Connect with us

Politica

Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă: „2021 trebuie să fie anul revenirii în forță a sectorului HORECA“

Tatian Iorga

Publicat

la

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a declarat că, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, cea mai afectată a fost industria Horeca şi de aceea 2021 ar trebui să fie anul în care lucrurile revin la normal în industria osptalităţii, cu ajutorul vaccinului şi a măsurilor sanitare, arată un comunicat.

„Anul acesta trebuie să fie anul revenirii în forță a sectorului Horeca, un sector în care muncesc aproximativ 400.000 de persoane și care generează aproximativ 5% din PIB. Cred că deschiderea totală a Horeca, fără alte măsuri restrictive, va transmite românilor mesajul că viața a revenit la normalitate. De acest sentiment este nevoie pentru a reporni împreună economia, pentru a reporni procesul de modernizare și de dezvoltare a României. Economia â va fi complet funcțională și se va apropia de potențialul său maxim doar atunci când sectorul Horeca va fi complet funcțional.”, a declarat Bogdan Huţucă, preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci, într-un comunicat.

Liderul liberal a mai adăugat că lucrurile trebuie să se schimbe în mod radical, cât mai rapid, şi că anul acesta trebuie să fie anul revirimentului industriei ospitalităţii, prin prisma vaccinării în masă şi a măsurilor sanitare.

„Vaccinarea în masă şi păstrarea măsurilor sanitare vor permite în vară ridicarea majorităţii restricţiilor pentru hoteluri, restaurante şi terase. Economia României va reveni cu adevărat la normalitate doar în momentul în care şi industria Horeca va reveni la normalitate”, arată liderul liberal.

Bogdan Huţucă arată şi că revenirea Horeca la normalitate va transmite şi semnalul că viaţa a revenit la normal, un mesaj pe care toţi românii îl aşteaptă de aproape un an de zile.

„Deschiderea totală a Horeca, fără alte măsuri, va transmite românilor mesajul că viaţa a revenit la normalitate. De acest sentiment este nevoie pentru a reporni împreună economia, pentru a reporni procesul de modernizare şi de dezvoltare a României”, explică Huţucă.

Sursa: adevarul.ro

Comments

comments

Politica

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: „Rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna a explicat, în această seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor.  „Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Liderul USR afirmă că totul se rezolvă prin modificarea unei legi, deşi în realitate există zeci de legi care se referă la dovada domiciliului prin cartea de identitate.

”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vot în Camera Deputaților. Directorii școlilor cu predare în limba maghiară, numiți cu avizul UDMR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputații au adoptat, astăzi, o propunere legislativă care introduce în legea educației naționale obligația cunoașterii limbii minorității pentru directorii școlilor cu predare în limba minorității respective, iar numirea respectivilor directori se va face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României. În urma consultării va fi necesar un aviz scris. Legea nu prevede dacă avizul este consultativ sau obligatoriu. Inițiativa a fost adoptată, în plen, după un amendament introdus la propunerea deputatului UDMR Szabo Odon.

Textul amendamentului adoptat în plen:

„Directorul exercită conducerea executivă a unității de învățământ. În cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective. În cazul unităților de învățământ cu secții de predare în limbile minorităților naționale, unul dintre directori are obligația cunoașterii limbii respective. În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. În cazul liceelor și seminariilor teologice, consultarea se face și cu reprezentanții cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/ binecuvântarea în cazul cultelor”.

În raportul comisiei pentru învățământ, introducerea acestor prevederi nu este motivată. Legea merge la Senat, în calitate de for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului ar ataca o OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fabian Gyula, candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, a declarat, astăzi, că pensiile speciale pentru magistrați nu pot fi eliminate, în urma deciziei CCR.

“Jurispudența Curții Cosntituționale în acest domeniu este clară în favoarea magistraților. În ceea ce privește răspunsul mai nuanțat și magistrații sunt persoane fizice care au drepturi și libertăți”,a declarat Fabian Gyula.

Întrebat ce valoare are pensia sa specială, Fabian Gyula a precizat: “Nu este o pensie specială, ci o pensie de serviciu. Raportat la pensia medie este pensia mare. Peste 10.000 de lei”.

Acesta a afirmat astăzi, la audierile din Comisiile Juridice, că ar ataca la Curtea Constituţională o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Fabian Gyula are susținerea partidelor din coaliție pentru funcția de Avocat al Poporului.

Sursa B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: