Connect with us

Politica

Liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis: „Domnule președinte, nu mai schiați în Schengen!“

Published

on

Liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, în care îl întreabă cum empatizează cu dezamăgirea cetățenilor care au fost umiliți de Austria. Palaz îl mai întreabă pe Iohannis, în mod ironic, dacă nu mai schiază în Schengen, în Austria.

„Scrisoare deschisă

Domnule președinte, nu mai schiați în Schengen!

Stimate domnule președinte Klaus Werner Iohannis,

Nu știm cum a răsunat la Cotroceni vestea refuzului Austriei de a accepta aderarea țării noastre, țară pe care o conduceți, la Schengen. Este real că pe lângă supărare și dezamăgire, cu toții am gustat frustrarea și ne-am simțit neapărați, nerăzbunați, fără voce, fără fapte cel puțin timp de aproape 3 ore până când ne-ați transmis un comunicat. Dar starea aceasta negativă a continuat și după ce poporului i s-a citit ce ați vrut să spuneți, ba chiar s-a intensificat când am constatat că, practic, ne-am întors de unde am plecat.

Cea mai aprigă întrebare era cum de nici măcar “Guvernul meu” cu “pe-se-deu” nu au reușit să obțină aderarea așteptată atâta amar de vreme, dar se pare că ne-am orientat prost cu întrebarea pentru că pe linie de responsabili nu a fost făcută nicio schimbare notorie.

Noi, cetățenii de rând, suntem umili în păreri, nereprezentativi în expertiză față de dumneavoastră, cel care cu siguranță ați militat pentru intrarea României în Schengen în întâlnirile avute cu oficialii austrieci în cele două mandate, dar vă putem spune oricare dintre noi că statul la coadă în vămi pe noi ne costă. Și ne costă mult timp și mulți bani pentru că noi nu avem coloane oficiale cu girofar sau avioane de protocol.

Românii au căutat și au găsit soluții pentru a se “răzbuna” comercial pe cei care nu ne vor, pentru că, la urma urmei, Schengenul ne doare la bani, în primul rând. La bani și la timp, cum am mai spus. Românii boicotează, frustrarea i-a unit, au luat atitudine și își arată amarul și nu pe voi, cei aflați acum, când s-a ratat cea mai mare șansă, la conducerea țării, ci pe cei care au spus clar că nu ne vor.

Românii nu mai consumă produse austriece, refuză serviciile austriece, fiecare a ales cum să se manifeste. Dar dumneavoastră? Cum empatizați cu dezamăgirea noastră?

Domnule președinte, vă cer respectuos, întrucât este notoriu că sunteți un fel de ambasador al pârtiilor de ski, nu mai schiați, domnule, în Schengen, în Austria!“

Cu respect,

Claudiu Iorga Palaz

Președinte PMP Constanța

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta