Actual

Litoral: Inspectorii sanitar veterinari au închis un fast food și au aplicat mai multe amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 31.000 de lei

Aug 22, 2017 Mihaela Tîrpan

Inspectorii sanitari au amendat cu 31.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral, au suspendat activitatea unui fast-food şi au retras de la comercializare 205 kg de carne, în urma controalelor efectuate în perioada 17-20 august, după ce au constatat mai multe neconformităţi, a anunţat ANSVSA.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 129 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, în perioada 17–20 august, conform informării săptămânale a centrului de comunicare

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar şi o unitate de produse congelate au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 31.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip fast-food. potrivit Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (ANSVSA).

Inspectorii sanitari au confiscat şi retras de la comercializare 205 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Inspectorii sanitari au amendat cu 2.000 de lei mai multe unităţi din Mamaia, după controalele efectuate la solicitarea IPJ Constanţa – SICE.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare şi depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare.

 

Comments

comments