Connect with us

Societate

Liga Militarilor Profesioniști, mesaj de Ziua Armatei Române: “Trebuie să fim mândri că purtăm haina militară”

Publicat

la

Astăzi este zi de sărbătoare pentru noi toți. Armata Română a fost şi continuă să fie o elită a societății româneşti, transmite conducerea Ligii Milutarilor Profesioniști prin printr-un comunicat remis redacției și semnat de președintele Dănuț Albu.

Puține instituții sunt atât de performante şi de respectate, în țară şi în afara granițelor, aşa cum este Armata Română, scrie Dănuț Albu.

Am avut prilejul să vedem cât de respectați sunt militarii români şi Armata Română în interiorul Alianței Nord-Atlantice şi am dovedit mereu că merităm cu prisosință acest respect.

Trăim vremuri grele din pricina noului coronavirus şi acest lucru ne împiedică să sărbătorim această zi atât de importantă pentru noi, aşa cum eram obişnuiți, alături de popor. Poate mai mult ca oricând se cuvine să reflectăm cu toții la rolul pe care armata îl are în istoria şi viața națiunii noastre.

Armata Română a fost mereu în slujba acestei țări şi ne-a dat nouă, militarilor, privilegiul de a ne arăta devotamentul față de neam şi pământul românesc. Armata a fost parte din istoria noastră. Armata este parte din onoarea noastră, parte şi garant al libertății noastre de-a lungul vremurilor.

Astăzi, de Ziua Armatei Române, trebuie să fim mândri că purtăm haina militară, că avem predecesori celebri, că armata a fost mereu pilonul de susținere al patriei în orice regim.

La mulți ani, camarazi! Cu devotament, totdeauna uniți pentru patrie!

Comments

comments

Societate

12 clase din județ desfășoară cursuri online. Sunt elevi confirmați cu Covid

Publicat

la data de

Scris de

12 clase din județul Constanța desfășoară cursuri online după ce au fost depistați elevi cu Covid.

Potrivit inspectorului șef al IȘJ Constanța, Mihai Sorin, este vorba despre clase ale mai multor unități de învățământ din județ care pentru 14 zile vor face cursuri online:

 • Liceul Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia – un elev a fost confirmat
 • Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari – un elev confirmat
 • Liceul Tehnologic IC Brătianu din Nicolae Bălcescu – un elev confirmat
 • CȘEI Delfinul din Cernavodă, aici două clase au intrat în online – câte un elev a fost confirmat în fiecare clasă
 •  Școala nr. 28 Dan Barbilian Constanța – un elev a fost confirmat
 • Școala nr. 40 Aurel Vlaicu Constanța – un elev a fost confirmat
 • Liceu Teoretic George Călinescu – un elev a fost confirmat
 • Școala 30 Gheorghe Țițeica – două clase online, în fiecare clasă a fost confirmat câte un elev
 •  Liceul Internațional de Informatică – un elev confirmat
 • Școala gimnazială Petre Ispirescu Constanța – un elev confirmat

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Penitenciarul Poarta Albă face angajări. 30 de posturi sunt scoase la concurs

Publicat

la data de

Scris de

Penitenciarul Constanța – Poarta Albă scoate la concurs 30 posturi de agent în cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar:

 • 28 posturi agent operativ (bărbați);
 • 2 posturi agent operativ (femei);

Dosarele de candidat se depun la sediul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă până la data de 04.10.2021, ora 16.00.

Condiţiile specifice de ocupare a postului:

I. nivel minim de studii: studii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat, emisă de instituţii acreditate potrivit legii;

II. abilități fizice, motrice și de coordonare (se verifică prin probă sportivă eliminatorie);

III. cunoştinţe de operare pe calculator: nivel I (se verifică prin probă practică eliminatorie);

IV. autorizaţie de acces la informaţii clasificate conform nivelului prevăzut pentru post, specific fiecărei unităţi.

Probele de concurs:

 • proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice;
 • proba practică de verificare a abilităţilor de utilizare a calculatorului;
 • interviul;
 • proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului

Link-ul paginii web pentru informații privind desfășurarea probelor de concurs, cerințe specifice și bibliografie este:

http://anp.gov.ro/blog/concurs-de-ocupare-a-570-posturi-de-agent-operativ-din-unitatilepenitenciare/

Anexa Nr. 2

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Portul Constanța, primii pași în domeniul Green Deal. Ce finanțare europeană primește

Publicat

la data de

Scris de

Pioneers, un consorțiu internațional format din 46 de parteneri, din care face parte și CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, va primi o finanțare de 25 de milioane de euro în cadrul programului european Horizon 2020.

Bugetul CN APM SA în cadrul acestui proiect este unul important, respectiv 851.093 euro, din care 595.765 euro finanțare europeană. Contractul de finanțare a fost semnat, pe 13 septembrie 2021, de  directorul general al Portului Constanța, Florin Goidea.

Consorțiul Pioneers este condus de Portul Antwerp și cuprinde porturi, operatori de terminale și transporturi, expeditori, institute de cercetare, dezvoltatori de tehnologii, inovatori și entități publice care vor prezenta soluții concrete care să contribuie la reducerea emisiilor de GES în porturi, păstrându-le în același timp competitivitatea. Proiectul se desfășoară pe un interval de timp de 5 ani.

Portul Constanța, alături de Portul Barcelona (Spania) și Portul Venlo (Olanda), reprezintă cele 3 porturi partenere denumite „fellow ports” care vor învăța din experiența portului lider și vor dobândi cunoștințe în cele mai noi domenii aflate pe lista de priorități a Green Deal.

Pioneers este un proiect extrem de ambițios, care își propune să regândească toate aspectele care privesc operațiunile portuare, de la operarea terminalelor, acorduri de concesiune, mobilitate, conectivitate, combustibili până la modele de cooperare și producție, stocare și utilizare a energiei, și care vizează atingerea dezideratului european zero emisii de gaze cu efect de seră până în anul 2050.

Proiectul cuprinde 19 demonstrații în domeniul producției și aprovizionării cu energie curată, proiectarea durabilă a porturilor, intermodalism, optimizarea fluxurilor, precum și transformarea digitală.

”Activitățile includ producerea de energie regenerabilă și utilizarea vehiculelor electrice, cu hidrogen și metanol; modernizarea rețelelor de construcții și încălzire prin creșterea eficienței energetice; implementarea elementelor de economie circulară în domeniul lucrărilor de infrastructură;, automatizării și dezvoltării platformelor digitale pentru a promova intermodalismul și pentru a asigura deplasarea optimizată a vehiculelor, navelor și containerelor.”, a precizat directorul APMC, Florin Goidea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: