Connect with us

Societate

Litoral 2018: Unii hotelieri ar putea majora tarifele cu peste 10% anul viitor, dar majoritatea vor menţine preţurile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În cea mai mare parte, hotelurile de pe litoralul românesc au anunţat că vor menţine anul viitor tarifele la nivelul celor de anul acesta sau, cel mult, vor exista creşteri de peste 10% în cazul acelora care nu le-au modificat în ultimii doi-trei ani, a declarat, pentru News.ro, directorul general al agenţiei de turism Litoralul Romanesc.ro, Ionuţ Nedea.

”Sunt totuşi hotelieri care vor majora tarifele cu peste 10%, însă aceştia sunt în special cei care au menţinut tarifele nemodificate în ultimii doi-trei ani”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte bilanţul pentru acest an, Ionuţ Nedea afirmă că a fost un an bun, care s-a încadrat în linia ascendentă înregistrată în ultimii zece ani.

”În anul 2016, am înregistrat o creştere a cifrei vânzărilor de 40% faţă de 2015, iar în 2017 am înregistrat o creştere de 44% faţă de anul precedent”, precizează Nedea.

Astfel, circa 83.100 de turişti români şi-au petrecut concediul la mare, prin Litoralulromanesc.ro, adică 94% din totalul turiştilor care au cumpărat pachete prin agenţie.

Cei mai mulţi turişti străini au fost din Marea Britanie (1.331 turişti, 1,5% din total), Germania (905 turişti, 1,03% din total) şi Republica Moldova (281 turişti).

De asemenea, turişti străini care şi-au petrecut vacanţa pe litoralul românesc au venit şi din Italia, Franţa, SUA, Austria, Belgia şi Spania.

“În ceea ce ne priveşte, am înregistrat şi o creştere a numărului de turişti, aceasta fiind de 27%, însă la nivelul întregului litoral, din datele pe care le-am cules până în acest moment de la peste 300 de hoteluri, se pare că numărul turiştilor care s-au cazat în unităţi clasificate s-a diminuat cu până la 10%. Acest lucru se datorează în parte faptului că din ce în ce mai mulţi turişti aleg să se cazeze în apartamentele construite în staţiunea Mamaia şi nu numai”, precizează reprezentantul companiei.

În ceea ce priveşte programul “Litoralul pentru toţi”, Nedea spune că este foarte util atât pentru turişti, care pot petrece sejurul pe litoral achitând un tarif mai mic, într-o perioadă în care încă se mai poate face plajă, cât şi pentru hotelieri, care pot astfel să prelungească perioada de încasări.

”De altfel, acest program răspunde într-o oarecare măsură provocării pe care toţi operatorii de turism de litoral trebuie să o abordeze, şi anume: prelungirea perioadei de activitate în turismul de pe litoral. Rezolvarea acestei probleme ar putea avea efecte atât în ceea ce priveşte creşterea volumelor de încasări, care la rândul său duce la creşterea investiţiilor în activele de pe litoral, cât şi în ceea ce priveşte nivelul de retenţie a personalului şi posibilitatea de şcolarizare a acestuia, cu rezultate imediate în creşterea nivelului de calitate a serviciilor”, a mai spus Ionuţ Nedea.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanţe în staţiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări.

Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 15 milioane de euro, la Ministerul Finanţelor fiind raportat doar comisionul, de 6,17 milioane de lei, aşa cum se întâmplă în cazul multor agenţii de turism.

Prin intermediul agenţiei au ajuns anul trecut în staţiunile româneşti de la Marea Neagră peste 80.000 de turişti. Portalul promovează peste 400 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

De câteva zile, familia Alpaca de la Microrezervația din Constanța s-a înmulțit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu 10 zile, venea pe lume cel de-al doilea pui al familiei Alpaca, animale ce trăiesc în cadrul Microrezervației Constanța.

Potrivit directorului general al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă, acesta se dezvoltă foarte bine.

”Este cel de-al doilea pui. Primul s-a născut în urmă cu un an și este de sex masculin. Cel născut recent nu știm încă ce sex are. Este prea mic pentru a putea verifica. Acum este o familie de 4 Alpaca, respectiv mama, tata și doi pui.”, a spus Adrian Bîlbă pentru ziarul Ordinea.

Alpaca este un animal erbivor originar din Anzii Cordilieri. Este înrudit cu cămila și adesea este confundat cu lama. Cu toate acestea, alpaca sunt mai mici decât lamele. Cele două animale sunt strâns legate și pot fi încrucișate cu succes.

Alpaca comunică prin limbajul corpului. Cea mai obișnuită este scuiparea atunci când sunt în primejdie, le este frică sau în sensul de a-și manifesta dominarea.

Sunt animale foarte blânde, inteligente și mereu dornice să descopere lucruri noi.

Sarcina la aceste animale durează peste 11 luni, iar după 30 de minute puiul abia născut poate sta în picioare.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Pe ce străzi din municiul Constanța se distribuie astăzi și mâine pubele galbene

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța distribuie pubelele galbene pentru colectarea selectivă a deșeurilor către constănțenii care locuiesc la case astfel:

Astăzi, joi, 24.09.2020: aleea Gheorghe Hanes, strada Amzacea, strada Bravilor, strada Gladiolei, strada I.L. Caragiale, strada Justiției, strada Luptători, strada Ostrov, strada slt. Chiosea Sandu, strada Vulturului.

Vineri, 23.09.2020: strada Agricultori, strada Apusului, strada Ardealului, strada Bărăgan, strada București, strada Cibinului, strada Egalității, strada Industriei, intrarea Gheorghe Rusovici, intrarea Labirint, strada labirint, strada Ion Corvin, strada Oborului, strada slt. Titus Budac, stradela Basarabi, strada Theodor Burada.

Amintim faptul că în situația în care într-o zi nu sunt acoperite toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă în ziua următoare. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

Anunțăm constănțenii că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Distribuirea gratuită a celor 30 de mii de pubele completează astfel cele aproximativ 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile amplasate de administrația locală la cele 400 de platforme de pe raza municipiului.

Colectarea selectivă începe de acasă! Deșeurile reciclabile sunt adunate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză, hârtie și alte materiale refolosibile. (comunicat de presă Primăria Constanța)

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Trafic deviat pe Autostrada A2 București-Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Traficul rutier este deviat pe Autostrada A2 București – Constanța.

Potrivit DRDP Constanța, pe tronsoanele kilometrice 27 – 17 (Brănești – Cernica, județul Ilfov) și 74 – 82 (Dor Mărunt, județul Călărași), traficul este deviat de pe calea 2 (sensul către București) pe sensul opus, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Măsura devierii se menține până la data de 30 noiembrie 2020 și se aplică pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a părții carosabile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: