săi au fost respinşi. Astfel, Peter Eckstein-Kovacs – susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) – a obţinut 109 voturi „pentru“ şi 233 „împotrivă“, iar Cătălin Voinea Mic – propus de PMP – a întrunit 16 voturi „pentru“ şi 326 „împotrivă“. Renate Weber urmează să depună jurământul la o dată care va fi stabilită ulterior, a precizat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

E OFICIAL! Felix Stroe vrea să fie secretarul general al PSD. Cine intră în competiția pentru președinția partidului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Decizia a fost luată în cadrul Conferinţei Extraordinare Judeţeană a Organizaţiei PSD Constanţa. Astăzi, listele de candidaturi pentru Congresul PSD din 29 iunie au fost închise.

Iată candidaturile definitive, conform informațiilor transmise de jurnaliștii stiripesurse.ro:

Presedinte PSD:

 • Viorica Dăncilă,
 • Șerban Nicolae,
 • Ecaterina Andronescu,
 • Liviu Pleșoianu,
 • Ilie Rotaru,
 • Cătălin Stoichiță

Presedinte executiv:

 • Daniel Suciu,
 • Eugen Teodorovici,
 • Daniel Florea,
 • Sorin Bota

Secretar general:

 • Marius Dunca,
 • Gabriel Petrea,
 • Felix Stroe,
 • Codrin Ștefănescu,
 • Mihai Fifor,
 • Rodica Nassar

Candidaturile mai trebuie validate într-o ședință CEX PSD care are loc vineri.

Congresul PSD pentru alegerea noii structuri de conducere se va desfășura sâmbătă, 29 iunie a.c., și are loc după condamnarea și trimiterea lui Liviu Dragnea la pușcărie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR-iștii dezbat programul național de guvernare, la Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România va organiza sâmbătă, 29 iunie, la Mangalia o dezbatere Economie și alte subiecte de actualitate, la care vor lua parte doi parlamentari ai Uniunii Cristina Prună și Claudiu Năsui. De asemenea, va fi prezentată echipa USR Mangalia și proiectele de viitor ale acesteia.

„În intervalul orar 14.00 – 17.00, în sala de conferințe a hotelului Mera Brise din Mangalia (faleză), va avea loc o întâlnire cu parlamentarii USR, Cristina PRUNĂ și Claudiu NĂSUI. Vom discuta atât despre capitolul Economie din programul național de guvernare al USR, cât și despre propunerile legislative ale USR în privința pensiilor speciale sau a energiei regenerabile, având în vedere specificul zonei“, spun cei de la USR.

Cristina Prună este este deputat de București în Parlamentul României, membru al Comisiei Industrii și Servicii și al Comisiei Afaceri Europene. Înainte de a intra în politică, Cristina a lucrat în diferite țări europene, atât în sectorul privat, cât și în cel non-profit. A fost antreprenor și manager de proiecte europene. Din 2012 până în 2015 a construit un start-up digital în domeniul sănătății. De asemenea, a gestionat proiecte în companii private internaționale. Cristina a obținut două burse de studiu care au ajutat-o să studieze în cadrul unui master în dezvoltare economică europeană și internațională și unui alt master în managementul afacerilor la Sciences Po, Ecole des Mines și Collège des Ingénieurs din Paris.

Claudiu Năsui este deputat de București în Parlamentul României, membru al Comisiei pentru Buget Finanțe Bănci, este ONG-ist și economist specializat în finanțe. A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului tehnocrat, unde a lucrat la proiecte de transparență bugetară, îmbunătățirea legislației privind investițiile publice și dezvoltarea mijloacelor moderne de plată a impozitelor cu cardul. Înainte de a fi membru al executivului și al parlamentului, Claudiu a lucrat exclusiv în sectorul privat, în consultanță financiară și în sectorul bancar. Claudiu a absolvit facultatea de finanțe a universității ParisDauphine și a efectuat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniu finanțelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: