Conecteaza-te cu noi

Politica

Lista miniștrilor remaniați de Marcel Ciolacu – surse. Alexandru Rafila ar urma să fie scos din Guvern

Published

on

Premierul Marcel Ciolacu pregătește o amplă remaniere guvernamentală, care va avea loc la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie. În coaliție s-a căzut de acord ca niciun ministru care dorește să candideze la alegerile locale sau europarlamentare să nu o facă fiind încă în funcție, de aceea se va produce o remaniere amplă, scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro. Pe lângă asta, doar în cazul PNL, este adoptată o altă regulă, de la care Nicolae Ciucă nu va face rabat: liderii de filiale județene vor fi obligați să candideze la primărie sau la consiliul județean. În ultimele zile s-au conturat listele pentru alegerile europarlamentare, iar din partea PSD și PNL ar putea fi mai mulți miniștri pe locurile eligibile.

Miniștrii care ar putea candida la europarlamentare sau locale:

Miniștri din PNL:

1. Raluca Turcan – ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primăria Sibiu sau la CJ Sibiu.

2. Alina Gorghiu – ministrul Justiției (lider al PNL Argeș): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primărie sau la consiliul județean, dar sursele noastre susțin că Alina Gorghiu își dorește un mandat de europarlamentar.

3. Adrian Veștea – ministrul Dezvoltării (Liderul PNL Brașov) – conform regulii din PNL este obligat să candideze la primăria Brașov sau la CJ Brașov. Veștea a venit în funcția de ministru direct din postura de președinte al CJ Brașov.

Advertisement

4. Sebastian Burduja – ministrul Energiei (liderul PNL București): este candidatul asumat de PNL pentru Primăria Capitalei, în cazul în care liberalii vor merge pe cont propriu.

Miniștri din PSD:

1. Simona Bucura Oprescu – Ministrul Muncii: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

2. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Lista rămâne deschisă pentru că nu s-au finalizat încă negocierile dintre PSD și PNL, mai notează sursa citată.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions