Conecteaza-te cu noi

Politica

Lider USR: “Prioritatea lui Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei. Dacă negocierile eşuează, venim cu o listă de miniştri”

Published

on

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat joi că prioritatea lui Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei de guvernare USR-PNL-UDMR, alături de minorităţile naţionale. În caz contrar, dacă negocierile eşuează, USR va merge mai departe cu un guvern propriu.

„În urma întâlnirii de miercuri, Dacian Cioloş a convocat un BPN. Am explorat toate scenariile care urmează. În urma discuţiilor am decis să convocăm Comitetul Politic pentru duminică după amiază. Comitetul Politic este organismul statutar al partidului care decide intrarea la guvernare, programul de guvernare şi lista de miniştri. Prioritatea numărul unu a lui Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei USR-PNL-UDMR, alături de minorităţile naţionale. În cazul în care negocierile eşuează, trebuie să mergem înainte. Vom veni în faţa Parlamentului cu o listă de miniştri. Premierul desemnat are acest mandat din partea preşedintelui României de a forma un Guvern. Mergem înainte cu cele două scenarii având în vedere refacerea coaliţiei”, a declarat Moşteanu joi, într-o conferinţă e presă.

Purtătorul de cuvânt al USR a făcut apel la responsabilitate din partea tuturor partidelor politice.

„PNL nu a vrut să propună prim-ministru, nici PSD. Ne-am asumat acest rol, după ce preşedintele l-a desemnat pe Dacian Cioloş”, a mai spus liderul USR.

Ionuţ Moşteanu a precizat că vineri, în jurul orei 14.00, va avea loc a doua întâlnire între liderii USR, PNL şi UDMR.  Dacian Cioloş a avut o întrevedere miercuri cu Florin Cîţu, preşedintele PNL, Kelemen Hunor, liderul UDMR, dar şi cu Varujan Pambuccian, reprezentantul minorităţilor naţionale, la sediul Partidului Naţional Liberal, în vederea formării unei majorităţi parlamentare, cât şi pentru a discuta o eventuală colaborare la guvernare. Întâlnirea dintre liderii politici s-a încheiat după aproximativ o oră de discuţii, fără niciun deznodământ. (sursa: adevarul.ro)

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions