Connect with us

Societate

Liga Militarilor Profesioniști a salvat o viață. Georgiana a învins cancerul la o clinică din Viena!

Publicat

la

O faptă bună nu se uită niciodată! Militarii români dovedesc, încă o dată, că sunt puternici și nici măcar boala nu reușește să îi destabilizeze. Au dovedit-o printr-o mobilizare exemplară pentru logodnica unui coleg de-al lor, bolnavă de cancer.

Totul a început de la un mesaj postat de caporalul Silviu Gabriel Ciolan care a cerut colegilor ajutor pentru logodnica sa bolnavă de cancer. Mesajul a fost postat pe pagina oficială a Ligii Militarilor Profesioniști și a reușit să mobilizeze colegi din toată țara. În 5 zile s-a strâns pentru Georgiana, logodnica lui Silviu, suma de 50.000 de euro. Tot ce a urmat sunt proceduri medicale pline de succes, iar Georgiana, la un an de la mesajul postat de Silviu, este bine.

Vă oferim și câteva imagini care arată emoție, teamă, bucurie și multă speranță.

Iată mesajul emoționant al Georgianei care mulțumește tuturor pentru implicare:

În atenția membrilor LMP!
Mesaj Sfetcu Georgiana!

În iulie 2019 camaradul nostru Cap. Ciolan Silviu Gabriel ne-a cerut ajutorul pentru logodnica lui Georgiana bolnavă de cancer. În urma apelului umanitar postat pe Grupul de facebook LMP și pe pagina oficială a Ligii Militarilor Profesioniști, camarazii noștri din toată țara s-au mobilizat exemplar reușind imposibilul!
Am reușit să strângem în doar 5 zile, peste 50.000 de euro pentru Georgiana!
A fost o primă victorie!
A doua victorie a fost transferul într-o clinica din Viena!
A treia victorie a fost reușita intervenției chirurgicale.
Au urmat ședințe chinuitoare și istovitoare de chinoterapie. Acum Georgiana este bine.

“Vă salut dragi prieteni. Astăzi,de ziua mea, la un an diferența de la postarea problemei mele și strângerea bănuților necesari operației, vă scriu să vă mulțumesc pentru tot. Prin Silviu, Dan Albu, Eliza Sapunaru, LMP și mulți alții am reușit să ajung aici. Sunt bine. Luna aceasta termin ultima serie de chimioterapie. A fost greu, dar nu am fost singură. Vă mulțumesc încă o data pentru tot și pentru urările de bine. Sănătate și multa fericire vă doresc.”

Sfetcu Georgiana.

La rândul său, membrii Ligii Militarilor Profesioniști îi transmit urări și lui Silviu a cărui zi de naștere este astăzi.

Astăzi Silviu își aniversează Ziua de Naștere. Noi, camarazii LMP îi uram un sincer și călduros La Mulți Ani!

 

 

Comments

comments

Societate

Primăria orașului Năvodari face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante

Publicat

la data de

Scris de

Primăria oraşului Năvodari organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale, vacante, de:

 1. 1 post – muncitor necalificat I din cadrul Compartimentului ecarisaj;
 2. 1 post – muncitor calificat, treaptă profesională I din cadrul Compartimentului administrare cimitire;
 3. 1 post – muncitor calificat, treaptă profesională I în cadrul Compartimentului întreținere-reparații;
 4. 1 post – îngrijitor vârstnici  în cadrul Serviciului social – Unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • muncitor necalificat I:
  • studii generale/medii
  • vechime în muncă – minimum 1 an (dovedită cu carnet de muncă sau adeverințe),
 • muncitor calificat, treaptă profesională I – din cadrul Compartimentului administrare cimitire:
  • studii generale/medii,
  • calificare în una din următoarele meserii: zidar, pavator, sudor, vopsitor, zugrav, zidar-tencuitor, dulgher, drujbist, faianțar,
  • vechime în muncă – minimum 5 ani (dovedită cu carnet de muncă sau adeverințe),
 • muncitor calificat, treaptă profesională I – în cadrul Compartimentului întreținere-reparații:
  • studii generale/medii,
  • calificare într-o meserie cu profil tehnic: instalator sanitar, instalații apă-canal, zidar, vopsitor, zugrav, lăcătuș, zidar-tencuitor, dulgher, faianțar, zugrav-vopsitor, fierar betonist, electromecanic, electrician, mecanic, mecanic agricol, mecanic mașini și utilaje, mecanic auto, pavator, drujbist, tâmplar, lăcătuș mecanic;
  • vechime în meserie – minimum 5 ani (dovedită cu carnet de muncă sau adeverințe),
 • îngrijitor vârstnici:
  • studii medii/generale,
  • curs de calificare în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice la domiciliu, absolvit cu diplomă,
  • fără vechime,

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 06 octombrie 2021, data limită pentru depunerea dosarelor;
 • 18 octombrie 2021, ora 10.00: proba scrisă pentru postul contractual vacant de îngrijitor vârstnici;
 • 19 octombrie 2021, ora 10.00: proba practică pentru cele 3 posturi contractuale vacante de muncitori necalificați I și muncitor calificat, treaptă profesională I;
 • data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială www.primaria-navodari.ro. Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia se afişează la sediul Primăriei oraşului Năvodari, Str. Dobrogei nr. 1, telefon 0241/761.603, int. 108.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

În Portul Constanța Sud au demarat lucrările de construire a unui drum

Publicat

la data de

Scris de

Au început lucrările de construire a drumului de acces pe latura de Vest a Incintei nr. 3 din Portul Constanța Sud.

Drumul propus pentru execuție are o lungime de 830,27 ml și o lățime de 7m, se află în Portul Constanța Sud, Incinta nr.3 la sud de dana 131 și face legătura între platforma betonată a danei 131 și drumul de beton existent.

Valoare proiectului este de 4.255.735,83 lei, fără TVA, finanțarea este realizată din surse proprii CN APM SA Constanța.

Lucrările de construcție și montaj sunt executate de SC Deliver Lex Trans SRL, iar termenul de execuție este de 11 luni. Proiectantul este SC Manbor Proiect SRL.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(FOTO) Lucrările de reducere a eroziunii costiere din Eforie continuă

Publicat

la data de

Scris de

Demarate în luna iunie a acestui an, lucrările de reducere a eroziunii costiere, pe tronsonul Eforie Sud și Cordon Eforie Nord – Eforie Sud, evoluează și sunt în graficul de execuție.

În cadrul unei vizite în șantier, efectuate în cursul acestei săptămâni de către reprezentanți ai  Administrației Naționale Apele Române, Apele Române Dobrogea-Litoral și ai antreprenorului Van Oord Dredging and Marine Contractors BV, a fost verificat stadiul de implementare al proiectului, astfel încât, până în primăvara anului 2023,  noile plaje să poată fi redate turiștilor.

În această perioadă, pe o lungime de 5,7 km, sunt montate șase diguri noi care vor fi mai ample și mai lungi decât cele anterioare. Pentru noile unități de protecție se folosește una dintre cele mai moderne și performante tehnologii din domeniu. Astfel, în interior, acestea vor fi protejate cu anrocamente din materiale locale, iar în exterior, cu prefabricate din beton, realizate în România, în județul Buzău.

”Noile diguri vor fi mult mai rezistente în fața curenților erozionali, tot mai accentuați din cauza schimbărilor climatice. Pe aceeași suprafață, vor fi realizate și lucrări de înnisipare.”, au precizat reprezentanții companiei Apele Române.

Toate componentele sunt identificate și poziționate cu coordonate GPS. În timpul lucrărilor, prin folosirea tehnologiilor performante, se asigură protecția ecosistemului din zonă.

În cadrul proiectului se va planta iarbă de mare (Zostera Noltii) care contribuie la creșterea biodiversității și îmbunătățirea calității apei.

”Noua plajă va avea 100 de metri lățime, iar lucrările hidrotehnice realizate vor fi pegătite să reziste timp de cel puțin 50 de ani.”,  au dat asigurări reprezentanții companiei.

Sursa: Apele Romane Dobrogea-Litoral

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: