Connect with us

Politica

Liberalii confirmă zvonul că Vrabie va prelua PNL Medgidia. Huțucă: „Suntem în discuții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Deși era dat ca și înregimentat la Pro România, în mediul online a apărut informația că primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, fost membru al PSD și fost membru al ALDE, ar negocia intens cu PNL, pentru preluarea șefiei filialei de la Medgidia. Întrebat dacă aceste zvonuri sunt adevărate, președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a confirmat sunt discuții între cele două părți.

„Nu știu să răspund la acest lucru. Noi avem discuții cu primarul Vrabie, ne întâlnim, dar nu am stabilit nimic concret pe acest subiect (legat de înscrierea în PNL și preluarea șefiei filialei locale de la Medgidia, n.r.)“, a spus Huțucă.

Deși răspunsul său a fost evaziv, liderul PNL a afirmat că își dorește să câștige Primăria Medgidia, pentru că aceasta este extrem de importantă pentru liberali, „datorită numărului important de votanți“. Cu alte cuvinte, Huțucă recunoaște faptul că până la înregimentarea oficială a lui Valentin Vrabie nu mai e decât un pas. Întrebat, de asemenea, dacă Vrabie va candida din partea PNL la alegerile locale, Huțucă a răspuns, și în acest caz, că nu știe să răspundă la acest lucru.

Înregimentarea lui Vrabie în PNL ar veni în contextul în care, nu cu mult timp în urmă, PNL a exclus-o din partid pe Georgiana Gheorghiu, consilier local, și care a fost acuzată că vota împotriva lui Vrabie. Întrebat și despre acest subiect, Bogdan Huțucă a declarat în conferința de presă:

„Problema consilierului local (Georgiana Gheorghiu, n.r.) și căruia PNL i-a ridicat sprijinul politic este din cauza faptului că la majoritatea ședințelor Consiliului Local a votat altfel decât s-a stabilit în ședința de armonizare a partidului. Este extrem de neplăcut când ai un consilier local și datorită votului lui alături de PSD, hotărârea de Consiliul Local are un impact asupra cetățenilor din Medgidia. Acesta este motivul pentru care s-a pus problema retragerii sprijinului politic. Dincolo de calitățile profesionale, nu a înțeles să respecte niște reguli ale partidului.“

Vrabie, despre liberali: Nesimțire multă, prostie și mai multă!

Interesant este că, în 2017, același Vrabie îi făcea albie de porci pe cei de la PNL. Ordinea scria într-un articol în care Vrabie îi făcea NESIMȚIȚI ȘI PROȘTI pe cei de la PNL. Totul a plecat de la o ședință a Consiliului Local Medgidia, programată în 23 martie 2017 și în care trebuia dezbătut și supus aprobării mai multe proiecte de hotărâre, toate de interes local. Printre acestea se afla și proiectul de buget pentru anul 2017, dar și un alt proiect interesant care privește transparența cheltuirii banilor publici. Mai exact, liberalii din cadrul CL Medgidia au inițiat un proiect de hotărâre privind asigurarea transparenței decizionale la nivelul administrației locale din municipiu, începând cu data aprobării bugetului local pentru anul 2017, prin publicarea zilnică a plăților efectuate din bugetul local. La o simplă analiză, liberalii își exprimau neîncrederea în activitatea primarului Valentin Vrabie și îi cereau socoteală pentru fiecare leu cheltuit din bugetul local, deși știm cu toții că există instituții abilitate care monitorizează acest aspect.

„Contactat telefonic, Vrabie i-a atacat dur pe liberali și a susținut că proiectul ar trebui să-l aplice prima dată în localitățile unde ei au primari.„Liberalii sunt demagogi prin natura lor. Dacă liberalii vor să experimenteze ceva, atunci să aplice acest proiect în localitățile unde ei au primari. Dacă acolo proiectul va schimba ceva în bine, promit că și cetățenii muniicpiului Medgidia vor avea parte de aceeași bucurie, fericire și liniște. Până una alta, sunt 7 miliarde de lei datorie publică, datorie pe care un primar liberal al lăsat-o pentru Medgidia și a distrus orașul, evident fiind vorba despre fostul primar Iordache. Să vii să pozezi în fată mare când tu ai fost altceva în străinătate, mi se pare prea mult! Încearcă să îmi împiedice activitatea. Moralitatea lor este zero, nesimțire multă, prostie și mai multă”, explică Valentin Vrabie pentru “Ordinea.ro” și amintește că administrația pe care o reprezintă are un deficit de personal în cadrul Departamentului Economic și “orice hârtie în plus pe care liberalii o cer, pune probleme”“, se arăta în articol.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Economistul Dumitru Caragheorghe, noul președinte al Organizației Municipale Constanța a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de membri ai Organizației Municipale Constanța a Uniunii Salvați România (USR) s-au întâlnit într-o ședință pentru a-și alege noua conducere.  În urma scrutinului, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri: Dumitru Caragheorghe – președinte, Laura Tănase și Mihai Ochiuleț – vicepreședinți, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu – membri. Proaspătul președinte al Organizației Municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, este directorul Cardinal Motors Constanța și implicat în mai multe activități civice  în Constanța. Caragheorghe îl înlocuiește la organizația municipală a USR pe Remus Negoi, care rămâne președinte interimar al Organizației Județene Constanța a USR.

„La începutul anului 2016, împreuna cu Stelian Ion și alături de alți apropiați, am fondat VERDE URBAN. Motivele pentru care s-a născut această organizație pot fi regăsite ușor în pagina de Facebook pe care, la fel, vă rog să o urmăriți și să o apreciați în măsura în care considerați util acest lucru“, spunea Caragheorghe într-un interviu acordat newsdaypro.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR avertizează: „Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții USR au transmis, sâmbătă, că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro. Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai. Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/USRNational

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL Constanța are un nou secretar general. Vezi cine i-a luat locul lui Boroianu!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La sediul filialei PNL Constanța a avut loc ședința Biroului Poltic Județean Constanța, în cadrul căreia a fost votată ocuparea funcției vacante de secretar general, prin numirea lui Marian Crușoveanu, consilier județean. Alegerea lui Crușoveanu vine după ce, în urmă cu o săptămânii, deputatul Robert Boroianu a fost revocat, din funcția de secretar general al PNL Constanța, Organizația județeană. Cu 22 de voturi “pentru” revocare, unul anulat și in vot “împotriva”, Boroianu părăsește conducerea organizației județene a liberalilor constănțeni. Potrivit unor surse, lui Boroianu i s-a reproșat neimplicarea in activitatea politica a partidului, în ultimul an. Mai exact, activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul deputatului constanțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: