Politica

Liceul din Crucea, extins cu 500.000 de euro! Proiectul a fost promovat și anul trecut, însă nu s-au alocat banii pentru lucrări

apr. 06, 2017 Mihaela Tîrpan

Administrația comunei Crucea pune pe primul plan educația, așa cum ne-a obișnuit primarul Gheorghe Frigioi, de profesie cadru didactic. Edilul susține că anul acesta, mai mult ca în alți ani, banii de la bugetul de stat au venit foarte târziu și sunt puțini față de nevoile cetățenilor. Acesta este, potrivit primarului Frigioi, și motivul pentru care reprezentanții administrațiilor locale vor trebui să se axeze pe alte surse de finanțare, cum ar fi atragerea de fonduri nerambursabile, care să ajute la realizarea investițiilor de infrastructură.

Gheorghe Frigioi precizează că în această perioadă, administraţia publică locală din Crucea a anunţat în SEAP intenţia de achiziţie a lucrării de extindere a liceului din localitate. Lucrarea va fi realizată prin AFIR şi vizează extinderea clădirii cu patru săli de clasă, grupuri sanitare şi dotări cu mobilier şi aparatură electronică. „Proiectul vizează extinderea Liceului Tehnologic din Crucea cu patru clase, două la etaj şi două la parter, dar şi cu grupuri sanitare. Acesta are o valoare de 500.000 de euro. Am început procedurile de achiziţie pentru extinderea unităţii de învăţământ”, susține edilul.

Proiectul este unul promovat și anul trecut, se pare că anul acesta se vor găsi fondurile necesare în vederea implementării.

Tot în domeniul educației, la Crucea s-au făcut numeroase investiții, elevii de aici având săli de clasă modern și utilate complet. Astfel, a fost construită o grădiniţă nouă, dotată şi utilată la standarde europene. „Este important şi necesar să derulăm investiţii utile pentru comunităţile noastre, să dispară această discrepanţă mare dintre oraşe şi mediul rural. Este nevoie de proiecte pentru sănătate, educaţie, cultură, să reabilităm drumuri, sisteme de apă. Pentru anul în curs, dorim să continuăm cu investiţiile aflate deja în derulare. În plus, ne propunem să reabilităm trei drumuri comunale, şi anume DC 70, 71 şi 72, care sunt pietruite, dar vrem să facem mai mult de atât. Este un proiect pe care vrem să îl realizăm cu fonduri guvernamentale, prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală. Continuăm să accesăm fondurile europene, pentru că bugetul propriu nu poate susţine lucrările mari”, completează primarul.

sursa foto: Graiul Dobrogei

Comments

comments