Conecteaza-te cu noi

Politica

Liderul PMP, Eugen Tomac: „Premierul Ciucă are obligația să-l demită pe loc pe Daea. Este depășit de vremuri“

Published

on

Săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, va avea loc, la Luxembourg, o reuniune a miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Eugen Tomac, președintele PMP, deputat în Parlamentul European, spune că ședința este extrem de importantă ținând cont de contextul generat de războiul din Ucraina ce a afectat puternic piața agroalimentară din statele est-europene.

„În ultimele zile, ministrul Daea, încercând să-i convingă pe agricultorii români că are soluții la criza cerealelor, a tot făcut trimitere la această reuniune susținând că aici se vor lua decizii privind suplimentarea fondurilor pentru România. Prezint aici proiectul ordinii de zi a ședinței de la Luxembourg. Din păcate, putem observa că nu există nicio propunere de decizie pe care consiliul de miniștri ai agriculturii din UE s-o adopte cu privire la criza cerealelor. De asemenea, am aflat ieri, 21 aprilie, că, la propunerea Slovaciei și a Poloniei, se va discuta, pe ordinea de zi suplimentară, situația generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina. Deci doar cele doua state au ceva de spus, nu și România. Astfel, putem constata că Daea a înregistrat din nou un eșec major pentru că, la această reuniune, trebuiau deja luate decizii deoarece agricultorii români își strigă neputința de luni de zile. Mai mult decât atât, pentru că, prin țara noastră, prin Solidarity Lanes, au fost exportate peste 60% din cerealele provenite din Ucraina, aveam obligația și legitimitatea să venim cu un plan de măsuri. Cu inițiative noi, cu solicitări de fonduri și multe alte propuneri. Din păcate, România, și de această dată, va fi absentă și va vota doar ceea ce vor propune alte state. Toate acestea se întâmplă pentru că PSD și PNL, în loc să-l demită, au făcut scut în jurul lui Daea la moțiunea dezbătută în această săptămână în Parlament. Premierul Ciucă are obligația să-l demită pe loc, Daea este depășit de vremuri. La Luxembourg trebuie să meargă șeful guvernului, chiar și în calitate de ministru interimar al agriculturii, pentru a mai salva ce se mai poate pentru România!“, spune Eugen Tomac.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions