Conecteaza-te cu noi

Actual

Litoral 2021. Polițiștii au dat amenzi de peste 3 milioane de lei pentru depășirea vitezei

Published

on

În acest sezon estival, în urma acțiunilor permanente ale polițiștilor, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, numărul faptelor de natură judiciară sesizate pe Litoral a scăzut cu 12,5%, comparativ cu vara trecută.

Pentru siguranța turiștilor care au ales să petreacă vacanța pe litoralul românesc, I.P.J. Constanța a intensificat acțiunile în perioada 1 iulie – 6 septembrie 2021.

La aceste activități, au participat 200 de polițiști detașați din teritoriu, în 2 serii, suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră.

În această perioadă, polițiștii au aplanat 534 de stări conflictuale, au soluționat 308 reclamații, petiții și scrisori ale cetățenilor şi au efectuat controale la peste 420 de locuri de cazare pentru turişti.

Advertisement

De asemenea, au intervenit la 4.367 de apeluri directe și prin serviciul 112.

Pentru combaterea faptelor cu violență, polițiștii au efectuat 76 de acţiuni, fiind constatate 501 infracțiuni și aplicate 2.647 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 920.000 de lei.

Pe linia sistemelor de pază, au fost organizate 17 acțiuni, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 169.100 de lei.

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 6.837 de sancțiuni contravenționale,  în valoare de peste 3.000.000 de lei (dintre care 2.516 sancțiuni pentru nerespectarea limitei de viteză). De asemenea, au fost constatate 170 de infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, au fost reținute 996 de permise de conducere și 215 certificate de înmatriculare.

Advertisement

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acţionat împreună cu reprezentanți din cadrul D.S.V. și O.P.C. Constanța, fiind verificate 296 de societăți comerciale. În urma acestor activități, au fost constatate 35 de infracțiuni și aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 528.500 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Constanța au verificat deținătorii de arme letale, iar polițiștii de la structura de prevenire a criminalității au acționat permanent pentru informarea turiștilor și personalului unităţilor hoteliere, în scopul prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru limitarea răspândirii COVID-19, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile sanitare de agenții economici și de cetățeni.

”În urma acțiunilor din teren și a activităților preventive și de informare, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, au fost înregistrate cu 12,5% mai puține infracţiuni judiciare (furturi din auto, furturi din spații de cazare, din societăți comerciale, furturi din buzunare, genți, loviri, fapte de distrugere, tâlhărie, vătămare corporală și înșelăciuni).

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că, pentru a ne bucura în siguranță de vacanța de vară la mare, este nevoie de respectarea legii!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions