Conecteaza-te cu noi

Politica

Liberalii își aleg președintele. Ludovic Orban vs. Cristian Bușoi!

Published

on

Congresul PNL, la care va fi ales noul preşedinte al formaţiunii, are loc, sâmbătă, în prezenţa a peste 5.000 de delegaţi. Este primul congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat trei preşedinţi. Şefia PNL este disputată de doi membri ai vechiului PNL- Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Preşedintele Klaus Iohannis a transmisun mesaj în care afirmă că România are nevoie de partide puternice, unde nu doar liderul este puternic, ci unde democraţia internă este reală şi există dezbatere, transmite News.ro.

Korodi, la Congresul PNL: UDMR va fi mereu un partid deschis dialogului, indiferent că suntem în opoziţie sau la guvernare

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a transmis sâmbătă, la Congresul PNL, un mesaj din partea patidului pe care îl reprezintă, în care a afirmat că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România va fi întotdeauna o platformă politică bazată pe dialog, indiferent dacă va fi în opoziţie sau la guvernare.

„România are nevoie de o forţă puternică politică de dreapta care ştie să reprezinte în deciziile politice naţionale oamenii de dreapta. Avem nevoie de o forţă politică de dreapta puternică care ştie să militeze pentru statul de drept, care este foarte bine definit de Consiliul Europei”, a afirmat deputatul UDMR.

Advertisement

El a arătat că „democraţia românească are nevoie de PNL ca un partid puternic, care indiferent dacă este la guvernare sau este în opoziţie, ştie să lupte pentru valorile europene”.

Attila Korodi a ţinut să sublinieze faptul că UDMR va fi întotdeauna un partid deschis dialogului, indiferent că se află la guvernare sau în opoziţie. „UDMR, ca reprezentat politic al unei comunităţi de 1,2 milioane de suflete, va fi întotdeauna o platformă politică bazată pe dialog. Indiferent dacă în viitor veţi fi în opoziţie sau la guvernare, indiferent dacă noi suntem în opoziţie sau la guvernare, reiterăm crezul nostru că trebuie să avem un dialog între noi spre binele ţării, spre binele comunităţilor pe care le reprezentăm, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”, a conchis liderul deputaţilor UDMR.

Mircea Quintus, mesaj la Congresul PNL: Vă îndemn să-i votaţi pe cei mai vrednici şi devotaţi membri ai partidului

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a transmis sâmbătă un mesaj, cu ocazia Congresului liberalilor, în care i-a îndemnat să-i voteze pe „cei mai vrednici şi devotaţi” membri ai partidului, astfel încât să fie condus bine şi să nu uite niciodată că fac parte dintr-o formaţiune care şi-a slujit ţara în momentele ei de cumpănă.

„Vă îndemn să votaţi pe cei mai vrednici şi devotaţi liberali în fruntea partidului, în aşa fel încât ca el să fie bine condus. Vă mai rog să nu uitaţi nicio clipă că sunteţi membri ai unui istoric partid care şi-a slujit mereu ţara în momentele ei de cumpănă şi mai ales să sunteţi urmaşii marilor noştri Brătieni. Aşa să vă ajute Dumnezeu!”, se arată în mesajul lui Mircea Ionescu Quintus, citit de liberalul Virgil Guran.

Advertisement

Preşedintele de onoare al PNL le-a mai urat liberalilor „să trăiască mai mult decât el şi să devină mai înţelepţi decât el”.

Turcan: Multora nu le-am fost simpatică, după alegeri mi-aş dori să ne întâlnim în tranşee

Raluca Turcan şi-a făcut sâmbătă, în cadrul congresului PNL, bilanţul la şefia interimară a partidului, spunând că, după dezastrul de la alegerile parlamentare de anul trecut, misiunea ei a fost să ţină partidul unit şi să organizeze alegeri interne corecte, precizând că şi-a dat seama că multora nu le-a fost simpatică în această perioadă şi exprimându-şi speranţa că îi va întâlni pe toţi colegii liberali în tranşee, împotriva PSD.

”Unirea face puterea. Acesta a fost scopul fuziunii dintre PNL şi PDL şi aceasta trebuie să fie provocarea noastră astăzi după acest Congres (…) După eşecul de la alegerile parlamentare, misiunea pe care am primit-o a fost una clară şi limitată, să ţin partidul unit (…) Multora nu le-am fost simpatică, nici nu mi-am propus. E dificil să fii simpatic în perioade de criză (…). Am urmărit să imprim nişte crezuri, să ai încredere şi respect în colegii tăi. (…) Trebuie să admitem că uneori ne-a lipsit şi respectul între noi, exact acel respect prin care poţi să susţii argumentat o opinie contrară, să pui politica în interesul public mai presus de interesul personal”, a declarat Raluca Turcan de la tribuna congresului PNL.

Ea le-a spus delegaţilor la congres că PNL începe să-şi revină după dezastrul de la parlamentare, doi indicatori în acest sens fiind sondajele de opinie şi rezultatele de la alegerile locale parţiale.

Advertisement

”Mulţi ne-au cântat prohodul şi au spus că PNL a murit sau se mai zbate, însă din fericire, constant, în ultima perioadă, PNL are peste 27% în toate sondajele de opinie, chiar şi cele măsluite.PNL a dat un important semn de viaţă la alegerile parţiale (…) că fără complicităţi sau înţelegeri ruşinoase se poate câştiga. (…) PNL a trecut de 31% la alegerile parţiale. După alegeri mi-aş dori să ne întâlnim în tranşee  (…) unde adversarul nostru este  PSD”, a mai spus Turcan.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions