Connect with us

Administratie

Liberalii au prins în buget finanțarea pentru construirea unei pasarele peste liniile de cale ferată între cartierele Faleză Sud și Km 4-5

Publicat

la

Consilierul local al PNL, Mihaela Andrei, anunță că în bugetul local din acest an au fost prinse sumele de bani necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unei pasarele pietonale peste liniile de cale ferată între cartierul Km 4-5 și cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului „Lucian Blaga“.

„Ședința de consiliu local, de mâine, îmi aduce bucurie și satisfacție. Este confirmarea că munca mea din ultimii ani, munca organizației PNL Constanța de atâția ani, nu a fost în zadar. Mâine este pentru prima dată, după atâția ani, de când votez bugetul municipiului Constanța, când orașului meu natal îi este alocat 28% din cheltuieli pentru DEZVOLTARE.  Anul trecut a avut 7%! După proiectul privind recondiționarea scărilor de acces la plaja Modern, (proiect inițiat de mine, pentru care împreună cu colegii mei am militat mult), pasajul de la Gara (proiect depus de noi în 2018), pentru care au început lucrările de recondiționare, mâine votăm bugetarea unui alt proiect de suflet al meu, al Organizației municipale PNL Constanta. Este vorba despre PASARELA CE LEAGĂ CELE 2 CARTIERE: POARTA 6 DE KM 4-5.“, spune Mihaela Andrei.

Amintim că, încă din 2019 consilierii locali liberali constănțeni au depus un proiect de hotărâre privind construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierele Faleză Sud și Km4-5, însă proiectul a fost ignorat de fostul primar Decebal Făgădău. Liberalii motivau inițiativa lor spunând că zi de zi, sute de constănțeni care locuiesc, învață sau muncesc în cartierul Poarta 6 își pun în pericol viața, fiind nevoiți să traverseze calea ferată care practic îi izolează de restul orașului.

„Cetățenii au făcut de-a lungul timpului numeroase sesizări către Primăria Constanța pentru a amenaja zona astfel încât traversarea liniilor de cale ferată să se poată face în siguranță. Oamenii spun însă că nimeni nu-i ascultă, iar problemele lor trec neobservate, în timp ce zona se transformă în cimitir. De la începutul anului și până acum, două persoane au decedat în timp ce traversau calea ferată, fiind lovite de tren. Însă șirul real al tragediilor l-au uitat chiar și autoritățile.”, au precizat liberalii în 2019.

Potrivit proiectului, pasarela pietonală va asigura și înlesni inclusiv accesul și tranzitarea de către persoanele aflate în cărucior cu rotile, bătrâni, copii în cărucioare sau bicicliști.

Comments

comments

Administratie

Un nou parc, inaugurat astăzi în comuna Lumina

Publicat

la data de

Scris de

Un nou parc a fost inaugurat, astăzi, în comuna Lumina, de Ziua Națională. Acesta este situat pe strada Decebal, la intersecția cu Str. Dumitru Comșa. În afara locurilor de joacă pentru copii, parcul mai este dotat și cu aparate multifuncționale de sport dar și bănci pentru odihnă.

Amintim că, tot astăzi, a fost inaugurată în Lumina și o sală de sport pentru elevii care învață în Școala gimnazială. Noua sală de sport are o suprafață totală de 390 de metri pătrați. Este dotată cu grupuri sanitare, vestiare, spații de depozitare și centrală termică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța: „Ziua Națională a României este despre solidaritate și, cel mai important, speranță“

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea USR Constanța a declarat că Ziua Națională a României este despre solidaritate și, cel mai important, speranță! Fără speranța unor oameni că acest neam se va uni, fără speranța că generațiile următoare vor trăi într-un viitor mai bun, fără speranța că totul se poate reclădi, Marea Unire probabil nu ar mai fi fost înfăptuită. De aceea, în fiecare an, de 1 Decembrie, trebuie să ne amintim că ce este greu va trece, trebuie doar să nu uităm să sperăm, notează aleșii USR.

„Cuvântul care definește Ziua Națională a României este “unitate”. Pentru că la 1 Decembrie 1918, visul de veacuri al românilor, acela de a se afla cu toții sub același drapel, între aceleași granițe, sub același cer, s-a înfăptuit. Paradele organizate în această zi specială sunt o rememorare a celei de acum 103 ani de pe b-dul Kisselef, când trupele române și cele aliate mărșăluiau pentru prima dată într-un București ce devenea capitala României Mari. La mulți ani, români! La mulți ani, România unită!“, a declarat viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu.

„Mai presus de orice exces patriotard retrograd, Ziua Națională a României este ziua celebrării unei țări minunate, cu resurse generoase nevalorificate cu adevărat, cu un potențial uriaș de dezvoltare! Noi, locuitorii ei îi suntem datori să căutăm mereu să fim mai buni, mai respectuoși, mai iubitori. La mulți ani, România!“, a afirmat, la rândul său, liderul consilierilor locali ai USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUSRConstanta%2Fposts%2F452243199596869&show_text=true&width=500

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(FOTO-VIDEO) A fost inaugurată noua sală de sport de la Școala gimnazială din Lumina

Publicat

la data de

Scris de

Începând de astăzi, de Ziua Națională a României, elevii care învață în Școala gimnazială din Lumina au o nouă sală de sport. Aceasta a fost inaugurată de oficialitățile locale împreună cu părinți, copii și profesori. Noua sală de sport are o suprafață totală de 390 de metri pătrați. Este dotată cu grupuri sanitare, vestiare, spații de depozitare și centrală termică.

„Astăzi, de Ziua Națională inaugurăm această sală de sport care este redată școlii, iar aceasta va beneficia de toate serviciile pe care le oferă. Elevii vor face de acum în colo ora de sport în sală. Să sperăm că vom ajunge să facem o sală de sport mult mai mare de care să beneficieze întreaga comunitate“, a declarat primarul Dumitru Chiru.

„Am primit cu bucurie de a fi alături de autoritățile locale pentru a inaugura această sală de sport O așteptam cu nerăbdare de câțiva ani, dar iată că s-a finalizat, spre bucuria cadrelor didactice de la catedra de educație fizică și sport, precum și a doamnelor învățătoare care își vor desfășura orele de joc și mișcare în această sală. De asemenea, ne bucurăm de spațiu pentru a desfășura activități extracurriculare “, a afirmat, la rândul său, directorul Școlii gimnaziale din Lumina, Florența Pană.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: