Conecteaza-te cu noi

Societate

Liceul Ovidius din Constanța, din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

Published

on

liceul ovidius

La competiția anuală NASA-NSS Space Settlement Contest 2024, premii remarcabile au fost acordate mai multor echipe, printre care şi elevilor de la Liceul Ovidius din Constanţa, care au obținut Premiul I la secțiunea de competiție juniori, clasa a VII-a, large group. Juriul a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA și membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite.

Elevii câștigători ai Liceului Teoretic Ovidius Constanța sunt: Ocheșel Cristian, Vasilescu Andrei Luca, Călinescu Vlad Ionuț, Pascale Andrada Constatina, Pauleț Robert Cătălin, Odagiu Alexandra, Pușcașu Eric și Anghel Bianca (clasa a VII-a). Elevii sunt coordonați de profesorul de fizică Maga Cristinel, alături de echipa de proiect formată din prof. Maga Carmen Elena și director Anghel Cristina.

Elevii au avut ca temă proiectarea unei staţii spaţiale circumterestre cu un anumit număr de locuitori care pot convieţui pe această staţie, „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului. Proiectul câștigător este numit „Orion”. Câştigătorii primesc ca premiu o invitație de a participa la 2024 International Space Development Conference, programată pentru perioada 23-26 mai în Los Angeles, California.

În cadrul aceleiași competiții, alte două echipe ale Liceului Teoretic Ovidius Constanța au obținut 2 premii speciale. Echipa „Aster Hodos” coordonată de aceeași echipă de profesori, este formată din elevii: Balcan Anabela, Banaga Alexia-Maria, Dobrescu Iarina-Alessia, Gheorghiu Timeea, Leonte Mara-Ilinca, Mantu Alesia-Gabriela, Mantu Sara-Maria, Savin Sorina-Maria, Sirop Andreea-Ioana și Vasilescu Sara-Elena, care au participat la categoria clasa a X-a, Large Group. Echipa „Alcyone” este coordonată de prof. de fizică Bahrim Mariana și este formată din elevii Butacu Cristian Andrei, Dogaru Darius Ștefan, Dragomir Andrei Alexandru, Gafencu Maria, Jercea Tudor Ioan, Nicolin Andreea, Pintilie Maria Cezara, Pîrvu Mihai Teodor, Sandu Cătălin Daniel, Șerban Christian, care au participat la categoria clasa a IX-a, Large Group.

La competiţia organizată de National Space Society, „Space Settlement Design Contest” au fost implicați peste 29.000 de elevi şi studenţi sub coordonarea a peste 3.000 de profesori. La concurs, au fost înscrise peste 5.200 de proiecte, din 28 de țări ale lumii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions