Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Liceul ”George Călinescu” a primit al cincilea trofeu din partea British Council România

Published

on

Ieri, 25 octombrie, în cadrul unei recepții organizate de către British Council la reședința Ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble LVO, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța a fost premiat cu distincția onorifică ”Premium Member”.

Acest trofeu s-a acordat ca parte a programului Advantage, derulat de British Council, pentru numărul impresionant de candidați care au susținut examenele Cambridge – KET, PET, FCE și CAE în anul școlar   2021-2022, evenimentul reprezentând un motiv de mândrie pentru instituția constănțeană.

La festivitatea de decernare a trofeului, Liceul Teoretic „George Călinescu” a fost reprezentat de către profesor dr. Iuliana Dode, în calitate de coordonator al Centrului de  examene Cambridge.

”Liceul Teoretic „George Călinescu” a fost primul centru de examinare Cambridge din județul Constanța și s-a menținut ca o primă opțiune pentru candidați, fapt demonstrat de numărul mare de participanți în fiecare an. Interesul crescut pentru susținerea examenelor Cambridge la liceul nostru ne face cinste și ne motivează să asigurăm condiții tot mai bune pentru fiecare sesiune de examene. Astfel că, începând cu această toamnă, am decis să organizăm o a doua sesiune anuală, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a alege perioada anului care îi avantajează.” a transmis prof. dr. Iuliana Dode, directorul adjunct al instituției.

Certificatele Cambridge sunt recunoscute de mii de instituții de învățământ superior și angajatori, oferind șansa unui loc la o universitate sau a unui post la o companie din străinătate. Ministerul Educației din România recunoaște, de asemenea, aceste certificate internaționale, ce pot echivala proba de de verificare a cunoștințelor lingvistice pentru admiterea în clasele cu predare a limbii engleze în regim intensiv sau bilingv, proba de competențe lingvistice într-o limbă străină (engleză) în cadrul examenului național de bacalaureat sau proba de competențe lingvistice într-o limbă străină, obligatorie pentru încrierea la o Școală Doctorală. Având în vedere că recunoașterea examenelor de către Ministerul Educației este, de asemenea, structurată pe nivelurile CECRL, pregătirea pentru examene este pe  deplin compatibilă cu programa școlară.

”Un certificat Cambridge deschide noi orizonturi către universități de prestigiu din țară și din străinătate, dar și către potențiali angajatori sau către stagii profesionale de excepție. Mai mult, pregătirea pentru examen implică formarea unor competențe de comunicare esențiale pentru dezvoltarea personală și integrarea socială a copiilor și adolescenților. De aceea, îi încurajăm pe elevii noștri să parcurgă aceste etape de pregătire, să obțină un certificat internațional și astfel să își crească stima de sine și șansele de succes personal și profesional. Ne onorează acordarea acestui trofeu, prin care ne sunt recunoscute eforturile și apreciate rezultatele în activitatea cu elevii noștri.”, a afirmat prof. Vasile Mihăilă, directorul Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions