Connect with us

Administratie

Licitație de 3 milioane de lei pentru pornirea fântânilor arteziene din Constanța

Publicat

la

Municipiul Constanța va avea fântâni arteziene funcționale în această vară. În acest sens, Primăria localității a lansat o procedură de achiziție prin licitație deschisă în vederea alegerii unei firme care să pună în funcțiune, să întrețină și să supravegheze un număr de 15 fântâni arteziene sau bazine ornamentale în perioada sezonului estival. În obiectul contractului vor mai fi incluse demontarea instalațiilor la finalul sezonului estival și conservarea pe timpul sezonului rece. Achiziția are valoarea estimativă de 3.024.187,07 lei plus TVA. Firmele interesate să participe la licitație trebuie să facă dovada că au prestat servicii similare în ultimii trei ani. Ofertele de participare pot fi depuse până pe 8 aprilie 2022.

Potrivit caietului de sarcini al licitației, urcat în SICAP aseară la ora 19:00, cele 15 fântâni și bazine care vor fi puse în funcțiune sunt următoarele:

Lucrările de punere în funcțiune constau în: pregătirea și curățarea bazinelor, verificarea echipamentelor, înlocuirea componentelor defecte. Urmează încercări, verificări și punerea propriu-zisă în funcțiune.

Fântânile arteziene și bazinele ornamentale vor fi întreținute zilnic, săptămâna sau lunar. Operațiunile zilnice se referă la curățarea suprafețelor de apă și a preaplinurilor de frunze, hârtii și alte materiale; aerisirea spațiilor tehnice; curățarea celor 10 platforme cu duze de la fântâna arteziană din Parcul Arheologic.

Operațiunile săptămânale constau în îndepărtarea manuală a nămolului din bazine, dezinfectarea rezervoarelor și curățarea rigolelor fântânii din Parcul Arheologic.

Bazinele vor fi golite lunar și tratate cu soluții anticalcar.

Pentru operațiunile de supraveghere, câștigătorul licitației va trebui să asigure operatori de circuit (oameni care pornesc și opresc fântânile) și o echipă de intervenție formată din instalator sanitar, mecanic și electrician. Echipa va avea obligatoriu la dispoziție o autoutilitară.

Cele 15 fântâni și bazine vor funcționa în perioada 1 mai – 30 septembrie, zilnic, între orele 10 și 24. De pe 1 octombrie 2022, ele vor intra în conservare.

Prin caietul de sarcini, municipalitatea atrage atenția firmelor interesate că intenționează să demareze, posibil chiar în paralel, lucrări de reabilitare și modernizare a acelorași fântâni arteziene și bazine ornamentale. Însă aceste lucrări se vor face etapizat, iar dacă vor surveni în cursul sezonului estival, prestatorul ales pentru punerea în funcțiune, întreținerea și supravegherea fântânilor va fi notificat să sisteze operațiunile sale.

Trebuie să mai spunem că, anul trecut, Primăria Constanțaa scos la licitație lucrări identice pentru doar 5 fântâni arteziene, la o valoare de 725.293,36 de lei (vezi AICI). 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Administrația Chițac vrea să ia un teren de la Electrocentrale pentru a construi un nou CET. Valoarea investiției ar fi de 800 de milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat pentru joi, 11 august, o ședință de îndată pentru a supune la vot mai multe proiecte de hotărâre ce nu suportă amânare. Printre acestea se numără și trei proiecte ce vizează construirea unui nou CET. Este vorba despre:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiţiei “Sursă de producţie energie utilă termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avizul Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 3 şi nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“ şi a cheltuielilor legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avizul Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 3

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii unui drept de superficie cu titlu oneros în favoarea municipiului Constanţa, asupra terenului în suprafaţă de 35 000 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 237748 şi identificat cu număr cadastral 237748

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avizul Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5

Referitor la proiectul nr. 4, concret, administrația Chițac vrea să ia de la CET 3,5 hectare de teren din cele 16,5 de hectare deținute în proprietate de Electrocentrale Constanța (CET) în incinta centralei CET Palas din Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 123. Potrivit surselor Ordinea.ro, Primăria va lua un teren din curtea CET pentru a construi pe el un CET nou al Primăriei pentru a produce energie electrică, iar căldura rezultată în procesul tehnologic va fi utilizată la încălzirea populației. Evident, spun sursele noastre, că prețul gigacaloriei va fi mult mai mic decât în prezent.

Potrivit datelor publicate de Primărie pentru construirea unui nou CET, valoarea estimată a investiției este de aproape 800 de milioane de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Felicia Ovanesian i-a băgat în ședință pe toți deținătorii de rețele de utilitate publică

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că, astăzi, a organizat o întâlnire cu toți deținătorii de rețele de utilitate publică pentru ca lucrările de reparații și investiții în domeniul public să se desfășoare în cele mai bune condiții. Ședința a fost condusă de city managerul orașului, Felicia Ovanesian, considerată de mulți adevăratul primar al Constanței. Autoritatea locală menționează într-un comunicat faptul că pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între bulevardul Aurel Vlaicu și strada Soveja, a început demontarea stâlpilor vechi de beton pentru ca lucrările de asfaltare care se vor demara în scurt timp să nu fie afectate.

„În aceste zile, se acționează pe partea cu Parcul Tăbăcărie, iar în perioada imediat următoare se va interveni și pe partea cu blocurile. În acest context, operatorii rețelelor de comunicații trebuie să asigure eliberarea stâlpilor de cabluri.“, notează Primăria.

„Proiectele pe care le implementăm reprezintă o prioritate pentru întreaga comunitate. Avem nevoie de un cadru comun pentru ca disconfortul creat de aceste lucrări să fie cât mai redus. Termenele de finalizare a intervențiilor trebuie să fie respectate, nu vor fi întârzieri. Obiectivul nostru este să asigurăm o infrastructură adaptată nevoilor cetățenilor”, a declarat administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian.

De asemenea, notează Primăria, un aspect important despre care s-a discutat în cadrul ședinței desfășurate la Primăria Constanța a fost rezolvarea sesizărilor primite de la cetățeni într-un timp cât mai scurt.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP vrea să deschidă o nouă piață volantă. Aceasta va funcționa în Piața Ovidiu

Publicat

la data de

Scris de

După cartierul Poarta 6, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța vrea să amenajeaze o nouă piață volantă. Aceasta va funcționa în luna august, pe strada Vasile Canarache din Piața Ovidiu (lângă Muzeul Național de Istorie Națională și Arheologie și Edificiul Roman cu Mozaic), după următorul program:

–           Sâmbătă, 13 august (08:00 – 14:00);

–           Duminică, 14 august (08:00 – 14:00);

–           Sâmbătă, 20 august (08:00 – 14:00);

–           Duminică,  21 august (08:00 – 14:00).

Producătorii interesați să își comercializeze produsele pot depune o cerere tip la sediul RAEDPP Constanța din Bdul. Tomis nr. 101 – Serviciul Administrare Piețe, Târguri și Oboare (program de lucru: luni – joi, între orele 08:30 – 15:00; vineri, între orele 08:30 – 13:00). Cererea se poate ridica de la sediul Regiei sau poate fi descărcată accesând următorul link (https://raedpp-constanta.ro/piete-targuri-si-oboare-formulare/).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: