Conecteaza-te cu noi

Politica

Liberalii Bola și Crușoveanu se implică în reabilitarea și modernizarea infrastructurii din comuna Corbu. Vezi ce au propus!

Published

on

Consilierii județeni Bogdan Bola și Marian Crușoveanu anunță că au fost invitați de primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu la discuții pe tema problemelor infrastructurii localității, știut fiind faptul că an de an, localitatea este inundată, urmare a ploilor torențiale. “Cauza principală o reprezintă canalul colector care aparține de drumul județean DJ 226 și care nu poate face față ploilor abundente sau dezghețului zăpezii în perioada primăverii, fiind necesare atât noi șanturi de captare și dirijare a apei cât și noi subtraversări ale drumului județean pentru a feri locuitorii comunei de noi pagube materiale. Consiliul Județean Constanta și-a asumat depunerea spre finanțare europeană prin programul POR ITI Delta Dunării a obiectivului investițional – Modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsoul DJ 226 Corbu-Sacele-Istria-Mihai Viteazu –”, transmit consilierii județeni Bola și Crușoveanu prin intermediul unei adrese pe care au înregistrat-o la secretariatul CJ Constanța cu nr. 12234/11.05.2017.

Proiectul European vizează conectarea drumului județean la rețeaua drumurilor naționale (DN 22), având ca scop îmbunătățirea economiilor locale prin dezvoltarea activităților în domeniul turismului, pescuitului, acvaculturii și agriculturii, îmbunătățirea conectivității și creșterea eficienței serviciilor publice. “În pofida inițiativei laudabile, dar și a faptului că acest drum județean este singura cale de acces direct spre cetatea antică Histria (obiectiv turistic de importanță națională) și care străbate o importantă porțiune a Biosferei Deltei Dunării, demersurile privind modernizarea acestuia se pare că au stagnat”, completează Bola și informează că strarea de degradare a drumului s-a accentuat prin cedări de fundații, gropi în carosabil, denivelări periculoase, sistemele de captare și evacuare a apelor pluviale sunt colmatate.

Consecințe și soluții

Conform documentului semnat de Bogdan Bola, Marian Crușoveanu și primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, consecințele problemelor de infrastructură sunt: scăderea siguranței în trafic, un număr tot mai mic de turiști care vor vizita aceasta zonă a județului, reducerea numărului de societăți comerciale active și implicit, a persoanelor care vor angajate. Astfel, după consultări cu primarul, viceprimarul și personalul tehnic din cadrul primăriei localității Corbu, pentru o elaborare cât mai corectă și completa a documentației tehnico-economice faza SF/DALI a proiectului Reabilitare și Modernizare DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu, aleșii județeni propun următoarele soluții, acestea fiind, în opinia acestora, absolut necesare finalizării proiectului: “Pe teritoriul localității Corbu, considerăm ca fiind utilă proiectarea a 12 alveole (șase pe o parte, șase pe cealaltă) pentru staționarea în siguranță a mijloacelor de transport în comun dar și pentru siguranța în trafic a călătorilor. De asemenea, pentru a veni în sprijinul locuitorilor comunei Corbu, dar și pentru atragerea turiștilor în localitatea noastră, vă propunem introducerea în proiect a unei piste de biciclete în interiorul localității, această măsură fiind posibilă pe o distanță de cinci kilometri, drumul județean putând fi lărgit cu cel puțin 1,3 metri pe fiecare sens de mers. Mai mult, considerăm că amenajarea de perdele forestiere de-a lungul drumului județean DJ 226 pe o distanță de 2,5 kilometri, de la Midia Năvodari până în localitatea noastră, ar fi de un real ajutor pentru a preîntâmpina înzăpezirea drumului, dar și împotriva poluării zonei turistice. Totodată, vă rugâm să analizați posibilitatea ca finanțarea lucrărilor pentru canalul de preluare a apelor în zona inundabilă, cunoscută sub numele de Valea Caraharman, să fie prinsă în strategia de dezvoltare a județului Constanța și executată din fondurile Consiliului Județean Constanța. Domnule președinte, având în vedere starea de fapt expusă, dar și problemele istorice cu care se confruntă localitatea, vă rugăm să dispuneți ca imediat ce vor fi finalizate procedurile de selectare a serviciilor de proiectare, o delegație de consilieri locali condusă de domnul primar Gălbinașu să fie invitată la o primă ședință de lucru, împreună cu echipa de proiectanți, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru locuitorii județului Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions