Connect with us

Societate

Liga Militarilor Profesioniști a salvat o viață. Georgiana a învins cancerul la o clinică din Viena!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

O faptă bună nu se uită niciodată! Militarii români dovedesc, încă o dată, că sunt puternici și nici măcar boala nu reușește să îi destabilizeze. Au dovedit-o printr-o mobilizare exemplară pentru logodnica unui coleg de-al lor, bolnavă de cancer.

Totul a început de la un mesaj postat de caporalul Silviu Gabriel Ciolan care a cerut colegilor ajutor pentru logodnica sa bolnavă de cancer. Mesajul a fost postat pe pagina oficială a Ligii Militarilor Profesioniști și a reușit să mobilizeze colegi din toată țara. În 5 zile s-a strâns pentru Georgiana, logodnica lui Silviu, suma de 50.000 de euro. Tot ce a urmat sunt proceduri medicale pline de succes, iar Georgiana, la un an de la mesajul postat de Silviu, este bine.

Vă oferim și câteva imagini care arată emoție, teamă, bucurie și multă speranță.

Iată mesajul emoționant al Georgianei care mulțumește tuturor pentru implicare:

În atenția membrilor LMP!
Mesaj Sfetcu Georgiana!

În iulie 2019 camaradul nostru Cap. Ciolan Silviu Gabriel ne-a cerut ajutorul pentru logodnica lui Georgiana bolnavă de cancer. În urma apelului umanitar postat pe Grupul de facebook LMP și pe pagina oficială a Ligii Militarilor Profesioniști, camarazii noștri din toată țara s-au mobilizat exemplar reușind imposibilul!
Am reușit să strângem în doar 5 zile, peste 50.000 de euro pentru Georgiana!
A fost o primă victorie!
A doua victorie a fost transferul într-o clinica din Viena!
A treia victorie a fost reușita intervenției chirurgicale.
Au urmat ședințe chinuitoare și istovitoare de chinoterapie. Acum Georgiana este bine.

“Vă salut dragi prieteni. Astăzi,de ziua mea, la un an diferența de la postarea problemei mele și strângerea bănuților necesari operației, vă scriu să vă mulțumesc pentru tot. Prin Silviu, Dan Albu, Eliza Sapunaru, LMP și mulți alții am reușit să ajung aici. Sunt bine. Luna aceasta termin ultima serie de chimioterapie. A fost greu, dar nu am fost singură. Vă mulțumesc încă o data pentru tot și pentru urările de bine. Sănătate și multa fericire vă doresc.”

Sfetcu Georgiana.

La rândul său, membrii Ligii Militarilor Profesioniști îi transmit urări și lui Silviu a cărui zi de naștere este astăzi.

Astăzi Silviu își aniversează Ziua de Naștere. Noi, camarazii LMP îi uram un sincer și călduros La Mulți Ani!

 

 

Comments

comments

Societate

(VIDEO) Cum se va schimba Delfinariul din Constanța în următorii doi ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La ora actuală, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se află în plină dezvoltare. Sunt lucrări de modernizare a Delfinariului, care vor dura doi ani de zile.

Așa cum știți cu toții, Delfinariul este o secție importantă a CMSN. Este o secție în care se pot ține delfini, lei de mare și pinguini.

Modernizarea care se desfășoară acum va duce la extinderea sistemului de bazine. Ce înseamnă acest lucru precizează directorului CMSN Constanța, dr. Adrian Bîlbă.

”Se va ajunge la triplarea suprafeței de apă și la acvadublarea volumului de apă pe care îl avem la dispoziția celor două exemplare. (….) Urmează să aducem un grup de 5-6 indivizi cu care să formăm o echipă naturală și obișnuită la aceste cetacee și cu care să vă încântăm.”, a spus Bîlbă.

El a reamintit că aceste lucrări vor dura doi ani de zile.

”Până atunci, cele două femele (n.r. – Ni-Ni și Chan-Chan) vor continua să vă bucure, să trăiască în bazinul actual, să vă bucure cu prezența lor, cu tot ceea ce au învățat nou pentru a face cât mai plăcută vizita dvs. la Delfinariu.”, a continuat directorul CMSN.

Urmăriți declarația sa integrală în următorul video:

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

S-a stins din viață armatorul Corneliu Idu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 1 Decembrie, s-a stins din viață armatorul Corneliu Idu. Era patronul uneia dintre cele mai vechi companii de shipping din ţară.

El a fost cel care i-a sprijint la începutul carierei pe Simona Halep şi Horia Tecău.

Era internat de trei zile în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și fusese diagnosticat cu COVID-19.

Idu avea 70 ani, fiind născut în anul 1950, la Tuzla. Locuia în Eforie, oraş unde făcuse liceul, apoi urmase Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa (Academia Navală). A absolvit cursurile în anul 1974, ca șef de promoție al Secției Civile – Transport Maritim.

Era căsătorit și avea doi copii, un fiu şi o fiică, dar şi nepoţi.

Foto: Cuget Liber

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Cum sărbătoresc preșcolarii și elevii din județul Constanța Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ constănțene celebrează online Ziua Națională a României. În cadrul proiectului județean ”Incursiune în trecutul nostru”, inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, în instituțiile școlare din județ se derulează în această săptămână acțiuni diverse care vin să amintească elevilor, părinților și cadrelor didactice bucuria de a celebra Ziua de 1 Decembrie.

Activitățile se vor desfășura în mediul on-line și se vor finaliza cu montarea unor filmulețe care vor fi postate pe pagina de facebook a Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Proiectul îi implică pe preșcolarii din grădinițele din municipiu și județ, pe elevii din Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă, precum și pe tinerii iubitori de istorie. În acest context, activitățile care se vor realiza sunt diverse, pliate pe vârsta și particularitățile individuale ale participanților, după cum urmează:

  • Bucate de sărbătoare – elevii și părinții sunt invitați să realizeze fotografii cu prânzul tradițional de 1 Decembrie din familia lor și să comenteze/ descrie rețete tradiționale românești;
  • Cel mai original drapel – participanții vor fotografia drapelul expus/ afișat/ creat de ei (realizat din hârtie creponată/ pictat, grafică etc.);
  • Eroul familiei mele – elevii și părinții acestora vor avea prilejul de a scrie un text scurt despre o figură emblematică din cadrul familiei lor;
  • Sunt mândru că sunt român pentru că…. – elaborarea unui text care să cuprindă motivele mândriei de a fi român;
  • Să dansăm în culori – elevii din Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța și Delfinul Constanța vor confecționa ansambluri pe tematica Hora Unirii/ Hora Prieteniei, utilizând diverse materiale;
  • Păpuși în costume tradiționale și Obiecte tradiționale – elevii din Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța și Delfinul Constanța vor realiza păpuși din linguri de lemn, pe care le vor costuma în ținute tradiționale și vor confecționa obiecte tradiționale, utilizând diverse tehnici: pictură pe sticlă, împâslirea lânii etc.;
  • Bucate românești – liceeni de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros Constanța vor desfășura o expoziție de produse culinare tradiționale realizate de ei, sub îndrumarea cadrelor didactice;
  • Micul 1 Decembrie – preșcolarii din grădinițele constănțene vor realiza lucrări, utilizând tehnici ca: modelajul, pictura, grafică, privind semnificației Zilei de 1 Decembrie.

”Este o reală bucurie faptul că preșcolarii, elevii și cadrele didactice din județul nostru au ales să celebreze Ziua Națională a României în cadrul acestui proiect, iar sărbătorirea online dovedește că mândria de a fi român își găsește expresia în orice condiții, în orice moment al istoriei noastre. Este important ca, în acest context pandemic, mai mult ca oricând, să înțelegem că spiritul românesc înseamnă putere, sacrificiu, compasiune și respect pentru cei de lângă noi.” a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: