Conecteaza-te cu noi

Actual

Licitație pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a Cetății Capidava. Palaz: “Riscăm să pierdem bani europeni”

Published

on

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, anunță că, de azi, cei interesați să participe la licitația pentru reabilitarea și restauraraea Cetății Capidava se pot înscrie la licitație. Anunțul a fost postat pe SEAP, informează Palaz.

“De azi lucrarea “REST DE EXECUTAT” CETATEA CAPIDAVA, este pe SEAP!!! Deci SE POATE! Cu greu si cu strîmbe multe, dar, SE POATE! Vă așteptam la LICITAȚIE!!!!”, scrie vicele CJ Constanța pe pagina sa de Facebook, anunțând postarea pe SEAP a anunțului de participare nr. 181480/16.12.2017 pentru proiectul “Executie „Lucrari „rest de executat” aferent proiectului „Restaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”.

Amintim că, în vară, Palaz a declarat că de mai bine de un an administrația județeană nu a primit niciun răspuns de la Ministerul Culturii pentru lucrările executate prost, iar noi licitații pentru acest proiect nu au putut fi demarate.

Contactat de Ordinea.ro, Claudiu Palaz a declarat: “De mai bine de un an de zile, în mod nejustificat, procedura pentru demararea licitației pentru restul de lucrări aferente proiectului de restaurare a Cetății Capidava, a întârziat. Nici până la această dată cei care au făcut valuri în presă pe această temă nu au dat un punct de vedere pertinent. Dacă am fi stat după aceștia, nici acum nu se scotea la licitație această lucrare. Riscăm să pierdem banii europeni alocați pentru acest capitol. Între timp, le-am transmis un memoriu prin care le-am adus la cunoștință că, dacă lucrarea nu va fi finalizată până la termenul stabilit – 31 decembrie 2018 – vor trebui chemați în garanție, să răspundă pentru întârzieri. Deci, nu din cauza Consiliului Județean s-au întârziat lucrările.”

Advertisement

Conform anunțului postat pe SEAP, valoarea estimată a lucrărilor este de 14.459,074 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea cererilor este 15.01.2018.

Amintim și faptul că lucrările de restaurare a cetăţii au fost întrerupte în noiembrie 2015, după ce Ministerul Culturii s-a declarat nemulțumit de cum va arăta zona unde se află Cetatea Capidava. De asemenea, în octombrie 2016, Comisia Naţională LIMES din cadrul Ministerului Culturii denunţa modul în care s-a facut lucrarea, susţinând că cetatea nu mai corespunde criteriilor de autenticitate definite de UNESCO pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial
.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions