Conecteaza-te cu noi

Administratie

Liberalul Coșa îi dă o mână de ajutor PSD-istului Maricel. Caragheorghe (USR): „Prefectul a blocat referendumul din Agigea“

Published

on

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a suspendat acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu, informează g4media.ro, care citează agenția de presă Rador.

„Este acea cerere depusă, cu semnăturile aferente, vizavi de acele semnături au existat anumite reclamaţii în baza cărora s-a declanşat o cercetare penală, lucru de care am fost însţiinţaţi de organele de urmărire, drept pentru care acţiunea, în momentul de faţă, este suspendată, pentru simplul motiv că acele semnături asupra cărora planează o suspiciune că nu ar fi reale modifică procentajul prevăzut de lege pentru ca cererea să fie considerată ca fiind validă“, a declarat prefectul Silviu Coșa.

Declarațiile prefectului liberal, care îi dă o mână de ajutor pesedistului Maricel Cîrjaliu, au fost criticate de conducerea USR Constanța, cea care a strâns semnăturile pentru organizarea referendumului din Agigea.

Președintele Organizației Județene Constanța al USR, Dumitru Caragheorghe, spune că declarația recentă a prefectului Silviu Coșa, prin care anunță suspendarea procedurii de organizare a referendumului de la Agigea, „nu face altceva decât să întărească și mai mult ceea ce USR Constanța transmitea în luna martie: că blochează cu bună știință inițiativa cetățenească pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu.“

Advertisement

„Solicitarea privind organizarea referendumului pentru încetarea mandatului primarului din Agigea a fost transmisă conform legii instituției prefectului. Absolut TOATE condițiile cerute pentru organizarea referendumului au fost îndeplinite, iar prefectul Silviu Coșa trebuia doar să își respecte îndatoririle legale și să continue procedura conform Codului Administrativ.

Motivul invocat de domnul prefect pentru a suspenda procedura însemnă că orice procedură de organizare a unui referendum poate fi stopată pe termen nedefinit, până la soluționarea respectivului dosar penal, iar acest lucru poate crea un precedent periculos pentru orice inițiativă democratică similară din țara noastră.

Nu regăsim nicăieri această prerogativă a prefectului, de suspendare a cursului unui referendum, practic de oprire a unui drept constituțional pe care locuitorii unei comune îl au de a reacționa împotriva abuzurilor unui primar.

Potrivit art. 2 al. 1 din Constituția României, suveranitatea aparține poporului, care o exercită prin organele sale reprezentative sau prin referendum. Prefectul, numit de Guvern și nu ales de popor, nu poate împiedica exercițiul acestui drept constituțional fundamental, motiv pentru care considerăm că, indiferent de ce piedici și încercări de salvare a unui personaj sunt puse în scenă, Prefectul județului Constanța trebuie să dea curs solicitării de organizare a referendumului în comuna Agigea.“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Liderul USR Agigea, Gabriel Ciobanu, a declarat, la rândul său, că decizia prefectului de a suspenda procedura de organizare a referendumului este una sfidătoare la adresa cetățenilor.

Advertisement

„Îmi pare rău să văd că oamenii ajunși în funcții importante calcă în picioare drepturile și voința cetățenilor. Prefectul încurajează un primar care își hartuiește cetățenii pentru că au semnat pentru demiterea sa și, din punctul meu de vedere, este responsabil de faptul că oamenii sunt hartuiți de primarul inculpat din Agigea, Maricel Cîrjaliu! Înainte cu câteva zile de a înregistra cererea însoțită de motive și semnături l-am rugat să trateze cu maximă seriozitate demersul nostru astfel încât acele semnături să nu ajungă în posesia primarului pentru ca are un renume de om răzbunător. În prezent, primarul îi amenință pe oamenii care au semnat că ii nenorocește în biroul său din Primăria Agigea.

Din păcate, genul acesta de oameni conduc, dar am convingerea că prefectul va răspunde în fața organelor abilitate pentru ABUZUL pe care-l comite în acest moment. Și dacă instanțele nu vor face dreptate, toți vom răspunde pentru faptele noastre, la un moment dat…Am fost la domnul prefect și l-am întrebat dacă are o baza legală pentru această suspendare și a spus: “ca este o linie subțire”… trageți și dvs. concluzia“, a spus Ciobanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions