Connect with us

Administratie

Liberalul Coșa îi dă o mână de ajutor PSD-istului Maricel. Caragheorghe (USR): „Prefectul a blocat referendumul din Agigea“

Publicat

la

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a suspendat acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu, informează g4media.ro, care citează agenția de presă Rador.

„Este acea cerere depusă, cu semnăturile aferente, vizavi de acele semnături au existat anumite reclamaţii în baza cărora s-a declanşat o cercetare penală, lucru de care am fost însţiinţaţi de organele de urmărire, drept pentru care acţiunea, în momentul de faţă, este suspendată, pentru simplul motiv că acele semnături asupra cărora planează o suspiciune că nu ar fi reale modifică procentajul prevăzut de lege pentru ca cererea să fie considerată ca fiind validă“, a declarat prefectul Silviu Coșa.

Declarațiile prefectului liberal, care îi dă o mână de ajutor pesedistului Maricel Cîrjaliu, au fost criticate de conducerea USR Constanța, cea care a strâns semnăturile pentru organizarea referendumului din Agigea.

Președintele Organizației Județene Constanța al USR, Dumitru Caragheorghe, spune că declarația recentă a prefectului Silviu Coșa, prin care anunță suspendarea procedurii de organizare a referendumului de la Agigea, „nu face altceva decât să întărească și mai mult ceea ce USR Constanța transmitea în luna martie: că blochează cu bună știință inițiativa cetățenească pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu.“

„Solicitarea privind organizarea referendumului pentru încetarea mandatului primarului din Agigea a fost transmisă conform legii instituției prefectului. Absolut TOATE condițiile cerute pentru organizarea referendumului au fost îndeplinite, iar prefectul Silviu Coșa trebuia doar să își respecte îndatoririle legale și să continue procedura conform Codului Administrativ.

Motivul invocat de domnul prefect pentru a suspenda procedura însemnă că orice procedură de organizare a unui referendum poate fi stopată pe termen nedefinit, până la soluționarea respectivului dosar penal, iar acest lucru poate crea un precedent periculos pentru orice inițiativă democratică similară din țara noastră.

Nu regăsim nicăieri această prerogativă a prefectului, de suspendare a cursului unui referendum, practic de oprire a unui drept constituțional pe care locuitorii unei comune îl au de a reacționa împotriva abuzurilor unui primar.

Potrivit art. 2 al. 1 din Constituția României, suveranitatea aparține poporului, care o exercită prin organele sale reprezentative sau prin referendum. Prefectul, numit de Guvern și nu ales de popor, nu poate împiedica exercițiul acestui drept constituțional fundamental, motiv pentru care considerăm că, indiferent de ce piedici și încercări de salvare a unui personaj sunt puse în scenă, Prefectul județului Constanța trebuie să dea curs solicitării de organizare a referendumului în comuna Agigea.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Liderul USR Agigea, Gabriel Ciobanu, a declarat, la rândul său, că decizia prefectului de a suspenda procedura de organizare a referendumului este una sfidătoare la adresa cetățenilor.

„Îmi pare rău să văd că oamenii ajunși în funcții importante calcă în picioare drepturile și voința cetățenilor. Prefectul încurajează un primar care își hartuiește cetățenii pentru că au semnat pentru demiterea sa și, din punctul meu de vedere, este responsabil de faptul că oamenii sunt hartuiți de primarul inculpat din Agigea, Maricel Cîrjaliu! Înainte cu câteva zile de a înregistra cererea însoțită de motive și semnături l-am rugat să trateze cu maximă seriozitate demersul nostru astfel încât acele semnături să nu ajungă în posesia primarului pentru ca are un renume de om răzbunător. În prezent, primarul îi amenință pe oamenii care au semnat că ii nenorocește în biroul său din Primăria Agigea.

Din păcate, genul acesta de oameni conduc, dar am convingerea că prefectul va răspunde în fața organelor abilitate pentru ABUZUL pe care-l comite în acest moment. Și dacă instanțele nu vor face dreptate, toți vom răspunde pentru faptele noastre, la un moment dat…Am fost la domnul prefect și l-am întrebat dacă are o baza legală pentru această suspendare și a spus: “ca este o linie subțire”… trageți și dvs. concluzia“, a spus Ciobanu.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: