Connect with us

Politica

Liberalii Bola și Crușoveanu se implică în reabilitarea și modernizarea infrastructurii din comuna Corbu. Vezi ce au propus!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Consilierii județeni Bogdan Bola și Marian Crușoveanu anunță că au fost invitați de primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu la discuții pe tema problemelor infrastructurii localității, știut fiind faptul că an de an, localitatea este inundată, urmare a ploilor torențiale. “Cauza principală o reprezintă canalul colector care aparține de drumul județean DJ 226 și care nu poate face față ploilor abundente sau dezghețului zăpezii în perioada primăverii, fiind necesare atât noi șanturi de captare și dirijare a apei cât și noi subtraversări ale drumului județean pentru a feri locuitorii comunei de noi pagube materiale. Consiliul Județean Constanta și-a asumat depunerea spre finanțare europeană prin programul POR ITI Delta Dunării a obiectivului investițional – Modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsoul DJ 226 Corbu-Sacele-Istria-Mihai Viteazu –”, transmit consilierii județeni Bola și Crușoveanu prin intermediul unei adrese pe care au înregistrat-o la secretariatul CJ Constanța cu nr. 12234/11.05.2017.

Proiectul European vizează conectarea drumului județean la rețeaua drumurilor naționale (DN 22), având ca scop îmbunătățirea economiilor locale prin dezvoltarea activităților în domeniul turismului, pescuitului, acvaculturii și agriculturii, îmbunătățirea conectivității și creșterea eficienței serviciilor publice. “În pofida inițiativei laudabile, dar și a faptului că acest drum județean este singura cale de acces direct spre cetatea antică Histria (obiectiv turistic de importanță națională) și care străbate o importantă porțiune a Biosferei Deltei Dunării, demersurile privind modernizarea acestuia se pare că au stagnat”, completează Bola și informează că strarea de degradare a drumului s-a accentuat prin cedări de fundații, gropi în carosabil, denivelări periculoase, sistemele de captare și evacuare a apelor pluviale sunt colmatate.

Consecințe și soluții

Conform documentului semnat de Bogdan Bola, Marian Crușoveanu și primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, consecințele problemelor de infrastructură sunt: scăderea siguranței în trafic, un număr tot mai mic de turiști care vor vizita aceasta zonă a județului, reducerea numărului de societăți comerciale active și implicit, a persoanelor care vor angajate. Astfel, după consultări cu primarul, viceprimarul și personalul tehnic din cadrul primăriei localității Corbu, pentru o elaborare cât mai corectă și completa a documentației tehnico-economice faza SF/DALI a proiectului Reabilitare și Modernizare DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu, aleșii județeni propun următoarele soluții, acestea fiind, în opinia acestora, absolut necesare finalizării proiectului: “Pe teritoriul localității Corbu, considerăm ca fiind utilă proiectarea a 12 alveole (șase pe o parte, șase pe cealaltă) pentru staționarea în siguranță a mijloacelor de transport în comun dar și pentru siguranța în trafic a călătorilor. De asemenea, pentru a veni în sprijinul locuitorilor comunei Corbu, dar și pentru atragerea turiștilor în localitatea noastră, vă propunem introducerea în proiect a unei piste de biciclete în interiorul localității, această măsură fiind posibilă pe o distanță de cinci kilometri, drumul județean putând fi lărgit cu cel puțin 1,3 metri pe fiecare sens de mers. Mai mult, considerăm că amenajarea de perdele forestiere de-a lungul drumului județean DJ 226 pe o distanță de 2,5 kilometri, de la Midia Năvodari până în localitatea noastră, ar fi de un real ajutor pentru a preîntâmpina înzăpezirea drumului, dar și împotriva poluării zonei turistice. Totodată, vă rugâm să analizați posibilitatea ca finanțarea lucrărilor pentru canalul de preluare a apelor în zona inundabilă, cunoscută sub numele de Valea Caraharman, să fie prinsă în strategia de dezvoltare a județului Constanța și executată din fondurile Consiliului Județean Constanța. Domnule președinte, având în vedere starea de fapt expusă, dar și problemele istorice cu care se confruntă localitatea, vă rugăm să dispuneți ca imediat ce vor fi finalizate procedurile de selectare a serviciilor de proiectare, o delegație de consilieri locali condusă de domnul primar Gălbinașu să fie invitată la o primă ședință de lucru, împreună cu echipa de proiectanți, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru locuitorii județului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(FOTO-VIDEO) Care este viziunea PRO România pentru cartierele Km. 4-5 și CET

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul Pro România la Primăria Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre, a continuat seria de prezentări de proiecte pentru fiecare zonă a municipiului. De data aceasta, zonele vizate de Mircea Dobre au fost cartierele Km. 4-5 și CET. Candidatul PRO România a spus în cadrul unei conferințe de presă că una dintre cele mai mari probleme pe care a regăsit-o în aceste zone este Baza sportivă Trunghi, care ajuns la ora actuală o savană.

„E un teren de peste 37.000 mp și cred că este singurul teren așa de mare în municipiul Constanța, și cred nimeni nu a pus nimeni ochii pe el din două motive: este bază sportivă și este înconjurat de cale ferată. Din aceste motive, administrația publică locală l-a lăsat în paragină. Cred că nici șerpii nu stau acolo. Am fost și am văzut și pot să spun că este o pârloagă. Ne propunem să o regândim zona în special pentru atletism“, spus Dobre.

El a afirmat că, totodată, pe acel teren există o sală, care nu poate fi numit nici măcar grajd și unde se antrenau cândva cei care făceau lupte.

„Am avut un campion olimpic. Avem un sport olimpic cu rezultate bune în Constanța, prin Draica, dar acum pentru acest sport nimeni nu mai reprezintă nimic“, a punctat Dobre.

Conferința de presă PRO România#PRO #România #MirceaDobre #RazvanFilipescu

Publicată de Mircea Titus Dobre pe Vineri, 7 august 2020

Iată ce prevede proiectul pentru Km 4-5 și CET

„Se propun mai multe proiecte pentru zonele din cartierele KM 4-5 și CET, proiecte menite să rezolve probleme reale cu care locuitorii cartierului se confruntă:

– Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de mașini care împiedica circulația în condiții de siguranța a oamenilor

– Aglomerație de mașini și cartierul duce lipsa de locuri de parcare amenajate

– Spațiile verzi existente nu sunt intreținute

– Lipsa locurilor de joacă amenajate pentru copii

– Lipsa terenurilor de sport pentru antrenament

– Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre

În scopul îmbunătățirii mediului de viață a constănțenilor, echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții, care realizate împreună, sunt menite să contribuie la îmbunătățirea mediului urban. Printre aceste proiecte se numără:

  1. Modernizarea bazei sportive TRIUNGHIUL

În suprafață de 37 099 mp, cu acces din Strada Caraiman. Vor fi spații pentru pentru mai multe categorii de sport, iar sala de antrenament pentru lupte vă fi reconstruită.

  1. Modernizarea terenului de sport existent, realizarea unui loc de joaca pentru copii

și realizarea unei parcări subterane publice cu 228 locuri de parcare – în apropierea Școlii cu clasele I-VIII AUREL VLAICU (Aleea Albatrosului)

  1. Modernizarea parcului Viitorului – amenajarea de 15 236 mp de spațiu verde și spațiu public – Str. Caraiman
  1. Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, a unei zone cu spațiu verde și spațiu

public și a unei parcări subterane de 178 de locuri de parcare – în apropiere de Strada

Prelungirea Liliacului

  1. Realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasa circulabilă, cu o capacitate de 219 de locuri de parcare – în apropierea Străzii Progresului și Aleii Progresului
  1. Realizarea unei parcări publice etajate P+4E+Terasa circulabilă, cu o capacitate de 219 de locuri de parcare – în apropierea străzilor Arcului și Progresului
  1. Realizarea unei parc pentru picnic și grătare – PARC “LA GRĂTARE” – amenajare spațiu verde și spatiu public pe o suprafață de 17 586mp. Vor fi prevăzute locuri pentru picnic și grătare acoperite și neacoperite, grupuri sanitare, locuri de parcare, teren de sport, loc de joacă pentru copii, spații verzi.

Pentru siguranța circulației pietonale, se vor prevedea 2 pasaje subterane, unul va fi pe sub Șoseaua Mangaliei iar celălalt vă subtraversa o bretea de circulație ce duce spre Șoseaua Mangaliei.“

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PNL Independența a trecut la PMP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an. Astfel, candidatul pentru funcția de primar al comunei Independența este Jan Tică, acesta fiind și președintele organizației. PMP notează că echipei lui Jan Tică s-a alăturat Mustafa Feni, președinte al organizației PNL Independența.

„Salut înscrierea lui Mustafa Feni în echipa PMP. În acest moment avem o echipă mai puternică, devotată și cu mult entuziasm. Sunt convins că Jan Tică, împreună cu echipa sa, are toate datele necesare pentru a câștiga primul mandat de primar al comunei Independența”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că vineri începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august, informează AEP.

Sursa citată menţionează că în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Informaţiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate pe site-ul www.roaep.ro accesând linkul https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/07/mof633.pdf.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: